Miniferie til Danebu Kongsgaard

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Danebu Kongsgaard

Historisk hotell i naturskjønne omgivelser med aktivitetsmuligheter.

Historisk hotell i naturskjønne omgivelser
Bygget som en folkegave fra Norge til Danmark
Vakker beliggenhet i hjertet av Valdres
 • Restaurant
 • Bar
 • Badstu
 • Treningsrom
 • Hund

Om hotellet

Dra på miniferie til Danebu Kongsgård, som ligger vakkert til i hjertet av Valdres. Området er perfekt for en aktiv ferie i den nydelige naturen med et hav av aktiviteter både om sommeren og vinteren. Danebu Kongsgård er et historisk hotell, som har blitt besøkt av kjente og kongelige fra både inn- og utland.

Hotellet tilbyr

Danebu Kongsgård ble bygget som en folkegave fra Norge til Danmark som takk for hjelpen etter 2. verdenskrig. Daværende redaktør for avisen Aftenposten, P. Chr. Andersen, fremla ideen om en innsamling, som senere ble gjennomført på initiativ fra skiforeningens formann Lauritz Schmidt, den 5. juni - Danmarks grunnlovsdag. Det ble gitt tusenvis av store og små bidrag til projektet, og allerede i august 1945 kunne skiforeningen overrekke gavebrevet med den såkalte «Danskehytten» til det danske idrettsforbundet. Den vakre beliggenheten på toppen av Aurdalsåsen ble utpekt av arkitekten H. Astrup og oberst Bloch-Hansen. Heretter ble Danebu Kongsgård oppført i samarbeid med arkitekten Esben Poulsson i årene 1947-50.

På hotellet kan dere slappe av i den hyggelige peisestuen, spille biljard eller se på TV. Det er dessuten et lite treningsrom og en badstue på hotellet. Det er gratis, trådløst internett på hotellet. Dessuten er det også gratis parkering og mulighet for å lade el-biler.

Rommene

Hotellet har 32 rom, som alle er utstyrt med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og eget bad. Rommene har enten utsikt til kongsgården eller over Aurdalsåsen. Ønsker dere to oppredninger, blir dette i form av køyeseng.

Merk at

For at komme til hotellet må dere passere en veibom, som koster 20 NOK per gang.

Dere kan gratis låne robåt i sommerperioden, og snøsko i vinterperioden.

Vis flere

Verdt å se

 • Valdres folkemuseum (19.6 km)

  Valdres folkemuseum er et av landets største friluftsmuseum og ligger i gangavstand fra bygdebyen Fagernes, midt i hjertet av Valdres. Her står det rundt 100 gamle bygninger, blant annet et stabbur slik de så ut på 1200-tallet. Hvis dere liker norsk folkemusikk, burde dere få med dere den flotte samlingen av 12 000 sang- og musikkstykker fra regionen. Her kan dere også kjøpe langeleier, hardingfeler og strenger med dere hjem. I sommersesongen ystes det hvitost, brunost og pultost på museet. Det finnes også en lekepark for barn.

  Valdres folkemuseum
  Fiskebu fra Haldorsynøyn. (Foto: Jeblad)
 • Jørn Hilme-stemnet (19.6 km)

  Jørn Hilme-stemnet er en årlig folkemusikkfestival på Fagernes som har holdt koken helt siden 1960. Festivalen er oppkalt etter spillemannen Jørn Hilme, født i 1778, som regnes for å være en av de mest innflytelsesrike musikerne innen Valdres-tradisjonen.

  Jørn Hilme-stemnet
  Få løftet humøret på den årlige folkemusikfestivalen Jørn Hilme-stemnet i Fagerne.
 • Valdres Alpinsenter (4.3 km)

  Ta hele familien med på skiferie i Norge og besøk Valdres Alpinsenter, som ligger i Aurdal og har 5 skiheiser og 15 forskjellige løyper med forskjellig vanskelighetsgrad. Skiområdet ligger i 700 til 1060 meters høyde og er godt egnet for snowboard, ski og barnefamilier. Barneområdet byr på to skiheiser (en tallerkenheis og ett beltetrekk). Dere kan gratis benytte dere av beltetrekket.

  Valdres Alpinsenter tilbyr undervisning for alle nivåer innenfor flere forskjellige disipliner.

  Det er mulighet for skileie nær heisen samt gode parkeringsforhold.

  Valdres Alpinsenter
  Hva med en miniferie til Valdres med hele familien med dager i skibakkene på Valdres Alpinsenter?
 • Bygdebyen Fagernes (18.8 km)

  Tar dere bilen og kjører mot Valdres er det helt naturlig å legge turen innom Fagernes, selveste bygdebyen og det pulserende hjertet i Valdres. Det finnes butikker og kulturhus, deriblant en populær teaterscene. Valdres folkemuseum ligger i gangavstand fra Fagernes sentrum, så her kan dere gjerne hygge dere en hel dag. I og rundt Fagernes arrangeres det flere festivaler hvert år. For eksempel: Rakfiskfestivalen i Fagernes i november. Om sommeren blir folkemusikkfestivalen Jørn Hilme-stemnet arrangert, også i Fagernes, hvert år siden 1960. Ellers kan dere oppleve festivalene: Valdres sommersymfoni, Bitihorn Classic, Vinjerock og Trollrock, hvis dere er i Valdres-traktene. Bygdebyen ligger i et vakkert landskap ved Neselva midt blant mektige fjell som ruver rundt 2000 meter over bakken. Her er det mange fine turmuligheter. Fagernes er også kjent for godt fiske og har flere ganger arrangert verdensmesterskap i casting og fluefisking.

