Oslo er den raskest voksende hovedstaden i Europa.

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Oslo

Rabattkoden er nå aktiv

Oslo

Norges hovedstad er et syn der den vender ut mot Oslofjorden med den vakre fasaden til Oslo Operahus i havna. Forankret like ved Operaen ligger den vedfyrte badstueflåten Måken og holder åpent for besøkende. Dette er en bit av Oslo i dag.


På lyse sommerdager nyter folk det klare lyset i det åpne fjordlandskapet på operahusets tak. Når dagene blir kortere i vinterhalvåret, og snøtunge skyer henger over byen, blir skikkelsene på operataket til silhuetter og godt synlige på lang avstand.


Det er lett å bli glad i den norske hovedstaden for den kan så fint utforskes til fots. Flere av landets viktigste kulturinstitusjoner ligger i gangavstand fra hverandre. Ta for eksempel turen til Det kongelige slott i enden av Karl Johans gate, fortsett gjerne gjennom Slottsparken til Majorstuen med den lange handlegata og rundt av på Lorry i enden av gata.


Selv om Oslo har hatt en rivende i de siste årene finnes det fremdeles igjen en liten bit av det gamle og litt brune Oslo. Heldigvis. Stikk gjerne innom en kveldstur på Schrøder eller konsert på Rockefeller etter en kulinarisk storopplevelse med nordisk mat i Maaemos minimale omgivelser. Det går faktisk godt an.


Når dere har lyst til å finne på noe helt annet anbefales lunsj på Frognerseteren eller tur i Nordmarka, enten dere tar med langrennskiene eller fristes av en rusletur ute i naturen - bare et steinkast fra det pulserende sentrum i Oslo.