Oslo er den raskest voksende hovedstaden i Europa.

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Oslo

Rabattkoden er nå aktiv

Oslo

Oslo er den raskest voksende hovedstaden i Europa og er kjent for sitt pulserende kulturliv, sine mange nye prestisjebygg og sin beliggenhet mellom marka og Oslofjorden. Mer enn halvparten av Oslo kommune er dekket av skog og parker, noe som gjør Oslo til en grønn by om sommeren og en skidestinasjon om vinteren. I Indre Oslofjord er det rundt 40 øyer, der flere har båtforbindelse. I Oslo kan du gå i skogen om dagen, få med deg en konsert om kvelden og ta et nattbad i fjorden på én og samme dag. Her ligger også landets største universitet og flere viktige kulturinstitusjoner, som Nasjonalgalleriet, Nationaltheatret og Den norske opera. Sistnevnte finner du i det arkitektoniske landemerket i Bjørvika. Oslo har de siste årene blitt en hovedstad for samtidsarkitektur, med moderne landemerker og en ny «barcode» med høyhus. Byen er i stadig vekst – nye nabolag vokser frem og gamle utvikles og forvandles. 

Vigelandsparken er en av Norges mest besøkte attraksjoner, med over en million besøkende hvert år. Her kan du se over 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland (1869-1943), deriblant kjente statuer som Sinnataggen, Monolitten og Livshjulet. 

Bygdøy er en halvøy på Oslo sentrums vestside der du finner flere av byens mest populære museer som Vikingskipmuseet, Folkemuseet, Kontikimusset, Frammuseet og Norsk Maritimt Muesum. 

Nær Ekebergrestauranten kan du nyte stillheten, et godt måltid og en skulpturpark. Ekebergparken skulpturpark har en sterk internasjonal kunstsamling omgitt av 25 hektar skog rett sørvest for Oslo sentrum. Her finner du også mange utsiktspunkter med panoramautsikt over byen. Også fra utsiktsplatået på toppen av Holmenkollen hopptårn er det panoramautsikt over Oslo.