Miniferie i Norge på Erzscheidergården Hotell

Norsk | NOK

Erzscheidergården Hotell

Sjarmerende hotell omgitt av UNESCO-listet historie

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Sentral beliggenhet i minebyen Røros
 • Kritikerrost frokostbuffé
 • UNESCO-historie og vakker natur
656,-
3~6 dager fra
1.719,-

Opphold med frokostbuffé

Vakre Norge

3 dager
Kun 1.719,- / spar opp til 381,-
SPAR
4 dager
Kun 2.619,- / spar opp til 456,-
SPAR
5 dager
Kun 3.469,- / spar opp til 581,-
SPAR
6 dager
Kun 4.369,- / spar opp til 656,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger m. frokost
 • Gratis lån af sparkstøtte (vinter)
 • Gratis parkering
 • Gratis internett
 • 3 x Inngang til Bad/Velvære Røros Hotel
Risskov Pakken
Dra på miniferie i Norge på miniferie og bo i historiske omgivelser i den UNESCO-listede minedriftsbyen Røros. Erzscheidergården Hotell har en nydelig beliggenhet ved byens vakre kirke, sentralt plassert, og er en ideell base for fotturer og sykling hele året, samt ski i vintermånedene. Nyt en god frokost som har høstet mye ros fra det fremtredende reisebyrået Lonely Planet, utforsk byens unike kobberminehistorie og nyt det omkringliggende landskapet.

Hotellet tilbyr

Erzscheidergården Hotell har en vakker beliggenhet i hjertet av den UNESCO-listede norske gruvebyen Røros. Hotellet ligger like ved byens sjarmerende kirke, og tilbyr historiske rammer i en vakker og godt bevart bygning fra 1500-tallet. Her vil du bli omgitt av vakre trehus og ha et godt utgangspunkt for en hyggelig miniferie i en avslappende atmosfære.

Røros er kjent for sine kobberminer og er i tillegg til sølvminnebyen Kongsberg, den eneste berømte gruvebyen i Norge. Byen begynte gruvedrift i det 17. århundre og ble tatt opp på UNESCOs verdensarvliste i 1980.

Ved østsiden av Røros løper Norges lengste elv, Glomma. Det omkringliggende landskapet er ideelt for fotturer og sykling, ski, jakt og fiske. Oppholdet inkluderer muligheten til å leie sykler og sparkstøtte (en form for kjelke) samt tilgang til bad og velværeavdeling på Røros Hotell, som ligger kun 600 meter fra Erzscheidergården Hotel.

Hver morgen kan dere nyte en deilig frokost i koselige omgivelser på Erzscheidergården Hotell. Få en god start på dagen med ferskt brød, vafler, sild og salater, egg, ost, honning og hjemmelagd syltetøy. Frokosten her har er nesten blitt verdensberømt, med flotte ord fra Lonely Planet, noe hotellpersonalet selvsagt er utrolig stolte av.

I den koselige peisen kan du også nyte en god ettermiddagsmiddagskaffe med et utvalg av hjemmelagde kjeks og kaker. Og hvis du vil ha en konjakk til kaffen, eller noe annet i glasset, så er det også gode muligheter for det. Både frokost og ettermiddagskaffen - og kaken er inkludert i oppholdet.

Til middag er det mange gode muligheter rundt om i Røros. Byen har status som den lokale mat-hovedstaden, og anses for å være en av de viktigste representantene for matkulturen i regionen. Du finner flere gode spisesteder og kafeer innen rekkevidde av hotellet. For eksempel, anbefales det å nyte en god middag på Røros Hotell. Dere kan også besøke den sjarmerende gastropuben 'Berkel and Bar' på Inn Røros. Her finner dere et imponerende utvalg av lokale øl samt kjøtt og ostespesialiteter fra nær og fjernt.

Det er gratis parkering på hotellet, og under oppholdet har dere tilgang til gratis trådløst internett.

Rommene

Erzscheidergården Hotell har 24 rom, alle individuelt innredet. Men alle er enige om at inspirasjon har kommet fra Røros sitt 'sjarmerende gruvesamfunn og dets historie, samt den vakre naturen rundt byen. Alle rommene er innredet med eget bad og toalett, og er utstyrt med komfortable senger. Det er både enkeltrom og dobbeltrom tilgjengelig. Kjæledyr er velkomne mot et gebyr. Det er mulig å oppgradere til superior-rom med ekstra plass. Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Julemarked i Røros (0.5km)

Julemarkedet i Røros er i 2019 åpent fra 5. til 8. desember med veiledende åpningstider torsdag kl. 13-18, fredag og lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 11-16.

Kulturarvbyen Røros forvandles til et ekte vintereventyr hvert år i desember. Her pyntes de sjarmerende gatene til jul, de fargerike husene får et hvitt lag snø og det summer av liv i de hyggelige gater med juleboder, hvor besøkende fristes med tradisjonelle julegodter, håndverk og gaveidéer.

Julemarkedet i Røros arrangeres den 2. helgen i advent og er en stemningsfull begivenhet for både store og små. For utenom de ca. 50 små bodene, er det også nisser i gatene, julesang, sledeturer med hest og andre aktiviteter. 

Slegghaugan (1km)

Slagg er et avfallsprodukt som er igjen etter at kobberet har vært igjennom smelteprosessen. 'Slegghaugan' eller Slaggehaugen minner oss om den enorme aktiviteten som har eksistert i over 300 år både med gruvedrift og kobbersmeltning. På toppen av slagghaugen er det en super utsikt over Røros. Både Slagghaugen og Malmplass-områdene er beskyttet av den norske kulturarvsloven.

