Miniferie i Skåne på Hotel Statt Hässleholm

Norsk | NOK

Hotel Statt Hässleholm

Stilfullt hotell med sentral beliggenhet i Hässleholm

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Hotel med smakfulle innredningsdetaljer
 • Design og innredning av Artwoord of Sweden
 • Luksusprodukter fra Rituals
279,-
3~4 dager fra
1.119,-

Inkl. 1 kveldens rett

4-stjernes naturopplevelse

3 dager
Kun 1.119,- / spar opp til 213,-
SPAR
4 dager
Kun 1.629,- / spar opp til 280,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 1 x kveldens rett
 • Tilgang til gymmen
 • Gratis WI-FI
Risskov Pakken

Ta en kjør-selv ferie i Sør-Sverige på det 4-stjerners Hotel Statt Hässleholm, som til tross for sin sentrale beliggenhet i byen, tilbyr kort avstand til naturen. Hotellet er dermed et ideelt utgangspunkt for både aktive ferier og miniferie, med mange turstier og spennende severdigheter i nærheten.

Hotellet tilbyr

Hotel Statt Hässleholm ligger sentralt i den sjarmerende svenske stasjonsbyen Hässleholm, ikke langt fra jernbanestasjonen, som danner et knutepunkt for Sør-Sverige.

Hotellet har eksistert siden 1914, og gjennomgikk en totalrenovering da nye eiere ankom i 2017. I dag tilbyr hotellet en smakfull innredning, hvor vertene fokuserer på den personlige servicen i en varm og uformell atmosfære.

Her bor dere ikke langt unna naturen, og en av områdets turstier starter faktisk på hotellet. Det anbefales å gå en tur forbi Hässlegårdens Golfklubb, og videre ned mot Finjasjön, som er et populært sted for fritidsaktiviteter, naturopplevelser, fiske og bading om sommeren.

Litt sør for innsjøen finner dere Hovdala Slott, hvor det både er korte og lange turstier som til sammen utgjør "Hovdala Vandringssentrum" - og her naturen i en helt egen klasse.

Andre spennende muligheter og severdigheter i nærheten inkluderer: MultiLeVel taubane, flaggermusgrotten "Tykarpsgrottan", Wanås slott, Alpacka EKO gård og IKEA Museum. I tillegg har dere også den koselige byen, Kristianstad, innen kort kjøreavstand.

Under oppholdet har dere gratis tilgang til hotellets eget treningsområde, slik at dere kan få opp pulsen uansett vær. Om morgenen kan dere nyte en god frokost, og om kvelden serveres det smakfulle retter i den koselige restauranten. Om sommeren er det også mulig å nyte uteservering på terrassen.

Det er offentlige parkeringsplasser i kort avstand fra hotellet, og under oppholdet har dere gratis tilgang til trådløst internett.

Rommene

Hotel Statt Hässleholm har 93 individuelt innredede rom, og dere kan velge mellom enkelt- og dobbeltrom, samt dobbeltrom med én ekstra seng.

Romtyper *

Dobbeltrom

1 / 4
Stilig dobbeltrom utstyrt med eget bad med luksuriøs dusj og Rituals-produkter, med 140 cm seng, arbeidsområde, strykeutstyr og TV med Chromecast.
» Se flere romspesifikke bilder

Enkeltrom

1 / 2
Stilig enkeltrom med eget bad med luksuriøs dusj og Rituals-produkter, utstyrt med 90 cm seng, arbeidsområde, strykeutstyr og TV med Chromecast.
» Se flere romspesifikke bilder
Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

390 km fra
Strømstad, Sverige
410 km fra
Svinesundbroen

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Tyringe (13.1km)

