Kjør-selv ferie til Quality Hotel Strand Gjøvik

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Quality Hotel Strand Gjøvik

Finn roen på en spa-ferie i Gjøvik, sør for Lillehammer

Finn roen på en spa-ferie
Midt i Gjøvik sentrum
To restauranter på hotellet
 • Restaurant
 • Bar
 • Wellness
 • Innendørs svømmebasseng
 • Boblebad

Om hotellet

Quality Hotel Strand ligger midt i Gjøvik sentrum på vestsiden av Mjøsa i Oppland fylke. Velkommen til innlandet skal dere være. Dere har parkert i det største tettstedet ved Mjøsa. I området rundt venter friluftslivets forlystelser mellom alle de gamle tradisjonsrike åpne gårdene. Det moderne Quality Hotel Strand har et av Norges største spa-anlegg; her kan dere avslutte en aktiv vinterdag i skiløypene eller en sommerdag ved det store friluftsbadet Fastland, nær sentrum. Både skiløypene og friluftsbadet koster ingenting, bare pakk nødvendig utstyr og ta med barna ut i dagen. Reiser dere uten barn, anbefales for eksempel en romantisk sykkeltur for to eller å seile ut på Mjøsa med gode, gamle «Skibladner».

Hotellet tilbyr

Det er en god ide å kombinere friluftslivets gleder med spa-hotell. Det tilbyr Quality Hotel Strand. Hotellets flotte spa-anlegg tilbyr delikate behandlingsrom, treningsrom, badstuer, solarium, terapibad og svømmebasseng. Den profesjonelle staben lover skreddersydd behandling, og den holder det den lover. Det er bare å sende inn en ønskeliste. På hotellets spa-butikk står det nyeste innen hudpleie og velværeprodukter i hyllene. Her kan dere også handle forfriskninger og lettere matretter.

Quality Hotel Strand har to restauranter på huset. Big Horn Steak House er hotellets biffrestaurant. Her serveres møre biffer av høy kvalitet, men det finnes også andre retter på menyen. Ved siden av Big Horn Steak House ligger Café Pi. Det er hotellets uformelle møtested og hovedbar.

Privat parkeringsplass finnes i nærheten og forhåndsreservasjon er ikke nødvendig.

Rommene

Rommene er moderne innredet og har et flott, flislagt bad. Det er godt å legge seg i sengene på rommene og alle dobbeltsengene er ekstra store. På alle rommene står det en flatskjerm-tv.

Merk at

Privat parkeringsplass finnes i nærheten (forhåndsreservasjon ikke nødvendig) og koster 170 NOK per dag

Adgang til spa-avdelingen koster 115 NOK per person per dag.
Spa-avdelingen holder åpent man.-tors. 15.00-20.00, fre. 12.00-20.00, lør. 11.00-20.00 og søn. 11.00-17.00. Barn og unge under 18 år har kun adgang på søndager og i skoleferier på bestemte tidspunkter, og kun i følge med en voksen.

Det er ikke mulig å betale med kontanter på hotellet. Alle betalinger på hotellet må derfor gjennomføres med kort uansett beløpsstørrelse. Følgende korttyper aksepteres: VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club, Vipps og Discover samt Apple Pay og Samsung Pay.

Vis flere

Verdt å se

 • På Mjøsa med D/S «Skibladner» (0.4 km)

  Hvis dere vil ut på Mjøsa og oppleve det vakre landskapet langs Norges største innsjø om sommeren, kan dere kjøpe billetter til en tur med D/S «Skibladner». Dette er faktisk verdens eldste hjuldamper som fremdeles legger fra kai, og den har fulgt livet langs Mjøsa siden 1856. I dag kan dere nyte laks og jordbær som serveres ombord. Dette er en herlig utflukt, og ifølge Alf Prøysen passer det å forlate fastlandet: «om lysten overgår evnene, hvis utferdstrangen blir for stor: Så seiler vi på Mjøsa».

  På Mjøsa med D/S «Skibladner»
  Hjuldamperen D/S «Skibladner» har fulgt livet langs Mjøsa siden 1856
 • Gjøvik Gård (0.3 km)

  Midt i Gjøvik sentrum ligger Gjøvik gård omsluttet av en vakker park. Hovedbygningen fra 1810 ble oppført av Caspar Kauffeldt, som grunnla «Gjøvigs Glasværk» i 1807. Om sommeren kan dere ta turen hit og få omvisning i det vakre huset og høre historien om livet her i gamle dager. Stedet har også et hyggelig spisested med lekeplass. På låven holdes det utstillinger. Hver lørdag er det gratiskonsert her og i september arrangeres Gjøvik-Marken på Gjøvik Gård.

  Gjøvik Gård
  Gjøvik gård i sol og snø (Foto: Øyvind Holmstad)
 • Gjøvik Glassverk (0.6 km)

  Den er én enkelthendelse som dannet grunnlaget for Gjøviks bystatus i 1861; det var da glassovnen ble tent for første gang på «Gjøvigs Glasværk». I dag kan dere besøke håndverksbedriften med glasshytta og oppleve et tradisjonsrikt håndverk, utøvet av noen av landets dyktigste glassblåsere. Stedet har lange tradisjoner på moderne design og i butikken kan dere ta noe av dette med dere hjem. Her finner dere tradisjonsrike koboltblå produkter til nytt og spennende design i bruks- og kunstglass.

  Gjøvik Glassverk
  Blått glass fra Gjøvik Glassverk (Foto: Øyvind Holmstad)
 • Galleri Svae (0.5 km)

  Feriedager ved Mjøsa rommer mer enn Prøysen, friluftsturer og tradisjonell gårdskultur. Galleri Svae ligger i sentrum av Gjøvik og formidler norsk og internasjonal samtidskunst. Mange kjente kunstnere har funnet veien hit, blant annet: Frans Widerberg, Kjell Nupen, Pia Myrvold, H.M. Dronning Sonja og Pushwagner. Her finnes også en utendørs skulpturpark.

