Dra på en miniferie eller aktiv ferie til hjertet av Tyskland

Norsk | NOK

Klosterhotel Wöltingerode 

Skjønn blanding av natur, historie, avslapning, velvære og severdigheter.

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Bo i et historisk Benediktinerkloster
 • Imponerende bibliotek
 • Avslapning, natur og historie
1.955,-
3~6 dager fra
1.519,-

Inkl. destilleribesøk

Bo i et historisk kloster

3 dager
Fra 1.519,- / spar opp til 718,-
SPAR
4 dager
Fra 2.229,- / spar opp til 1.102,-
SPAR
6 dager
Fra 3.699,- / spar opp til 1.955,-
SPAR
* Pris pr. person i klassisk dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger m. frokost
 • 2 x 3-retters meny
 • Distilleritur
 • Gratis parkering
 • Gratis internett
Risskov Pakken

Dette hotellet er i et historisk Benediktinerkloster fra 1174 og ligger nydelig til i Niedersachsen. Området byr på skjønn natur som preget av fjell, skog, innsjøer og fosser. Her venter et stemningsfullt opphold med en fin blanding av avslapning, natur, historie, velvære og severdigheter. Nyt kulinariske spesialiteter fra regionen i flotte Restaurant Klosterkrug, slapp av i klostergården, dra på utflukt til byene i nærheten og opplev spennende naturområder.

Hotellet

Klosterhotel Wöltingerode har en naturskjønn beliggenhet blant fjellene nord for Harzen i bundeslandet Niedersachsen. Hotellet ligger like i utkanten av Goslar som er på UNESCO-listen. Hotellet ligger i et historisk Benediktinerkloster fra 1174. Bygningen ble skadet av en brann i 1676 og ble den gang bygget om til sin nåværende stil. Besøk f.eks. hotellets imponerende bibliotek, slapp av med noe å drikke i den solrike klostergården eller nyt livet i den frodige grønne klosterhagen.

Hver morgen serveres en omfattende frokostbuffe i hyggelige omgivelser mellom kl. 7.00 og 10.00. Om kvelden kan dere nyte kulinariske spesialiteter fra regionen i hotellets tilstøtende Restaurant Klosterkrug. Her er det ingen fast meny da rettene følger årstiden og skifter flere ganger i løpet av året og kan både være tradisjonelle og moderne. Kjøkkenet har alltid stor fokus på gode lokale og regionale råvarer.

Dersom dere har lyst på en drink, kan dere avrunde dagen i den hyggelige hotellbaren som byr på et stort utvalg av øl og cocktailer.

Hotellet ligger mellom Goslar og Vienenburg, en tidligere selvstendig by som i dag er sammensluttet med Goslar, omgitt av skjønn natur med både fjell, innsjøer, skog og fossefall. Herfra kan dere utforske naturen i nydelige Mittelgebirge eller UNESCO-listede Goslar kun 10 km. fra hotellet, og skulle dere ha lyst på en litt lengre utflukt, så kan dere f.eks. besøke Harz nasjonalpark eller byen Braunschweig.

Det er gratis å parkere ved hotellet.

Rommene

Hotellet har 54 komfortable og moderne rom i 3-stjernes Superior standard med en vinunderlig utsikt over naturen. De tilbyr dobbeltværelser i tre kategorier: Classic (15 m²), Comfort (19 m²) og Comfort Pluss (22 m²).

Felles for alle rommene er at de er innredet med parkett og flotte møbler i massivt tre og er utstyrt med eget bad og toalett, hårtørrer, TV, safe og telefon. Comfort- og Comfort Pluss-rommene tilbyr ekstra plass. Det er både rom i hovedbygning og den tilstøtende sidebygningen.

Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

330 km fra
Kiel, Tyskland
750 km fra
Hirtshals, Danmark
1000 km fra
Svinesundbroen

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Harz nasjonalpark (25.2km)

I denne fantastiske nasjonalparken på hele 247 kvadratkilometer kommer dere helt tett på naturen. Den rommer over 300 km med stier så her har dere utsikter til flotte fotturer og sykkelturer for hele familien.

