Opplev en miniferie på Åkerby Herregård

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Åkerby Herrgård

Dra på en familieferie med panoramautsikt over Fåsjøn

Opplev ekte herregårdsidyll i Sverige
Restauranten serverer lekre retter
Rommene er av høy standard med eget bad og toalett
 • 330 km fra Svinesundbroen
 • 310 km fra Strømstad, Sverige
 • Restaurant
 • Bar
 • Wellness
 • Dampbad
 • Badstu

Om hotellet

Åkerby Herregård ligger i det syd-sentrale Sverige, like ved på en stor, vakker innsjø, i den lille naturskjønne byen, Nora. Den imponerende herregårdsbygningen har panoramautsikt over sjøen, Fåsjön. Dere skimter de blå fjellene i horisonten. 

Hotellet tilbyr 

Åkerby Herregård er en ekte oase midt i naturen, i den lille trivelige byen Nora. Herregården har beliggenhet få minutter fra den store idylliske sjøen, Fåsjön, hvor landejendommen har sin egen private strand som gjestene fritt kan benytte. Her finnes seg flere golfbaner i omegn. Hvis dere tar turen hit på vinterstid er det verdt å vite at området har flotte langrennsløyper. 

Herregårdens restaurant serverer lekre retter til frokost, middag og kveld. I visse tidsrom er det også mulighet for å bestille roomservice. Denne flotte herregården stiller også med wellness- og treningsrom for alle sine besøkende. I tillegg finnes det en rekke aktivitetstilbud, deriblant biljard og boules.

Det er gratis parkering og gratis trådløs internett på herregården.

Rommene

Åkerby Herregård har i alt 56 romslige værelser til rådighet. Alle rommene er av høy standard med eget bad og toalett, komfortable senger, hårføner og kabel-tv. De fleste rommene har flott utsikt over sjøen. Det er mulighet for ekstra oppredninger etter behov. Dere har dessuten adgang til å benytte stedets vaskemaskin og tørketrommel, hvis dere skulle ha behov for det.

Merk at

Barn i ekstraseng har kun frokost inkludert i prisen.

Vis flere

Verdt å se

 • Tysslinge (38.8 km)

  Ved Tysslinge kan dere se mer enn 4000 svaner hver dag i sesongen som løper fra mars til april. Tysslingen er Sveriges største samlingssted for disse hvite, stolte fuglene. Under turen nordpå lander tusenvis av svaner her, og denne fengende opptredenen tiltrekker hvert år rundt 30 000 besøkende fra hele Europa.

  Tysslinge
  Se svanene samle seg i Tysslingen i perioden mars til april
 • Örebro (44.5 km)

  Det majestetiske Örebro slott burde dere nesten få med dere, hvis dere befinner dere på disse traktene. Det historiske slottet ligger på en liten øy i elva Svartån som slanger seg gjennom Örebro. Et besøk her er et must, hvis dere befinner dere her i området, enten dere er her på ferie eller bare på et lite weekendopphold. 


  Rett nede ved Svartån i Örebro venter én av Sveriges vakreste parker, «Stadsparken». Den ble anlagt helt tilbake til 1860-årene og ble i dette århundre kåret til Sveriges vakreste park. Her kan dere beskue blomster, ta turen innom den enestående rhododendronparken. Hvis dere har barn med på turen vil de sikkert gå på lekeplassen som ligger her. Dere kan gjerne runde av besøket med en tur til den trivelige kafeen. Det står også en stor scene her som brukes både til teateroppsetninger og konserter. Dette er virkelig en deilig oase midt i byen. 

  Opplev hvordan Örebro engang så ut med et besøk i Wadköping Open Air Museum. Dette fantastiske friluftsmuseet åpnet dørene for første gang i 1960-årene og består av gamle gårdshus som i dag er fredet. Det er interessant å forsøke å forestille seg at disse små trehusene engang tilhørte noen av Örebros største bygninger. I dag huser disse bygningene verksteder, butikker og museer. Kjenn duften av nystekt brød fra bakeriet, la de koselige atmosfæren synke inn over en kopp kaffe, se tredreieren i aksjon med sitt neste håndverk og stikk innom utstillingene på «Cajsa Wargs Hus». I desember måned forvandles Wadköping også til et ytterst sjarmerende julemarked. 

  Hvis dere er på tur med barn eller barnebarn, burde dere vurdere å ta sikte på et besøk til «Upplevelsesbadet». Badelandet trekker hvert år flere tusen besøkende fra fjern og nær og har blant annet et 50 meter langt svømmebasseng. I tillegg finnes det både vann-lekeplasser, treningssenter, vannrutsjebaner og mye mer.

  Örebro
  Majestetiske Örebro slott ligger på en liten øy i elva Svartån som slanger seg gjennom Örebro by
 • Garphyttans nasjonalpark (52.6 km)

  Hvis dere har en svakhet for friluftsliv kan dere ta turen til Garphyttans nasjonalpark, omkring 20 minutter fra Örebro. Dette er en av Europas eldste nasjonalparker og består av frodige villblomsterenger omringet av tett skog. Turstien Bergslagsleden passerer passerer gjennom den nordlige delen av parken.

  Garphyttans nasjonalpark
  Garphyttans nasjonalpark er en av de eldste i Europa og består av frodige villblomsterenger omringet av tett skog
 • Grangärde Finnmark (106.4 km)

  Grangärde Finnmark er et flott skogsområde i den sydlige delen av Dalarna. Området starter vest for Grangärde ved innsjøene Väsman og Bysjön og strekker seg vestover.

  Grangärde Finnmark
  Grangärde Finnmark
 • Sunnansjö Mølle (88.3 km)

  Sunnansjö Mølle er en vannmølle i Sunnansjös gamle hytteområde ved Ludvika. Møllen er fra begynnelsen av 1600-tallet.

  Sunnansjö Mølle
  Ta turen til den hyggelige gamle vannmølla i Sunnansjös gamle hytteområde
 • Cassels - konsert- og kulturhus (71.6 km)

  Nyt musikken i konserthuset Cassels fantastiske akustikk. Dette konsert- og kulturhuset ligger i Grängesberg og har plass til 600 personer. 

  Cassels - konsert- og kulturhus
  Fantastisk akustikk i konsert- og kulturhuset Cassels i Grängesberg
 • Nora Golfklubb (15.6 km)

  Her venter en flott, godt vedlikeholdt 18-hullsbane. Banen er anlagt i et åpent, kupert landskap vakkert innrammet av den omkringliggende skogen og med store greens.

  Nora Golfklubb
  Godt vedlikeholdt 18-hullsbane i åpent, kupert landskap
Vis flere

Kart

Åkerby Herrgård
Fåsjöhyttan 713 93 Nora