Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Hotell Rjukan

Rabattkoden er nå aktiv

Hotell Rjukan

I le av mektige fjell kjører dere til Rjukan i bunnen av Vestfjorddalen. Den trange dalen er uvanlig lys om vinteren siden oppfinnsomme folk i Rjukan monterte et speil i fjellsiden over byen for å fange sola i de mørke vintermånedene. Hos Risskov Bilferie kan dere bestille en miniferie i Rjukan - uten å tømme lommeboka.

Dere kan stoppe bilen på torget i verdensarvbyen Rjukan og kjenne solstrålene i ansiktet. Ikke dårlig på en ellers grå novemberdag.

Rjukan ligger ved foten av Telemarks tak med panoramautsikt over Norge fra Gaustatoppen (1883 moh.). Den lille byen ligger like ved inngangen til Hardangervidda, Nord-Europas største fjellplatå, der følelsen av plass og frihet er uendelig i store landskapet. Her har turfolk i alle aldre god boltreplass i den uberørte naturen. Ta med ski og staver om vinteren og gode tursko om sommeren. Dere kan oppleve Hardangervidda på bilferie, ta turen til Hardangervidda Nasjonalparksenter eller dra med erfarne turguider på fjellturer til fots.

Rjukan er også et eventyrrike for isklatrere med nærmere 200 fosser å klatre i, og har et godt tilbud på guidede turer med lokale klatrere. Etter tur i isfjellet kan dere runde av med et besøk i badstua på Kvitåvatn med utsikt mot den mektige Gaustatoppen.

Mange forbinder nok Rjukan med den verdenskjente tungtvannsaksjonen under andre verdenskrig, da allierte hindret at Tyskland fikk tilgang til tungtvann produsert på Norsk Hydros anlegg på Rjukan. I dag kan dere bestille guidet tur i tungtvannssabotørenes fotspor, og høre historien om tungtvannsaksjonen gjenfortalt av lokale rjukanfolk fra industriarbeidermuseet Vemork.

Hvis dere har barn med på turen ligger forholdene til rette for en aktiv ferie i fantastiske naturforhold på Rjukan. Dere kan ta turen med Krossobanen, taubanen fra Rjukan til foten av Hardangervidda, eller dere kan bli med på frikjøring fra Gaustatoppen i fine værforhold, ta med barna til badelandet Rjukanbadet, dra på skøyter, eller suse full fart på akebrett nedover den 4 km lange Ryes vei. Noe av det gjeveste er å kjøre i eget hundespann med Haukeli husky, en times kjøretur fra hotellene på Rjukan.

Når temperaturen stiger i fjorden i sommerhalvåret og kuene beiter utenfor Selstali er det andre aktiviteter som trekker folk til Rjukan. Da er det turer langs Møsvatn forbi veiløse samfunn, smaken av norsk spekemat med godt drikke og fotturer på Hardangervidda som gjelder.