Billig og spennende ferie på Hotell Fängelset

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Hotell Fängelset

Natur, kultur og skjærgårdsmiljø på ferie i Småland

Unikt hotell i spennende omgivelser
Sentral beliggenhet i Västervik by
Nær mange attraksjoner og badesteder
 • 490 km fra Svinesundbroen
 • 480 km fra Strømstad, Sverige
 • Bar
 • Mulighet for sykkelleie
 • Lekerom for barn
 • Gratis internett

Om hotellet

Hotell Fängelset er drevet av en familie og ligger sentralt i kystbyen Västervik i naturskjønne Småland. Her sjekker dere inn på årets ferie eller sesongens langhelg i et gammelt fengselsmiljø. Derav navnet. Nyt fantastiske natur-, kultur- og skjærgårdsopplevelser på ferie i Småland i år.

Hotellet tilbyr

Den flotte bygningen ble oppført allerede i 1873, og det nå familieeide hotellet var et fengsel faktisk helt frem til år 2007. Dette har satt sine spor på hotellet den dag i dag, og familien har satset på å bevare bygningens spennende historie i form av artige kuriositeter og fengende gjenstander. I korridoren på bunnplan fremvises en utstilling som forteller alt om fengselets historie, og dere ser bilder og gjenstander bevart fra fortiden.

I dag er Hotell Fängelset et moderne hotell og tilbyr komfortable omgivelser. Gjester har tilgang til kostnadsfri internett, parkering uten ekstra gebyr, og det serveres en deilig frokostbuffé hver morgen. Beliggenheten er perfekt midt i Västervik by, og dere bor like ved alt den har å tilby, samt nær basseng og offentlig transport.

Rommene

Hotell Fängelset tilbyr flere romtyper via Risskov Bilferie. Dere kan gå for spennende og minimalistisk i et av de renoverte «cellene». Disse har begrenset plass, men er moderne innredet med eget bad med dusj og toalett. Eller dere kan velge et mer romslig og tradisjonelt hotellrom, såkalte Standard-rom. Sistnevnte har selvfølgelig eget bad med dusj og toalett, samt mulighet for å be om ekstra oppredning.

Merk at

Du kan bestille enten et såkalt Standard-dobbeltrom med eget bad eller en «celle» med dobbeltseng samt toalett og dusj i gangen. «Cellene» er svært små og egner seg ikke for bevegelseshemmede.

Vis flere

Verdt å se

 • Stegeholm Slottsruin (1.8 km)

  Stegeholm er et slott fra middelalderen og ligger på en holme i Västervik i Gamlebyviken. Slottet hadde til oppgave å beskytte dette område. Stegeholm sies å være fra før 1370 og i dag kan man oppleve de historiske restene av middelalderslottet.

  Stegeholm Slottsruin
  På en holme i Västervik i Gamlebyviken ligger ruinene etter Stegeholm slott
 • Lysstøperi på Gränsö slott (2.3 km)

  På Gränsö slott sitt lysstøperi kan dere se hvordan lys ble laget før i tiden. Lysene lages av en stearinblanding av høyeste kvalitet. Lysstøperiet ligger ved Kulbacken, hvor dere også finner Västerviks Museum og utsktstårnet Unos Torn. Dere kan naturligvis også bade på den populære stranden ved Gränsö Slott, hvor vannet heller ikke er så dypt, så det er en bra strand for små barn.

  Lysstøperi på Gränsö slott
  Se hvordan gammeldagse stearinlys lages på Gränsö slott sitt lysstøperi
 • Lysingsbadet (2.7 km)

  Besøk Lysingsbadet, som er Sveriges største ferieanlegg i sommerperioden. Her kan dere spille fotball, svømme i sjøen eller gå på skøyter på en kunstisbane. I opplevelsebadet kan hele familien have en morsom dag med vannsklier, bølger og varme kilder. De yngre gjestene kan benytte barnebassenget. I avslapningsområdet finner dere dessuten tyrkisk hamam, romersk spa samt flere andre typer sauna.

  Lysingsbadet
  Lysingsbadet er sommerhalvårets største ferieanlegg i Sverige
 • Gränsö (5.9 km)

  På halvøya Gränsö ligger det et interessant naturreservat. Gå tur på stiene, lei en hest og dra på ridetur og se slott og skjærgårdsbroer. Det er også en café og restaurant på stedet. Det kan anbefales å gå en tur på den naturskjønne Gränsösti, hvor dere kan oppleve den flotte, svenske naturen på nært hold.

  Gränsö
  Opplev en tur på naturskjønne Gränsösti i Gränsö naturreservat
 • Hasselö (0.0 km)

  Mellom Västervik og Loftahammar ligger skjærgårdsøya Hasselö. Året rundt er det aktiviteter og naturopplevelser her for hele familien. Øya kan oppleves til fots, med sykkel eller på traktor med vogn. På Hasselö ligger det en barnevennlig sandstrand, hvor det er mulig å leie sykler, kajakker og motorbåter. Naboøyen Sladö ligger bare en kilometer unna, og er et naturreservat hvor dere kan gå en tur.

  Hasselö
  Skjærgårdsøya Hasselö ligger mellom Västervik og Loftahammar
 • Gamleby (26.6 km)

  Ca. 25 km. nord for Västervik, ligger Gamleby, hvor dere finner Garpedansberget. På den 80 meter høye bakketoppen ligger en skulpturpark. Langs klippeveggen kan dere se figurer som alver, nisser, nymfer, ormer og drager.

  Gamleby
  Skulpturparken på den 80 meter høye bakketoppen Garpedansberget i Gamleby i Västervik kommune
 • Virum Älgpark (46.4 km)

  Dere kan også besøke Virum Älgpark, hvor dere kan møte de majestetiske dyrene på nært hold i deres naturlige miljø. Dra på safari og opplev det imponerende dyret. De nysgjerrige elgene kommer ikke sjeldent og hilser på. Dere kan klappe og fore dem dersom dere har lyst. Bortsett fra elg, finnes også dådyr. Rund av turen med et besøk i cafeen og suvenirbutikken.

  Virum Älgpark
  På miniferie med de minste i Småland kan dere stikke innom Virum Älgpark og bli med på elgsafari
 • Astrid Lindgrens Verden (59.6 km)

  Finn en billig sommerferie hos Risskov Bilferie og dra til det sørøstlige Sverige med hele familien. Dersom dere har med barn på turen, så er et besøk til Astrid Lindgrens Verden garantert en hyggelig opplevelse. Her får dere et innblikk i bl.a. Emil og Idas koselige verden. Det arrangeres barneteater hele sommeren og det er også mange andre aktiviteter. Møt Pippi og alle de andre kjente figurene. Finn barnevennlige hoteller til turen og dra avgårde. Finn den perfekte familieferien hos Risskov Bilferie.

  Astrid Lindgrens Verden
  Astrid Lindgrens Verden er en opplevelse for både barn og voksne.
 • Oskarshamn (71.7 km)

  I Oskarshamn kan dere bl.a. besøke Döderhultarmuseet. Her finner dere en samling med over 200 av Axel Persson «Döderhultarns» håndskårede treskulpturer som på en usedvanlig måte skildrer livet på landet i Småland i det 19. og 20. århundret.

  Oskarshamn
  Ta turen innom det gamle fiskeværet Oskarshamn i Småland
Vis flere

Kart

Hotell Fängelset
Fängelsetorget 1 593 31 Västervik

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Hotel celle
Barn 0~4.99 år i foreldrenes seng 100% rabat