Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Hotell Kongsberg

Rabattkoden er nå aktiv

Hotell Kongsberg

Har dere allerede opplevd Skandinavias metropoler, er det på tide å se til noen av de mindre byene. Kongsberg byr på store opplevelser, men i gangavstand til det meste og til en fin pris. Den gamle gruvebyen har en sentral plassering på norgeskartet i den sørligste delen av Viken midt mellom Oslo og det vakre Sørlandet. Kongsberg ligger under 2 timers kjøring fra Oslo Flyplass, Gardermoen.

I vinterhalvåret trekker Kongsberg Skisenter både alpinister og turløpere til fjellene vest i byen. I sommerhalvåret tar turentusiaster gjerne beina fatt mot toppen av Jonsknuten (904 moh.). Det er verdt å vite at det går vei fra Knutehytta vest for Kongsberg sentrum opp en bratt sti til toppen av fjellet.

Gruvebyen Kongsberg var i 1769 den nest største byen i Norge, etter Bergen. Byens fremgang var i sin tid nært knyttet til sølvfunnet på 1600-tallet, og noe så sjeldent som en norsk embetsstand vokste frem i denne perioden. I dag er Kongsberg en levende mellomstor by med en rik lokalhistorie og mange kulturtilbud både i sentrum og utenfor byen.

Gjennom Kongsberg sentrum renner elva Lågen og deler byen i to. Den eldste delen av byen ligger på vestsiden med vakre Kongsberg kirke.I august holdes det konserter her klokken syv hver onsdag og søndager midt på dagen. En bro forbinder byens østside med vestsiden og fører til handlegata Storgata og byens større hoteller. I sentrum kan dere gå ut å spise på den flotte restauranten Opsahlgården, eller ta et glass på Christians Kjeller i samme bygget. Dere kan bestille barnevennlige pizza- og pastaretter hos Jonas G. Gundersen, eller slå dere ned på Skrågata mat & vinhus for en fransk matopplevelse med norsk vri.

På miniferie med hotell i Kongsberg er det et klart førstevalg å oppleve guidet tur i Sølvgruvene. I vogn trekkes dere hele 1070 meter innover i fjellet og ned rundt 500 meter under havets overflate.

Norges nest største jazzfestival går av stabelen i Kongsberg i begynnelsen av juli hvert år. Den internasjonale festivalen booker spennende jazzmusikere som skaper liv og røre på byens serveringssteder.

Hvis dere har barn med på turen burde dere stikke innom det kulturhistoriske Lågdalsmuseet. I gangavstand fra sentrum kan dere rusle med hele familien og besøke gamle Glitre gård med byens bevarte embetsmannshjem. I sommersesongen beiter husdyrene på løkka og i hovedbygningen kan dere stikke innom «Lille galleri» på utstillinger.