Miniferie på General Hotell i Hønefoss

Norsk | NOK

General Hotell

Familiedrevet hotell med egen pizzaria og gratis tilgang til Ringeriksbadet

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Hyggelig familiedrevet hotell
 • Gratis tilgang til Ringeriksbadet
 • Kun en times kjøretur fra Oslo
561,-
2~3 dager fra
599,-

Inkl. halvpensjon

Miniferie i Hønefoss

2 dager
Kun 599,- / spar opp til 181,-
SPAR
3 dager
Kun 999,- / spar opp til 561,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

2 dager inkl.

 • 1 x overnatting
 • 1 x frokostbuffé
 • 1 x 2-retters meny (kokkens middags valg)
 • Gratis internett og parkering
 • Gratis tilgang til Ringerikebadet
Risskov Pakken

General Hotell ligger rolig og behagelig til i en industripark i Hønefoss, nordvest for Oslo. Byen Hønefoss ligger rett ved Storelven som munner ut i Tyrifjorden, og er et bra utgangspunkt for en ferie med en god blanding av natur, kultur, hygge.

Hotellet

Dette er et lite familiedrevet hotell som er innredet i en moderne og smakfull, skandinavisk stil og tilbyr noen behagelige og uformelle rammer rundt oppholdet. I hotellets underetasje finnes et spillerom med både snookerbord og biljardbord som begge kan leies på timebasis. Det anbefales å reservere tid i forkant.

I kort avstand fra hotellet ligger Ringeriksbadet, og under oppholdet har dere gratis tilgang. Det er en innendørs svømmehall som omfatter et stort svømmebasseng, et terapi-basseng samt et barnebasseng med vannsklie. Dessuten finnes det hoppetårn fra 1, 3 og 5 meter. Det er også en badstue hvor dere kan slappe av. Rett ved siden av Ringeriksbadet ligger fitnesscentret, Actic Gym, som kan benyttes mot et gebyr.

Ikke langt fra Ringeriksbadet og Actic Gym, ligger Galleri Klevjer som huser en utstilling av Thomas Klevjer, som er en kjent maler fra Østlandet, og hvor dere bl.a. kan bli med på en guidet omvisning.

Hver morgen kan dere få en perfekt start på dagen, med en god frokostbuffe som serveres i hotellets hyggelige omgivelser.

Om kvelden kan dere kose dere i hotellets ekte italienske ’trattoria’ som bl.a. serverer steinovnsbakte pizzaer.

Det er gratis parkering ved hotellet og under oppholdet har dere gratis tilgang til trådløst internett.

Rommene

General Hotell har 21 hyggelige rom og dere kan velge mellom enkeltrom, dobbeltrom eller et dobbeltrom med en ekstra seng. Alle rommene er innredet med eget bad og toalett og utstyrt med et skrivebord, behagelige senger, minibar og kabel-TV.

Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Brasserie Fengselet (8.4km)

Brasserie Fengselet huser i dag flere utmerkede kokker og mange fornøyde gjester. Den ligger i det tidligere hjelpefengselet i Hønefoss som ble oppført i 1852, like etter at stedet fikk bystatus.

Det er uteservering om sommeren i den gamle luftegården og innenfor gjerdene ligger det nå en flott hage.

Hønefoss (8.9km)

I Hønefoss bor det i dag i overkant av 15 000 hønefossinger, rundt seks mil nordvest for Oslo. Byen var tidlig et sentralt knutepunkt på Østlandet og er fremdeles en naturlig avstikker på vei til hovedstaden eller de omkringliggende severdighetene. Gjennom Hønefoss buldrer fossen som har fått navnet Hønefossen og dannet et naturlig midtpunkt mellom «Sørsiden» og «Nordsiden» der Riddergården, den gamle løkkegården fra 1700-tallet ligger så vakkert til. Det finnes flere spennende spisesteder i Hønefoss, blant annet restauranten i byens tidligere ærverdige fengsel og restaurantbåten som holder åpent om sommeren.

Oslo (55.8km)

Norges hovedstad er todelt; her pulserer det urbane livet i kjernen side om side med friluftslivet i «Marka» rundt byen.