Ikke langt fra Slagghaugen ligger Sleggveien, som også er kjent under navnet 'Pippigatan', fordi de filmet en episode med Pippi Langstrømpe i denne gaten.

Smelthytta (0.2km)

I Smelthytta finner dere utstillinger knyttet til Røros kobberverkshistorie. Arbeidsprosesser fra gruver og smeltehytter blir presentert med bevegelige modeller, og gjør historien konkret og forståelig for barn og voksne. Utstillinga «Ti finpussa» viser stasklær fra 1800-tallets Røros. I tillegg vises skiftende tema- og kunstutstillinger

Røros kirke (2.2km)

Røros kirke ble oppført i kobberverkets glanstid «til Guds ære og bergstadens pryd». Kirken, som sto ferdig i 1784, bærer navnet med rette der den troner majestetisk over trehusene. Riksantikvaren regner kirken som en av de ti mest profilerte kirkene i Norge. Den er en av landets største med sine 1600 sitteplasser.

Kirkelige handlinger har forrang i Røros kirke, og kirken kan være stengt for publikum ved gudstjenester, bryllup, dåp mm.

Doktortjønna Friluftspark (1.4km)

Den store utendørsparken ved Doktortjønna ligger ca. 5 minutters gange fra sentrum av Røros. Parken er det helt opplagte stedet å dra hvis ungene skal oppleve en helt fantastisk dag. Parken er det perfekte stedet for familier og barn og det foregår mange aktiviteter her. Her finnes det en dyrehage, hvor det kan klatres, lekes, fiskes, ros eller padles, og glem ikke en tur med Elias-båten. Det er også mange vakre stier i området, som enten leder til Kvitsandas eller sjøen. Så hvis dere skulle ha litt energi igjen, kan dere legge ut på en av disse flotte turene.

Rørosmuseet Olavsgruva (14.2km)

Bli med på en times vandring gjennom 300 år med bergverksdrift. Turen går med guide gjennom Nyberget gruve som ble drevet på 1600-tallet og Olavsgruva som ble drevet med mer moderne metoder på 1900-tallet. Vi går 50 meter ned og 500 meter innover til Bergmannshallen. I gruva er det 4 grader hele året, så ta på varme klær og godt fottøy. Alle omvisninger tilbys på norsk og engelsk. 

Museet på Ratvolden (20.3km)

Johan Falkberget som levde mellom 1879 og 1967 var en norsk forfatter som tilhørte gruppen kjent som 'nyrealister' fra starten av det 20. århundre. Johan Falkberget er mest kjent for blant annet Eli Sjursdotter fra 1913 og Brændoffer fra 1907. Bøkene hans tok ofte utgangspunkt i Røros og koppersmelteverket og et besøk i hans hjem kan virke både inspirerende og beroligende. Det kan lønne seg å få med seg en omvisning som gir et enestående innblikk i forfatterens liv og forfatterskap.

Det er også mulig å fiske i Ruglsjøen, men det krever et fiskekort.

Femundsmarka nationalpark (31.2km)

Femundsmarka nasjonalpark ligger i Engerdal kommune og ble opprettet i 1971. Den gang rommet parken 386 km², men den ble utvidet i 2003 og den vakre naturparken er i dag hele 573 km² stor. Parken grenser til en rekke beskyttede områder på den svenske siden av grensen, og det gjør parken til det største sammenhengende og beskyttede villmarksområdet i Sør-Skandinavia.

Dølmotunet - Tolga (33.9km)

Dølmotunet er et levende 'gårdsmuseum' i sentrum av den sjarmerende byen Tolga. Her finner dere hus, staller, massevis av dyr som barna kan møte og i sommerhalvåret foregår det mange spennende aktiviteter her, som blant annet utstillinger, markeder og konserter. Husk å sjekke Dølmotunets kalender, hvor det er en liste over kommende arrangementer.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 
Lørdag - Søndag: 10-15 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 
Lørdag - Søndag: 10-15 

Andre hoteller i nærheten

Røros Hotell

Historie og kultur

Sør-Trøndelag

Besøk UNESCO byen

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger m. frokost
 • 2 x 3-retters meny/buffé
 • 2 x Inngang til Bad og Velvære
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

151,-
Fra kun
2.199,-

Vis kort

3-retters middag inkl.

Les mer

Thon Hotel Skeikampen

Aktiv ferie på fjellet

Oppland

Populære Skeikampen

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 1 x 3-retters meny/buffé
 • Gratis kaffe
 • Gratis internett

443,-
Fra kun
1.199,-

Vis kort

Inkl. 1 x 3-retters

Les mer

Vertshuset Røros

Opphold med frokostbuffé

Sør-Trøndelag

Historisk Røros

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • Gratis lån af sparkstøtte (vinter)
 • Gratis internett og parkering
 • 3 x Inngang til Velvære Røros Hotel

601,-
Kun
1.499,-

Vis kort

UNESCO byen

Les mer

Venabu Fjellhotell

Naturopplevelser på Venabygdsfjellet

Oppland

Fantastisk natur

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x 3-retters meny/buffé
 • 1 x kaffe og kake ved ankomst
 • Gratis internett og parkering

886,-
Fra kun
1.319,-

Vis kort

Ink. 2x3-retters middag

Les mer

Rondane Høyfjellshotel

Inkl. halvpensjon

Rondane Nationalpark

Norsk høyfjellshotell

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x 2-retters meny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

231,-
Kun
1.519,-

Vis kort

Fantastisk lokasjon!!

Les mer
 
Dine data og cookies

Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen av risskov.no. Når du klikker "OK", aksepterer du bruken av cookies og personvernregler.