Miniferie til Danebu Kongsgaard

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Danebu Kongsgaard

Historisk hotell i naturskjønne omgivelser med aktivitetsmuligheter.

Historisk hotell i naturskjønne omgivelser
Bygget som en folkegave fra Norge til Danmark
Vakker beliggenhet i hjertet av Valdres
  • Restaurant
  • Bar
  • Badstu
  • Treningsrom
  • Hund

Om hotellet

Dra på miniferie til Danebu Kongsgård, som ligger vakkert til i hjertet av Valdres. Området er perfekt for en aktiv ferie i den nydelige naturen med et hav av aktiviteter både om sommeren og vinteren. Danebu Kongsgård er et historisk hotell, som har blitt besøkt av kjente og kongelige fra både inn- og utland.

Hotellet tilbyr

Danebu Kongsgård ble bygget som en folkegave fra Norge til Danmark som takk for hjelpen etter 2. verdenskrig. Daværende redaktør for avisen Aftenposten, P. Chr. Andersen, fremla ideen om en innsamling, som senere ble gjennomført på initiativ fra skiforeningens formann Lauritz Schmidt, den 5. juni - Danmarks grunnlovsdag. Det ble gitt tusenvis av store og små bidrag til projektet, og allerede i august 1945 kunne skiforeningen overrekke gavebrevet med den såkalte «Danskehytten» til det danske idrettsforbundet. Den vakre beliggenheten på toppen av Aurdalsåsen ble utpekt av arkitekten H. Astrup og oberst Bloch-Hansen. Heretter ble Danebu Kongsgård oppført i samarbeid med arkitekten Esben Poulsson i årene 1947-50.

På hotellet kan dere slappe av i den hyggelige peisestuen, spille biljard eller se på TV. Det er dessuten et lite treningsrom og en badstue på hotellet. Det er gratis, trådløst internett på hotellet. Dessuten er det også gratis parkering og mulighet for å lade el-biler.

Rommene

Hotellet har 32 rom, som alle er utstyrt med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og eget bad. Rommene har enten utsikt til kongsgården eller over Aurdalsåsen. Ønsker dere to oppredninger, blir dette i form av køyeseng.

Merk at

For at komme til hotellet må dere passere en veibom, som koster 20 NOK per gang.

Dere kan gratis låne robåt i sommerperioden, og snøsko i vinterperioden.

Vis flere

Verdt å se

Vis flere

Kart

Danebu Kongsgaard
Danebuvegen 625, 2910 Aurdal

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~2.99 år i foreldrenes seng 100% rabat
Barn 3~7.99 år i ekstraseng 60% rabat
Barn 8~11.99 år i ekstraseng 40% rabat
Barn 12~99.99 år i ekstraseng 0% rabat