Hvis dere har hele dagen til rådighet kan dere rekke mye her i Oslo. Dette er en relativt liten hovedstad, geografisk sett. Og Oslo huser i dag langt under én million beboere. Dere kan lett rusle fra Karl Johan og opp til Grunerløkka, hvor serveringsstedene ligger på rekke og rad, eller ta trikken til Majorstuen for å handle i motebutikkene.

Et populært rekreasjonsområde for byens befolkning, er Frognerparken med de kjente skulpturene og hyggelig servering. Her kan dere eventuelt ta en joggetur, lufte hunden, brette ut piknikteppet, grille, spille badminton eller bare sole dere mens dere kikker på folkelivet. Her finner dere også Norges største rosesamlig, tenk 14 000 planter fordelt på 150 ulike arter.

På vei opp til Holmenkollen kan dere dra innom å spise lunsj på Frognerseteren restaurant. Stedet har vært i drift siden 1891, og her får dere smaken på retter fra et tradisjonelt norsk kjøkken.

Utenfor Operaen kan dere nyte utsikten mot sjøen mens dere nipper til et glass vin, før eller etter en forestilling. Eller dere kan innta bakehuset på Losæter, den urbane sætra i Bjørvika, hvis dere vil lære å bake med urkorn.

Oslo er som sagt todelt; storbyliv med friluftslivet tett på.

Veien Kulturminnepark (12.2km)

Dra tilbake til fortiden; Ringerrike har vært et samlingspunkt for folk helt siden rundt 900 år f.Kr.

Like nord for Hønefoss i Ringerike ligger et av de største gravfeltene på Østlandet fra eldre jernalder. På museet her kan dere se gjenstander funnet i gravfeltet på Veien.

Når dere har sett dere litt rundt kan dere stikke innom butikken eller slå dere ned i kafeen her. Om sommeren serveres det enkle lunsjretter og kaker.

Gjermundbu (11.4km)

Gjermundbu kommer trolig av det norrøne navnet Geirmarabú var tidligere en stor gård i Ringerrike og daterer trolig tilbake til 1500-tallet.

Det var her at «Gjermundbufunnet» ble oppdaget i 1943, da bonden på gården fant en gravhaug. Det er mest sannsynlig at det var en betydelig høvding som ble gravlagt her for det er den rikeste mannsgraven fra norsk vikingtid.

Her ble det funnet en vikinghjelm og flere våpen fra vikingtiden som: spyd, økser og sverd. Stedet er et vitne om den mest spennende delen av norsk historie sett i verdenssammenheng.

Riddergården (9.3km)

Riddergården er en stor gammel bondegård fra 1700-tallet og ligger like nedenfor Hønefossen i Hønefoss. Gården kjennetegnes av at den har flere enkeltstående bygninger plassert rundt et naturlig gårdstun og danner et bymessig strøk, en såkalt bygård. Det var familien Ridder fra den øvre middelklassen som bodde her for rundt 200 år siden sammen med sine mange arbeidsfolk. Om sommeren er det guidede turer med omvisning på Riddergården og rundt juletider arrangeres det et julemarked her.

Ringkollen i Krokskogen (14.2km)

Et populært utfartsmål for sykling og vandring er de merkede turstiene i det skogkledde åslandskapet Ringkollen i Krokskogen. Hvis dere reiser hit om vinteren er det verdt å vite at det finnes oppkjørte løyper, alpinanlegg, hoppbakke, skistadion og lysløype her. Dere kan bestille varm drikke på Ringkollstua og barna kan boltre seg i «Lekeland» like nedenfor serveringsstedet.

Helt fra middelalderen har forbindelsen mellom Oslo og Ringerike gått gjennom Krokskogen og flere norske eventyr om tusser og troll er samlet fra dette området. Deler av stien følger samme rute som Den bergenske kongevei.

Hadeland Glassverk (19.9km)

Allerede i 1762 åpnet dørene til det som i dag er Norges eldste industribedrift i kontinuerlig drift. En av de største severdighetene i hele Ringerike er Hadeland Glassverk, og i det pulserende sentrum av Hadeland Glassverk finner dere Glasshytta. Her kan dere møte de fantastiske glassblåserne og følge på nært hold den magiske prosessen når glass endrer form. Dere kan sågar selv forsøke dere på glassblåsing, sandblåsing og lysfarging.