  Bygdebyen Fagernes
  Fagernes er selveste bygdebyen, det pulserende hjertet i Valdres
 • Strandmo Stølsysteri (22.0 km)

  Hvis dere er på miniferie i Valdres burde dere stikke innom en eller flere av de åpne stølene i området. Valdres har Nord-Europas største sammenhengende stølsområde med rundt 400 støler og flere av disse tilbyr smaksprøver og salg av blant annet: fersk stølsrømme, tradisjonsrike oster eller god spekepølse. I de tre sommermånedene er det ysteri som foregår på på Strandmo Stølsysteri, reis gjerne innom hvis dere er her da. Ekteparet Anny og Geir Harald Fodnes sier at de selger helst direkte til kundene, for da får de slått av en prat med dem selv, ifølge Norsk Landbruk.

  Strandmo Stølsysteri
  I Valdres møter dere Nord-Europas største sammenhengende stølsområde. Mange av dem er levende, åpne gårder og her kan dere smake på tradisjonsrik mat fra regionen. (Foto: Ingolf)
 • Synnfjell (54.8 km)

  Synnfjell er et fjellparti som ligger midt mellom Lillehammer og Fagernes. Om vinteren kan dere legge ut på preparerte og upreparerte skiløyper opp Synnfjell. Når snøen forsvinner kan dere leie sykler på Fagernes og begi dere innover mot Synnfjell på de flotte stølsveiene. Hvis dere ser for dere at dere vil ta en rolig sykkeltur i jevnt terreng er det verdt å bile opp fra dalen før dere hiver dere på sykkelen. Her venter grønne åkre, laftede bygninger, skog og nesten ingen biler.

  Synnfjell
  Synnfjell er flott året rundt. (Foto: Anders Gjengedal - Visitnorway.com og Jan Hammershaug)
 • Etna (35.2 km)

  Dere burde hente frem fiskestanga eller leie kano hvis dere planlegger å dra til Etna som renner i dalbunnen gjennom Etnedal. Denne elva er godt kjent blant elvepadlere som kommer langveisfra for å oppleve de flotte forholdene. Hvis dere bare vil bruke dagen til å fiske, er det verdt å vite at dere kan kjøpe fiskekort og fiske ørret med stang på den 30 kilometer lange strekningen mellom Ton og Høljerast.

  Etna
  Elva Etna i Valdres er viden kjent blant elvepadlere. (Foto: Bernt Rostad)
 • Topptur til Spåtind (54.8 km)

  Fra Spåtind har dere utsikt til både Jotunheimen og Rondane når dere har nådd toppen. Fjellet ruver hele 1414 meter over havet og er den høyeste fjelltoppen i Synnfjellet. Denne toppturen passer utmerket for barn helt ned i førskolealder med kun rundt 500 høydemeter til toppen. Det finnes mange merkede turstier i området, flere fører inn mot Langsua nasjonalpark.

  Topptur til Spåtind
  Fra toppen av Spåtind (Foto: Jan Hammershaug)
 • Gordarike viking- og familiepark (55.1 km)

  Temaparken Gordarike viking- og familiepark er en spennende dag ute for hele familien. Her kan dere blant annet besøke en tro kopi av Gol stavkirke med utstillingen om stavkirkens arkitektur og vikingenes guder  Dere kan også se Kong Haddings gravplass, Hahaugtrollens hule eller gå en tur opp i utsiktstårnet Ygdrasil, hvor det er en flott utsikt over dalen. Det er et innendørs lekeland på 75 kvm der barna kan boltre seg fritt. De kan også øve seg i å skyte pil og bue eller slåss med sverd. Det er også et utendørs badeland med to sklier, vikingskip og sol området. Det er også mulig å leie kanoer og el-sykler.

  Gordarike viking- og familiepark
  Temaparken Gordarike har en tro kopi av Gol stavkirke, og mange fine opplevelser knyttet til middelalderen og vikingenes guder
 • Fjellgården Gamlestølen (48.6 km)

  Dere kan godt ta med barna til Gamlestølen og oppleve en ekte norsk fjellgård med mange dyr. Det finnes flotte muligheter for turer, fiske, bading, lek, grilling, kjerrekjøring og kano. Her på fjellgården, hele 900 meter over havet, kan dere også bli med på ridning med hester og ponnier.

  Fjellgården Gamlestølen
  Gamlestølen er en ekte norsk fjellgård med mange dyr, og ligger i Etnedalen
 • Vandring i Langsua nasjonalpark (102.2 km)

  Dere kan gjerne ta med dere barn og barnebarn på vandring i Langsua nasjonalpark. Her går dere gjennom et vidstrakt fjellandskap med vidt utsyn fra toppene. Parken har et særegent stølsmiljø og ligger i et terreng hvor det er mange husdyr som beiter. Dette har satt sitt preg på området og det vokser et stort mangfold av planter. Det er mange merkede stier i denne parken, og det er lett å finne frem hit, enten dere kommer inn fra Valdres, Fron, Land og Gausdal.

  Vandring i Langsua nasjonalpark
  Utsyn over nasjonalparken fra Ormtjernkampen. (Foto: Gunn Oddny Olsen Haugen and Morten O. Haugen)
Vis flere

Kart

Danebu Kongsgaard
Danebuvegen 625, 2910 Aurdal

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~2.99 år i foreldrenes seng 100% rabat
Barn 3~7.99 år i ekstraseng 60% rabat
Barn 8~11.99 år i ekstraseng 40% rabat
Barn 12~99.99 år i ekstraseng 0% rabat