Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Hotell Kongsvinger

Rabattkoden er nå aktiv

Hotell Kongsvinger

På en høyde over Glomma troner Kongsberg festning høyt over det svakt bølgende, skogkledde landskapet som omgir det gamle sundstedet, Kongsvinger by. Ta gjerne med gode sko og legg inn god tid til å rusle rundt på det historiske anlegget. Dette er virkelig et flott utgangspunkt for å blir kjent med en spennende del av norgeshistorien, og lade batteriene på hotellferie lengst øst i Norge. Risskov Bilferie har gode avtaler med flere hoteller i Kongsvinger, og det hele ligger innen rekkevidde til en meget fin pris.

Det kort vei fra Kongsvinger til grenseovergangen til Varmland i Sverige. Festningen forhindret svenske fremrykninger mot hovedstaden i Norge under sin storhetstid i 1814 samt i forbindelse med unionsoppløsningen i 1905. Norge og Sverige er i dag to gode naboer, og i nyere tid forbindes Kongsvinger mer med et jevnt sig av kjøpeglade nordmenn på helgetur over svenskegrensa for å handle fristende saker til en god penge.

Hva med å kombinere handleturen til Sverige med golfferie i Kongsvinger? Her ligger nemlig et av Nordens aller flotteste golfanlegg, Kongsvinger golf- og friluftspark. På den vakre skogsbanen spilles det golf med utsikt over elva Glomma, jordene rundt og skoglysninger bortenfor.

I lia nedenfor Kongsvinger festning i byens sentrum ligger den gamle trehusbebyggelsen i Øvrebyen i gangavstand fra byens hoteller. Dette er en levende bydel med butikker og serveringssteder full av historie og sjarm. Det tilbys byvandring hos Kongsvinger museum med besøk til de gamle offiserboligene Aamodtgården og Grønnerudgården, der Jonas Lie bodde i sin tid og holdt hus for forfatterkollegaene Aasmund Olavsson Vinje, Ole Bull og Bjørnstjerne Bjørnson. Turen går også innom de små soldathusene, fornemme handelshus, det gamle apoteket og vakre Vinger kirke, blant annet.

Ut å spise om kvelden i Kongsvinger? Kongsvinger har flere gode spisesteder, men en av de mest kjente og folkekjære stedene i byen er nok restaurant Bastian der det ligger sentralt på Rådhusplassen. Den uformelle stemningen samler gjerne lokalbefolkningen til godt lag med spennende vri på norske klassikere gjerne avrundet med whiskey eller cognac fra en velfylt kjeller.

Opplev fine dager i Kongsvinger med golf og god mat i historiske omgivelser, like ved grensa til Sverige.