Goslar (12.5km)

Goslar er den største byen i fjellområdet Harz. Bymiljøet preges av gamle bindingsverkshus og steinbygninger med skifer i fantastiske mønstringer. Disse husene ble oppført i den tiden da gruvearbeidere strømmet til byen for å trekke ut sølv, bly og kobber.

I Goslar hilser dere blant annet på det eldste sekulærbygget i Tyskland. «Kaiserhaus» ble bygget i 1050, og her bodde keiseren fram til år 1250.

Rundt juletider er sjarmerende Goslar med de smale gatene minst like fantastisk når det årlige julemarkedet går av stabelen.

Julemarked i Goslar (12.5km)

I Goslar by venter et magisk julemarked og en helt spesiell juleopplevelse. Den gamle bydelen trylles hvert år til en skog av juletrær, der står de og lener seg mot de vakre husene fra middelalderen. Juleskogen er en sikker hit blant både store og små, og med sine 40 opplyste grantrær dufter det av jul i gatene i hele desember. Livlig musikk bringer også julestemningen frem hos de aller fleste i Goslar.

Julemarkedet på den historiske markedsplassen bugner av mer enn 70 forskjellige boder. Her selges alt som tenkes kan av tradisjonelle tyske spesialiteter, som for eksempel glühwein og wienerbrød og håndlagde produkter fra regionen.

Hver dag bringer også med seg musikalske innslag, konserter eller underholdning på den store markedsplassen. Spaser ellers rundt på markedet og videre rundt i gamlebyen, et sted på UNESCOs verdensarvliste, og nyt de flotte omgivelsene. Her ligger byens vakre bindingsverkshus side om side med rådhuset og danner en helt egen stemning på det hyggelige julemarkedet.

Et annet tips er å besøke lysfesten i byens underjordiske ganger, her venter nemlig dette helt spesielle julemarkedet under jorden.


Wernigerode (27km)

I den fargerike byen Wernigerode ligger Wernigerode slott og troner høyt over byen. På slottet holdes dørene åpne inn til herskapelige værelser hvor det holdes en rekke utstillinger gjennom hele året. Fra slottet får dere en fantastisk utsikt over landskapet i Harz og helt over til Brocken, det høyeste punktet i dette fjellandskapet. Wernigerode er en by med sjarm i bøtter og spann. I gatene kan dere beundre mange flotte bindingsverkshus, de eldste ble oppført rundt år 1400.

Julemarked i Wernigerode (26.8km)

Julestemning mellom Harzens bakke- og fjelltopper. Med julelys og gamle bindingsverkshus ligner Wernigerode som en scene fra et eventyr i desember måned, hvor byens julemarked finner sted på torget foran det praktfulle rådhuset.

Wernigerode byr på hyggelige spaserturer, boder med flotte julegaver og julegodter i massevis.

På Wernigerodes gamle torg arrangeres det hvert år julemarked, som sprer seg utover i byens sidegater mellom de vakre, gamle bindingsverkshusene. Mange av husene kan dateres tilbake til 1500-tallet og med julemarkedes pynt og prakt, tar de stemningsfulle bygningene seg ekstra flott ut.

På julemarkedet er det mange juleboder. Her selges det kunsthåndverk innenfor mange fag og diverse julegodter som glaserte epler, varm glühwein og brente mandler. Bykjernen er bilfri, og er derfor perfekt for små spaserturer under den mørke desemberhimmelen.

Wernigerode ligger sentralt i Harzen, og kan derfor oppleves sammen med våre mange opphold i regionen. 


Rammelsberggruvene (14.4km)

Fjellområdet Harz ble tidligere forbundet med rike naturressurser. Det fantes et overflod av nyttige mineraler og metaller, inkludert sølv, gull, kobber, kull og jern. Her i området finnes det i dag mange nedlagte gruver. Hvis dere ønsker å utforske gruvene er Rammelsberggruvene verdt et besøk. Her kan dere se hvordan de jobbet i gruvene i gamle dager, og lære mer om utviklingen innen moderne gruvedrift. Dere kan sette dere på det lille fjelltoget som kjører dypt inn i Rammelsberggruvene. Barna får låne hjelm med hodelykt på og forsøke seg som gruvearbeidere. Her er det også et museum og en restaurant.