Tyringe ble første gang nevnt skriftlig så tidlig som i 1354, da det bare var fire gårder her. I dag har Tyringe ca. 4600 innbyggere. Anlegget er omgitt av vakker bøkeskog, som gir muligheter for fotturer og sykkelturer. Turstier på 2,5 - 10 km, som går gjennom bøkeskogen, begynner nær hotellet. Golfere opplever ofte Skåne som et paradis takket være de mange kursene og den lange sesongen. Den nærmeste golfbanen, Skyrup Golf Club, ligger bare 8 km fra hotellet, og 800 meter fra hotellet ligger Tyringe Sports Center. Her finner du et svømmebasseng med et avslapningsområde, skøytebane, bowling, idrettshall, treningsstudio, bryting og spinning. Det er også en kafeteria. Hvis dere ønsker å bestille tid til hvilken som helst sportslig aktivitet, vennligst kontakt hotellet. I kort gåavstand (mindre enn 2 km) fra hotellet ligger lavpris-senteret FCT kjøpesenter, som er 9000 kvadratmeter stort. Her blir det solgt mange billige varer, så skynd dere! Om sommeren arrangeres "Bakluckeloppisar" noen lørdager. Det lille gebyret for å delta går til Lions. Tyringe har en liten, men vakker kirke, Finja kirke, bygget i romansk stil på 1100-tallet. Deler av interiøret antas å være laget av de samme steinhuggerne som i Lund katedral. Tyringe Museum ligger i "Bergman-kjelleren". Her er det en permanent maskinutstilling og en permanent fotoutstilling, hvor dere kan se utviklingen av Tyringe. Innenfor en radius på 40 km er det ikke mindre enn 5 golfbaner: Skyrup Golf Club 8 km, Wittsjö Golf Club 33km, Øst Göinge Golf Club 40 km, Perstorp GK 18km og Ljungbyheds GK 30 km.

Wanås Slott (21.7km)

Wanås Slot har røtter tilbake til Snapphanetiden, men er i dag mest kjent for sine fantastiske moderne kunstutstillinger. I en stor park bak slottet blir moderne "utendørs kunst" vist i stort format. Slottet er veldig vakkert, akkurat som parken, selv om du ikke er fan av kunst.

Kristianstad (31.8km)

Kristianstad er et hyggelig sted å handle, og her kan dere også finne små caféer og butikker med kunst fra Skåne. Dessuten kan dere besøke filmmuseet, hvor de har interessante utstillinger.

Byen ble grunnlagt i 1614 av den danske kongen Christian 4., det var da en festningsby og skulle være Skånes bolverk mot Sverige. I 1612 hadde svenske tropper ødelagt den viktige handelsbyen Væ i det nordøstlige Skåne. Christian 4. oppfordret innbyggerne i Væ til å flytte til den nye byen Kristianstad. Kristianstad har fremdeles grunnleggeren Christian 4.s monogram, et 4-tall i et kronet C, i byvåpenet sitt og anvender det i stor grad på lysstolper og andre kommunale installasjoner. Det er den eneste kjente byen i verden med et monogram fra en utenlandsk konge i byvåpenet sitt.

Kristianstads Golfklubb (28km)

Kristianstads Golfklubb har eksisteret siden 1924 og stiller i dag med Sveriges lengste golfsesong. Klubben har to forskjellige, førsteklasses 18-hullsbaner som utfordrer golfspillere i alle kategorier. Frister det med en forfriskning er klubbens restaurant et naturlig valg. Har dere bare behov for et lite pust i bakken er det greit å vite at dere kan bestille en kopp kaffe i kiosken.

Markaryd (37.5km)

Denne smålandske byen har knapt 4.000 innbyggere og tilbyr en rekke naturopplevelser som kano, svømming og fiske i en av de mange innsjøene som preger området. Markaryd er også kjent for sine mange forskjellige kunstneriske og kulturelle historier og dere finner flere museer og kunstverksteder i byen.

Åsarundan (37.7km)

For dere som er ute etter en aktiv ferie, så kan vi anbefale Åsarundan. Det er en 30 km lang sti hvor dere passerer skoger, elver og idylliske innsjøer med ulike severdigheter langs ruten. Markarydas eldste hus (Brattatorpet), Ulvsbacks Præstegård og Gräddhyllans Lantcafe er anbefalte stoppesteder. Ruten passer perfekt til dere, som er ure etter en kombinasjon av herlige små skogveier og små bakker.

