Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Hotell Svea

Avslappende dager i vakre omgivelser og med mange gode spesialiteter på menyen

 • 525 km fra Svinesundbroen
 • 525 km fra Strømstad, Sverige
 • Restaurant
 • Bar
 • Badstu
 • Massasje mot gebyr
 • Hund

Om hotellet

Hotell Svea ligger ved havet med en sentral beliggenhet i byen Simrishamn. Hotellet har en lang historie og er særlig kjent for sine Skånske gilder. Her kan dere velge mellom ålegilde, stekt gåsemiddag og julebord, og samtidig ta dere en svingom, for hva er vel disse begivenhetene i Skåne uten dans?

Hotellet tilbyr

Hotell Svea åpnet dørene for første gang i 1840 årene, og hotellet har figurert i mange av Fritjof Nilssons berømte bøker, for eksemple Bombi Bitt og jeg. Siden åpningen av hotellet er det skjedd mye og selv om hotellet i dag fremstår, som et moderne hotell, vernes det stadig om tradisjonene og det vil dere oppleve ved for eksempel et ålegilde.

Hotellets restaurant, med utsikt over havet, er åpen til frokost og middag hver dag unntatt på søndager, hvor restauranten er stengt etter frokost. Hver dag serverer hotellet en innbydende frokost med salat, brød, øl, vann og kaffe. Hotellet har en deilig hage, hvor dere kan ta noe å spise eller drikke.

Hvis dere ønsker massasje eller ansiktsbehandling, bes dere å kontakte hotellet i god tid for priser og tidsbestilling. Hotellet er handikappvennlig. Det er også gratis parkering.

Rommene

Rommene er moderne og praktisk innredet og har alle bad, toalett og TV. Internett er gratis. Rommene varierer i størrelse. Det er mulig å lage en ekstra oppredning.

Merk at

Oppholdet er med sluttrengjøring. Dette innebærer at det ikke blir red senger eller skiftet håndklær under oppholdet. Nye håndklær kan hentes i resepsjonen, evt. mot gebyr.

OBS! Ankommer dere hotellet etter kl. 17.00 så ber vi dere vennligst om å kontakte hotellet direkte.

Inneholder oppholdet deres middag, bestemmes menyen av hotellet. Eventuelle allergier skal opplyses i kommentarboksen ved bestilling av oppholdet.

Ved opphold i mini dobbeltrom: sengen er 160 cm bred.

Vis flere

Verdt å se

 • Sankt Nicolai Kirke (0.5 km)

  Den nydelige kirken ligger midt i byen og er verdt et besøk. Kirken ble påbegynt på 1100-tallet og har siden blitt påbygget med flere nye bygninger etterhvert som byen har vokst frem. St. Nicolaus var sjømennenes og fiskernes skytshelgen, og fra loftet i kirken henger to flotte skip. Prekestolen er vakkert utskåret i tre. Den daterer tilbake til 1626, da Skåne tilhørte Danmark, og er trolig et verk av treskjæreren Claus Clausen. Nesten hele kirkens gulv består av gravstein. Undersøk åpningstidene før dere tar turen dit. Kirkens konserter og andre arrangementer holdes primært i sommersesongen.

  Sankt Nicolai Kirke
  Siden 1953 har kirken fremstått slik den gjør i dag, murpussen er fjernet og de vakre veggene av bergarten kvartsitt er fremhevet.
 • Glimmingehus (13.2 km)

  Besøk den velbevarte middelalderborgen Glimmingehus fra danskenes tid i Skåne. Den ble påbegynt i 1499 og dette tidspunktet er helt nøyaktig. Det står nemlig oppført på en tavle i Valby kirke. Under den nordiske syvårskrigen krigen om Skåne som brøt ut mellom Sverige og Danmark på 1500-tallet, unnslapp borgen så vidt å bli sprengt i lufta. En dansk flåte rakk imidlertid å redde den. Gå på spøkelsesjakt eller forsøk dere på forskjellige aktiviteter med middelalderen som tema. Borgen er omringet av en vollgrav og rundt omkring på gresset finnes det mange fine pikniksteder. Her egner det seg også utmerket for barn å leke. Området er omgitt av vakre sletter som lyser opp vårlandskapet med sine gule blomster.

  Glimmingehus
  Borgen med dens 2,5 m tykke murer er et spennende sted både for voksne og barn.
 • Stenshuvud (18.0 km)

  Naturreservatet Stenshuvud har en bakke som skråner ned i havet. Følg den naturskjønne stien opp til det høyeste punktet og opplev utsikten over landskapet nedenfor. Husk gode tursko. Reservatet, som i dag er helt fredet, er særlig naturskjønt om våren når bakkene er dekket av gule og hvite blomstertepper. Mange sjeldne dyrearter i Sverige lever i dette naturreservatet, bl.a. løvfrosken. Allerede på den svenske naturforskeren Carl von Linnés tid, ble Stenshuvud omtalt som ett landemerke for sjøfolk. Knäbäckshusen-stranda er flott om sommeren, men unngå å svømme for langt ut. Det er nemlig sterke strømninger i sjøen her. Frister det med en kopp kaffe etter all den friske luften, anbefales en liten matbit på Café Annorlunda.

