Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Hotell Otta

Rabattkoden er nå aktiv

Hotell Otta

Det ligger et lite samfunn i nærheten av Rondane nasjonalpark der den grønne Ottaelva slutter seg til Lågen. Otta er en relativt liten bygd med under 1000 fastboende i sentrum, i tillegg til dem som bor gamle fjellgårdene rundt bygda. Fra dalføret synes de praktfulle tømmerhyttene med stråtak sporadisk plassert i de bratte fjellsidene langs med veien.

Det kjennes som om Otta ligger langt utenfor allfarvei, men bygda er faktisk sentralt plassert på norgeskartet med gode forbindelser til Oslo og Trondheim via E6. Fra Otta er det også korte avstander til dramatisk natur, gamle tradisjoner og lang skisesong. Kjør-selv på miniferie til Otta i Nord-Gudbrandsdalen og start dagen på hotell ved foten av den bratte fjellheimen der reinsdyr vandrer, ikke langt fra Dovrefjell, der den urgamle moskusen bor.

Ferielivet i Otta passer utmerket for friluftsglade reisende med sans for gamle tradisjoner og lokalmat servert i lune stuer og på ensomme fjellhytter. Med nærhet til naturen og sterk forankring i gammelnorske kulturtradisjoner møter dere et overflod av lokalprodusert mat i Otta. Her kan dere smake på ekte, norsk rømmegrøt, stoppe bilen på en av de gamle gårdene og prøvesmake tradisjonsost ystet på stedet, eller bestille fjellørret på restaurant fisket fra et iskaldt fjellvann i nærheten.

Skisesongen i Otta er ekstra lang og om vinteren kan dere bli med på toppturer eller langrenn i oppkjørte løyper, trugeturer, fatbike, beltevognkjøring, hundekjøring, isfiske og kanefart. Om sommeren er det fjellturer, rideturer og vandring som står på plakaten. Lite slår et herlig friskt bad i klart fjellvann, selv om det er litt kaldt. Dere kan også legge inn et besøk til Gudbrandsdalens praktgårder, og smake på ekte, norsk tradisjonsmat.

Det sogner hele fem nasjonalparker til Gudbrandsdalen der Otta ligger helt nord i dalføret. På ferie i Otta bor dere innen kjøreavstand til nasjonalparkene Reinheimen, Dovrefjell-Sunndalsfjella, Breheimen, Jotunheimen, Rondane og Dovre. De byr på gnistrende vakre opplevelser i et dramatisk naturlandskap. Det var nettopp i disse traktene at Asbjørnsensen og Moe hentet inspirasjon og samlet inn mange av sine eventyr fra folk i små, trange bygder og på høytliggende fjellgårder.