Kanopadling på Lokasjön (41.9km)

Det er meget hyggelig å padle i kano i Småland, en fantastisk naturopplevelse for hele familien. Sydsvensk Kanotleasing tilbyr dessuten kanoturer og kanoutleie på østsiden av Lokasjön. Her kan dere også få kjøpt kart over området. Transport av kanoene tilbys til ønskede start- og sluttpunkter. Dere kan blant annet parkere ved senterets parkeringsplass.

Åhus (45.3km)

Åhus er en vel bevart middelalderby, hvor dere kan utforske byggrester av tidligere staselige kirker og palasser, en gammel bymur og et klosterruin. Med sin fine havnepromenade og alt fra sjarmerende caféer til velrenommerte restauranter, her i denne byen ligger målene for herlige dagsutflukter som perler på en snor. Her kan dere også besøke fabrikken som står bak Absolut Vodka og følge med på en guidet rundtur i deres besøkssenter.

I jernalderen og vikingtiden var Åhus en viktig handelsby. I løpet av 1900-tallet ble stedet kjent for sitt ålefiskeri. På røkeriet kan dere kjøpe røkt ål. Har dere lyst til å delta på et skikkelig ålegilde, så bør dere legge veien om Åhus Gästis i september. Men husk å bestill bord i god tid.

Gå ikke glipp av et besøk på Åhus deilige sandstrand. Ta med håndklær og badetøy og tilbring gjerne hele dagen på den fine, hvite stranden. Stranden er langgrunn, iskremselgerne er like ved, så dette er en barnevennlig strand. Utenfor sommersesongen kan dere rusle på fine turer langs stranden.

Åhus vingård tilbyr guidede turer gjennom vingården. Den avsluttes med vinsmaking fra egne druer.

Wittsjö Golfklubb (24.7km)

Wittsjö Golfklubb ligger i Vittsjö, ca 1,8 km fra Markeryd. Golfklubben tilbyr forskjellige typer golfpakker og har også en golfskole for nybegynnere. Her finner dere golfbaner for både erfarne og nybegynnere. Klubben har en 9- og en 18-hullsbane.

Smålandets Elgsafari (41.2km)

Dra på elgsafari i Småland hvor dere bl.a. kan oppleve elger og amerikanske bisoner på nært hold. Dere kan enten kjøre rundt på egen hånd i bil eller være med på et safaritog som kjører rundt i parken. I Café Smålandet kan dere smake på pølser laget av elgkjøtt eller bestille vafler.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

First Hotel Christian IV

Historiskt hotell i sentrum

Österlen

Opplev Kristianstad

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 2 x Sandwich om kvelden med et glass vin
 • Gratis internett
 • Sentral beliggenhet

783,-
Kun
849,-

Vis kort

Sentralt i Kristianstad

Les mer

Bykrogen

Inkl 10-retters forsmak-meny

Österlen

Ferie i Skåne

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 1 x 10-retters forsmak-meny (dag 2)
 • 1 x kaffe og kake
 • Gratis internett og parkering

1.031,-
Kun
1.589,-

Vis kort

Hyggelig hotell i rustikt og landlig miljø

Les mer

Stadshotellet Kristianstad

Inkl. halvpensjon, kaffe og kake

Skåne

I hjertet av Kristianstad

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger m. frokost
 • 2 x kveldsmat
 • 1 x kaffe og kake (dag 1)
 • Adgang til sauna
 • Gratis internett

377,-
Fra kun
1.029,-

Vis kort

Klassisk byhotell sentralt i Kristianstad

Les mer

Hotel Bishops Arms Kristianstad

Inkl. halvpensjon

Österlen

Sjarmerende by i Skåne

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 2 x kveldens rett
 • Gratis internett og parkering
 • Sentral beliggenhet

449,-
Fra kun
939,-

Vis kort

Suveren beliggenhet midt i Kristianstad

Les mer

Breanäs Hotell

Inkl. halvpensjon

Skåne

Sveriges sørligste villmark

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 2 x kveldens rett med salat
 • 1 x velkomstkaffe
 • Gratis internett og parkering

757,-
Fra kun
889,-

Vis kort

Naturskjønn beliggenhet i Sør-Sverige

Les mer
 
Dine data og cookies

Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen av risskov.no. Når du klikker "OK", aksepterer du bruken av cookies og Innstillinger.