  Stenshuvud
  Utsikten fra Stenshuvud og det såkalte hodet sett fra sydsiden. Her finner dere også stranden Knäbäckshusen.
 • Kivik og kongegraven Bredarör (19.0 km)

  Fra bronsealderen, syd for Kivik, ligger den store Kiviksgraven, også kjent som Bredarör. Graven regnes for å være en av de største fra den eldre bronsealder. Inne i graven finnes en stor steinkiste og helleristninger. Det er muligheter for å bestille tur med en guide for å lære mer om Österlens historie. Kivik er et velholdt samfunn omgitt av store eplegårder. Stedet er mest kjent for høstens eplemarked, sommermarkedet og forfatteren Fritiof Nilsson Piraten som skrev fortellinger fra Skåne.

  Kivik og kongegraven Bredarör
  Ved et tilfelle i året 1748, oppdaget to bønder en steinkiste i en stor steinhaug. I troen på at det var snakk om en gull- eller skatt av sølv, samlet de nok krefter til å grave hele natta. Selv i dag er det en hemmelighet hva de fant, men den kongelige graven er likevel en av den svenske eplekystens mest besøkte severdigheter.
 • Kivik (19.2 km)

  Kivik er et gammelt fiskesamfunn rundt 20 km nord for Simrishamn, og liver veldig til i sommermånedene. Byen er mest kjent for høstens eplemarkedet, fritidsparken Kiviks Marknad og forfatteren Fritiof Nilsson Piraten, som skrev kjente og kjære historier og fortellinger fra Skåne.

  Kivik
  Kivik har et gunstig klima for alt som spirer og gror og her kan dere beundre mange, flotte hager.
 • Saftbryggeri i Kivik (20.2 km)

  Kiviks Musteri er en familieeid saftprodusent i Österlen, Skåne, som i dag drives av fjerde generasjon Åkesson. Familien foredler frukt til bl.a. eplemost, juice, sider, kremer og supper. Disse varene kan også kjøpes i familiens egen butikk. Familien har også et lite museum. Det heter Äpplets Hus, og her får dere lære om eplets historie og om forskning av forskjellige typer frukt.

  Saftbryggeri i Kivik
  Kos deg med et glass frisk eplemost og nyt den herlige aroma.
 • Sandhammaren (24.4 km)

  Gå tur på Sandhammarens strand og opplev Skånes sydøstlige hjørne. Om sommeren kan man bade og sole seg. Stranden er barnevennlig. Husk også å se på Sandhammarens fyr. Her kan man se helt til Bornholm på en klar dag.

  Sandhammaren
  Sol og badning om sommeren og hyggelige gåturer resten av året. Sandhammaren er flott alle årstider.
 • Ravlunda Kirke (24.5 km)

  Kirken ble bygget på 1200-tallet og ble senere utvidet på 1400-tallet. Kirken, som ligger syd for bakkene i Brösarps, har utsøkte kalkmalerier. Området rundt kirken er veldig vakkert – sjekk åpningstidene på forhånd, så kan dere besøke kirkerommet. På kirkegården hviler forfatteren Fritiof Nilsson Piraten med følgende inskripsjon på gravsteinen: «Her er begravet asken til en mann, som vanligvis utsatte alt til morgendagen. Men han forandret seg på sitt siste, og døde faktisk den 31. januar 1972.»

  Ravlunda Kirke
  Ravlunda kirke ligger i en bakke og er kjent for sine billedskjønne veggmalerier.
 • Bakkene i naturreservatet Brösarps (27.9 km)

  Brösarps, med sine bakker, er et av de mindre naturreservatene, men er allikevel verdt et besøk. Om våren blomster anemonene før valmuene. De er imidlertid fredet, og de må derfor ikke plukkes. På sommeren er det også fint å vandre opp i høydene, se utover havet og skimte de store eplegårdene i det fjerne.

  Bakkene i naturreservatet Brösarps
  Anemoner og valmuer blomstrer om våren i Brösarps bakker. På høsten skinner de røde eplene fra grenene på de store eplegårdene.
 • Ales Sten (31.6 km)

  Ales Sten er fra tidlig jernalder og ligger på høyderyggen over Kåseberga Hamn. Steinsetningen er 67 m. lang og består av 59 kvarts sandstein, som hver veier ca. 5 tonn. En del forskere anser monumentet for å være et solur.

  Ales Sten
  Ales Sten er et imponerende monument, hvorfra man har milevis med utsikt utover vannet.
Vis flere

Kart

Hotell Svea
Strandvägen 3 272 31 Simrishamn

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~4.99 år i foreldrenes seng 100% rabat
Barn 0~11.99 år i ekstraseng 50% rabat
Barn 12~99.99 år i ekstraseng 20% rabat