Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Paris

Rabattkoden er nå aktiv

Paris

Paris anses av mange for å være den meste romantiske byen i verden. Byen tilbyr mange museer teatre, opera og naturligvis shopping utover det vi er vant med. Gå en tur langs Seinekaiene, ta en ekte fransk frokost med baguette og café au lait på en fortausrestaurant og besøk noen av verdens mest berømet severdigheter: Eiffeltårnet, Sacré Coeur, Triumfbuen, Louvre og Notre Dame.

Området der Paris ligger har vært bebodd i over 400 år. På 500-tallet ble det også bygd på øyene Ile de la Cité, der Notre Dame ligger, og den svært besøksverdige Ile Saint Louis. Gjennom tidene har Paris hatt en stormfull historie fra Romertiden til og med annen verdenskrig, da byen var okkupert av tyskerne.

Det går nesten ikke å rangere de magne serverdighetne som finnes, det som er sikkert er at alle bør finne noe av interesse i Paris. For å få et overblikk kan du ta en opp på hopp av tur med en buss og bli guidet med ineterssant historie rundt i hele byen. Ellers er den raskeste og enkleste måten å ta seg frem på helt klart med tunnelbanen, eller le Metró som det heter på lokalspråket, byggingen av denne ble påbegynt allerede i år 1900.

Er du ute etter en dag med et mindre tempo kan du dra til Versaille, solkongens slott, eller til haven til den impressionistiske maleren Claude Monets. Studentkvarteret Sorbonne bør oppleves til fots samt de koselige gatene i Latiner-kvartalet. Her kan du spise mye godt til en billig pris.

selvfølgelig må du pogså rusle langs Boulevard Champs Elysée, en av verdens mes berømte gater eller ta et forstadstog til eller Metroen til La Défense. Her kan du beundre den supermoderne Triumfbuen, Grand Arche, tegnet av den danske arkitekten Spreckelsen.

Shoppingsugne får behovet sitt stillet på Gallerie Fafayette og Au Printemps, som begge to har søndagsåpent. Er du ute etter eksklusiv shopping kan du prøve deg i rue Rivoli og de franske motehusenes paradegate Faubourg St. Honoré. Paris er en by de fleste kommer tilbake til igjen og igjen.