Dra på bilferie til Krakow, Polens nest største by

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Krakow

Rabattkoden er nå aktiv

Krakow

Krakow er Polens andre største by og har over 800.000 innbyggere.

Storbyen Krakow pleide å være Polens hovedstad, men denne titelen ble flyttet til Warzawa i 1596.

Krakow er en by fyllt med vakker arkitektur, historie og ikke minst et myldrende byliv. Krakow spilte en stor rolle i 2. verdenskrig, da konsentrasjonsleiren Auschwitz ikke ligger langt utenfor byen.  Krakows jødiske bydel ble brukt i den storslåtte spillefilmen Schindler´s liste, som forteller historien om forretningsmannen Schindler som reddet flere tusen jøder fra holocaust.

Byen Krakov har i alt 72 kirker som stadig er i bruk. Dog er Maria Kirken, på byens sentrale torg, den mest besøkte og den mest populære. Hver time spiller en trompetist ut fra det høyeste tårnvinduet, noe som tiltrekker folkemengder hver enest gang. Inne i Maria Kirken,  finnes en av verdens vakreste altertavler, utsmykket med det pureste gull. Altertavlen blir kun vist frem ved bestemte tidspunkter på  dagen.

Storbyen Krakow tilbyr noe for både familier og par, og er idealt til miniferie og weekendopphold. Gå på shopping i en av byens mange butikker, besøk det store shoppingssenteret ved jernbanen eller prøv noen av de polske spesialiteter, men dere nyter utsikten fra byens torg.