Baumwipfelpfad Harz (14.4km)

Opplev den vakre naturen i Harzen fra et nytt perspektiv med en tur mellom trekronene i Bad Harzburg! På deres neste kjør-selv ferie til Harzen kan dere legge turen innom Baumwipfelpfad Harz. Flere meter over skogbunnen har det blitt oppført et nettverk av trebroer mellom tretoppene, hvor dere får en spektakulær 360 graders utsikt over landskapet med flere utsiktspunkter underveis. En spennende opplevelse for hele familien. 

BocksbergBob (22.7km)

Den gøyale sommer-kjelkebanen som finnes i skråningene av Bocksberg ved Hahnenklee. Her kan en til to personer kjøre ned skråningene av gangen. Dere styrer selv hastigheten, så det ikke blir raskere enn ønsket. Banen befinner seg mellom 1 og 6 meter over jorden avhengig av hvor dere befinner dere på banen. Etter turens avslutning blir dere trukket opp til start igjen, mens dere sitter i sleden. Dere kan enten ta svevebanen opp til banens start eller ta en rask gåtur opp dit.

Liebesbankweg (27.9km)

I Harzen finner dere et hav av vakre turstier, hvorav en av de aller vakreste er, Liebesbankweg. Stien løper syv kilometer og er også kjent som kjærlighetsstien, siden det er små kjærlighetsbenker og hytter langs stien, en garantert sunn opplevelse for hele familien. Opplev blant annet de fargerike engene i Upper Harz, en veldig vakker tur som hele familien kan være med på.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

H+ Hotel Goslar

Inkl. halvpensjon

Harzen

Wellness i Harzen

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x middagsbuffé/meny
 • 1 flaske vann på rommet
 • Fri bruk av innendørs svømmebasseng og sauna

187,-
Fra kun
1.319,-

Vis kort

Wellness i historiske Goslar

Les mer

Residenz Hotel Harzhöhe

All inclusive i Harzen

Harzen

Nær hansabyen Goslar

Risskov Pakken - 4 dager inkl.
 • 3 x overnattinger m. frokost
 • 2 x lunsj (salatbuffet & suppe)
 • 3 x middagsbuffé
 • 3 x kaffe og kake (15:00-16:00)
 • Gratis drikkevarer (10:00-20:30)

135,-
Fra kun
1.229,-

Vis kort

Nydelig beliggenhet i Harzen fjellene

Les mer

Hotel Restaurant Walpurgishof

Inkl. halvpensjon

Harzen

Naturopplevelser i Harzen

Risskov Pakken - 4 dager inkl.
 • 3 x overnattinger m. frokost
 • 3 x 3-retters meny/buffé
 • 1 velkomstdrink
 • 20 % rabatt på spabehandlinger
 • Gratis parkering

1.127,-
Fra kun
1.839,-

Vis kort

Grønne dager i den vakre Harzen

Les mer

Harz Hotel & Spa Seela

Inkl. halvpensjon og velkomstdrink

Harzen

Velvære i Harzen

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger m. frokost
 • 1 x velkomstdrink
 • 2 x ettermiddagssnacks (14-16)
 • 2 x 3-retters middag med salat buffé
 • Gratis bruk av velvære-avdelingen

338,-
Fra kun
1.269,-

Vis kort

4- stjerners spahotell i Harz

Les mer

DER ACHTERMANN

Inkl. halvpensjon og velkomstdrink

Harzen

Wellness i Harzen

Risskov Pakken - 4 dager inkl.
 • 3 x overnattinger
 • 3 x frokostbuffé
 • 3 x 3-retters meny/buffé
 • 1 x velkomstdrink
 • Tilgang til velvære-avdeling

264,-
Kun
2.619,-

Vis kort

Overnatt på et 4-stjerners hotell

Les mer