Hadeland Glassverk er imidlertid mer enn glass i nye former. Hvis dere har barn med på turen er det greit å vite at det finnes to lekeplasser her, et flott bakeri med skikkelig gode boller. Dere kan bestille lekre smørbrød eller en bedre middag på restauranten Kokkestua, eller drikke kaffe og spise sveler på kafeen med det passende navnet Norgesglasshuset.

I Høvdinghallen kan dere handle norsk lokalprodusert mat og drikke. Dette er et anbefalt stoppested for alle som har sansen for det gode liv. I hyllene står blant annet: honning og syltetøy, sennep og aioli, saus og suppe, saft og sirup, sjokolade og karameller. Varene blir solgt i attraktive glass og flasker.

Hadeland Glassverk ligger på en vakker plass og har mange flotte aktiviteter og eventer, i tillegg til glassblåsing, spiserier og butikker.

Asker og Bærum (42.8km)

Asker og Bærum ligger rett vest for Oslo, bare 20 minutter unna hovedstaden med bil. Her er det landlige omgivelser med store, flotte gårder like ved Oslofjorden.

Dere kan enten vandre rundt i skjærgården eller spasere i marka. Hvis dere har med dere barn er det ypperlig å besøke strandstedet Vollen en sommerdag. Her har de lokale søkt tilflukt i generasjoner når temperaturen stiger for det finnes så mange fine badeplasser her. Det går en båt inn til Oslo i sommermånedene, her er båtplasser og gjestehavn, flere butikker og en fjordkro.

Dere kan leie el-sykler i Vollen. Sjekk med utleier hvor de fineste sykkelrutene går.

Når dere er lei av hovedstadens jag og mas kan dere stikke ut til Bærums verk og oppleve rundt 50 butikker i omgivelser som har endret seg lite siden 1600-tallet. Her finnes det også flere serveringssteder.

Ellers burde dere nesten også oppsøke Henie-Onstad Kunstsenter hvis dere er litt over gjennomsnittet interessert i kunst. Her åpnet kunstløperen Sonja Henie med brask og bram i 1967, men fikk ikke The Beatles på plakaten slik hun hadde håpet på. Siden har likevel mange kjente kunstnere funnet veien hit, blant annet da Yayoi Kusama var her i 2016.

På Henie-Onstad Kunstsenter kan dere også legge inn en lunsj eller middag. Bølgen & Moi Høvikodden tilbyr en moderne internasjonal á la carte meny.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

Anker Hotel

Sentral beliggenhet i Oslo

Oslo og omegn

Moderne hotel i Oslo

Risskov Pakken - 2 dager inkl.
 • 1 x overnatting
 • 1 x frokostbuffé
 • Gratis internett
 • I sentrum
 • I sentrum

411,-
Fra kun
439,-

Vis kort

15 min gangavstand fra Karl Johans gate

Les mer

Københavnbåten

Julebuffé ombord på Oslobåten

Sørlandet

Julecruise til Oslo

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 2 x 2-retters meny a la carte
 • Butikker og barer ombord
 • Utvendig kaihytt

779,-
Fra kun
1.099,-

Vis kort

Opplev en båttur med spa og musikk

Les mer

Klækken Hotell

Historisk hotell fra 1346

Viken

Wellnesshotell i Hønefoss

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 1 x 2-retters meny/buffé
 • Tilgang til sauna og fitness
 • Adgang til innendørs- og utendørs basseng

471,-
Kun
1.569,-

Vis kort

Velvære under 1 time fra Oslo!

Les mer

Cochs Pensjonat

Premium dobbeltrom

Oslo og omegn

Miniferie i Oslo

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 20% rabatt på frokost på Espresso House
 • 20% rabatt på lunsj og middag på restaurant Rust
 • 2 x kaffe
 • Gratis internett

231,-
Kun
769,-

Vis kort

Koselig storbyferie!

Les mer
 
Dine data og cookies

Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen av risskov.no. Når du klikker "OK", aksepterer du bruken av cookies og Innstillinger.