  Galleri Svae
 • Gjøvik Olympiske Fjellhall (0.9 km)

  Da Lillehammer OL i 1994 var på trappene, åpnet den oympiske fjellhallen i vertsbyen Gjøvik. Dette er i dag verdens største publikumshall bygget inne i et fjell og ligger 120 meter inne i Hovdetoppen i sentrum av Gjøvik. Her kan dere stikke innom og se Norges største utstilling av helleristninger for dere selv. Det finnes muligheter for en guidet tur hvis dere ønsker å oppleve en liten flik av norsk OL historie, et nostalgisk bakeblikk på disse historiske dagene. Med unntak av sommermånedene kan dere leie skøyter og prøve den olympiske isen, eller ta barna med i klatreveggen.

  Gjøvik Olympiske Fjellhall
  Isbanen i Gjøvik Olympiske Fjellhall. Her kan dere leie skøyter og forsøke dere på isen.
 • Eiktunet kulturhistoriske museum (3.9 km)

  Hvis dere har lyst til å oppleve Innlands-Norge i et kulturhistorisk perspektiv, ja da er Eiktunet et meget populært alternativ. Museet har 33 antikvariske bygninger og her kan dere oppleve det gamle bygdesamfunnet, «Gjøvikbygdene», slik det engang var. Det finnes en bygdemølle, gårdstun, husmannsplass, blikkenslagerverksted, skogskoie, seter, smie og skolestue. Ved tjernet og mølledammen er det utplassert griller i sommersesongen, så pakk gjerne sekken og ta turen til Eiktunet.

  Eiktunet kulturhistoriske museum
  Eiktunet kulturhistoriske museum (Foto: Øyvind Holmstad)
 • Stenberg friluftsmuseum (16.0 km)

  Opplev Toten for rundt 150 år siden. Dra til Stenberg friluftsmuseum som er bygd opp rundt amtmannsgården med samme navn. Stedet er lite endret siden 1800-tallet, da det ble bygd opp av amtmannen Lauritz Weidemann, med lysthus, alléer, majestetiske trær og gamle hus intakt. Her er også en vakker landskapspark. Det var nok her at forfatteren Camilla Collett hentet inspirasjon da hun skrev romanen «Amtmandens Døtre». Det antas nemlig at Weidemanns døtre Amalie, Nahyda og Ingeborg var modeller for forfatteren da hun forfattet en av de største norske romanene om overklassekvinnenes stilling i den norske samtiden.

  Stenberg friluftsmuseum
  Hovedbygningen på Stenberg friluftsmuseum. (Foto: Mahlum)
 • Snilsberg Familiepark (29.1 km)

  Snilsberg Familiepark ligger midt mellom Hamar og Lillehammer. Dere har kanskje med dere barn eller barnebarn og har lyst til å finne på noe for de aller minste. Her møter dere geiter, lam, villsvin og ponnier på en flott gård med utsikt til Mjøsa. Det er en relativt liten park – en mellomting mellom åpen gård og dyrepark – så barna kan kjenne på friheten og løpe fritt omkring.

  Snilsberg Familiepark
  La barna kjenne på friheten der de løper fritt omkring på Snilsberg Familiepark, en mellomting mellom åpen gård og dyrepark
 • Sogstad Gardsbutikk (15.9 km)

  Rundt Mjøsa er marken fruktbar og regionen har hatt mange flotte, veldrevne gårder opp gjennom tidene. Ved Lena i Østre Toten ligger den mellomstore Sogstad gård. Her har det vært gårdsdrift siden rundt år 1250 og historien forteller blant annet om dens mange spennende eiere og besøkende, deriblant stortingsmannen Peder Fauchald og trekløveren Henrik Wergeland, Ivar Aasen og Per Sivle. I dag er det den fjerde generasjonen i familien Teslo-Fremstad som driver gården videre. Her kan dere legge inn en dagstur og kjøpe kortreiste grønnsaker og lokale produkter, blant annet eplemost, syltetøy, krydder, flere oster og ikke minst ferske Toten-egg.

  Sogstad Gardsbutikk
  Dere kan stikke innom Sogstad Gardsbutikk, ved Lena i Østre Toten, og kjøpe kortreiste produkter
 • Prøysenhuset (28.4 km)

  Stadig nye generasjoner lar seg inspirere av den norske forfatteren Alf Prøysen. I dag kan dere kjøre innom Prøysenhuset, et et nasjonalt kulturhus til ære for mannen som er regnet for en av landets aller kjæreste nasjonalskatter. Prøysen evnet å formidle det store i det små. Han diktet om nøysomhet og små gleder før oljerikdommen endret den norske kulturen. Prøysenhuset ligger nydelig plassert i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen. Det er tegnet av Snøhetta, det internasjonalt anerkjente arkitektbyrået som nylig pusset opp Times Square i New York. Lang fra metropoler og høyhus kan dere vandre rundt i Prøysens verden. Her foregår det mange aktiviteter i forfatterens ånd. Det er blant annet verdt å få meg seg snekkerverksted, skriveverksted og prøyseninspirert baking på Kafé Julie.

  Prøysenhuset
  Det nye Prøysenhuset er designet av Snøhetta. (Foto: Pablocanen)
Vis flere

Kart

Quality Hotel Strand Gjøvik
Strandgata 15 2815 Gjøvik

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~12 år i foreldrenes seng 100% rabat
Barn 6~12 år i ekstraseng 35% rabat
Barn 12~100 år i ekstraseng 15% rabat