Kjør-selv ferie til Quality Hotel Tønsberg

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Quality Hotel Tønsberg

Et perfekt weekendopphold, i nærheten av Oslo. Opplev en langhelg i hjertet av Tønsberg

Tønsberg er kjent for sin koselige brygge
Opplev skjærgården og vikinghistorien
Nydelig beliggenhet mellom Oslo og Sørlandet
 • Restaurant
 • Bar
 • Utendørs svømmebasseng
 • Badstu
 • Treningsrom

Om hotellet

Tønsberg er kjent for sin koselige brygge, Slottsfjellet, skjærgården og vikinghistorien. Dette er en typisk norsk kystby med en nydelig beliggenhet mellom Oslo og Sørlandet.

Hotellet

Quality Hotel Tønsberg er et konferanse- og opplevelseshotell som forener det beste innen luksus og tradisjon i koselige maritime omgivelser. Hotellet er likevel mer enn et konferansehotell. Med sin velværeavdeling og utendørs svømmebasseng på taket er det flotte muligheter for et forfriskende pusterom. 

Dersom du ønsker et mer aktivt opphold kan hotellet være behjelpelig med oversikt over joggeruter og turområder. Vestfold Golfklubb ligger rundt 8 km unna og har både 9 og 18 hull.

Som gjest på hotellet har du også gratis tilgang til unisexbadstuen i 5. etasje. Den er åpen hver dag fra kl. 07.00 - 23.00. Benytt din romnøkkel for tilgang.

Restaurant

Hotellet legger stor vekt på mat og drikke. Her kan du starte dagen med en sunn og næringsrik frokost, som inneholder en rekke økologiske produkter. Det finnes flere restauranter på hotellet. I den sjamerende restauranten Lindahl, er det plass til 240 gjester. 

I tillegg har hotellet Foynstuene, oppkalt etter Svend Foyn, en kjent hvalfanger fra Tønsberg. Hotellets uformelle restaurant og Bar X er lekker og bueformet over to etasjer med vinduer fra dørk til bro. Brasserie X var i gamle dager et skjenkested for tørste sjømenn i Tønsberg, men er i dag gjort om til en hyggelig bar med panoramautsikt over sjøen med båter på vei inn og ut av Tønsbergs havn.

Rommene

Dette er et ganske stort hotell med nesten 300 rom. Standard dobbeltrommene er koselig innredet med bad med toalett og dusj. Det finnes TV og telefon på alle rom. Noen av rommene er handicapvennlige. Alle rommene har gratis trådløst internett.

Merk at

Restauranten er stengt på søndager etter frokost.

Vis flere

Verdt å se

 • Saga Oseberg (0.5 km)

  Osebergskipet er regnet for verdens viktigste funn fra vikingtida, og det ble utgravd på Oseberghaugen i Tønsberg. Det ble slik at skipet gikk til Oslo, og det står i dag utstilt på Vikingskipshuset i Oslo. Det er nok mange i Tønsberg som mener at det heller burde sendes hjem igjen. Det var kanskje derfor at en lokal stiftelse bygde en kopi av skipet i fullskala med vikingtidens verktøy og håndverksteknikker. Mange av materialene som ble brukt til å bygge skipet kom slettes ikke langveisfra. Det er spennende å tenke på at kjølen, hugget av en 150 år gammelt eik, ble felt på Jarlsberg hovedgård. Og det 90 kvadratmeter store seilet ble laget av ull fra utegangarsau i Vestfold og vevd i Tønsberg. Det staselige skipet har blitt døpt «Saga Oseberg», og kan beundres nede ved havna i Tønsberg.

  Saga Oseberg
  Lokal replika av Osebergskipet er døpt «Saga Oseberg» og kan beundres nede ved havna i Tønsberg.
 • Haugar Vestfold kunstmuseum (0.6 km)

  På Haugar Vestfold kunstmuseum midt i Tønsberg sentrum kan dere oppleve stor kunst i de faste og midlertidige aktuelle utstillingene som settes opp. Blant annet er Andy Warhols «After Munch» en viktig del av museets faste utstilling. 

  Haugar Vestfold kunstmuseum
  Se den amerikanske popart-legenden Andy Warhols «After Munch» Haugar Vestfold kunstmuseum midt i Tønsberg
 • Slottsfjelltårnet (1.2 km)

  Slottsfjelltårnet i Tønsberg er byens landemerke og signaliserer at stedet er et viktig punkt i norsk middelalderhistorie. Det ruver på et fjell over byen med utsyn til havet. Om sommeren er det mulig å gå inn i tårnet, opp alle trappene til topps og tenke seg at en stirrer ut mot den samme horisonten som fortidens konger. Det var nemlig en tid da kongene og landets administrasjon i flere perioder benyttet Slottsfjellet som sitt sentrum. Og borgen ble blant annet beleiret av kong Sverre og birkebeinerne under borgerkrigen på 11–1200 tallet. I dag kan dere også oppleve ruinene av en kirke og Tunsberghus festning. Dersom en spasertur til Slottsfjelltårnet ikke er nok, ligger Slottsfjellsmuseet bare et steinkast unna. For dere andre går turen kanskje videre til en liten lunsj?

  Slottsfjelltårnet
  Landemerket Slottsfjelltårnet i Tønsberg vitner om et viktig punkt i norsk middelalderhistorie
 • Slottfjellsmuseet (1.2 km)

  På Slottsfjellet finnes rester av Skandinavias største middelalderborg, og på Slottsfjellsmuseet, som ligger naturskjønt til ved foten av Slottsfjellet, kan dere lære mer om Tønsbergs rike historie.

  Slottfjellsmuseet
  Historisk besøk til Tønsberg med en tur innom Slottfjellsmuseet
 • Ilene naturreservat (4.9 km)

  I Tønsberg finner dere et yrende fugleliv og Ilene naturreservat er et yndet mål for fuglekikkere spesielt. Det er imidlertid også et flott sted å ta med barn og barnebarn på tur med nistepakke for det er plass til å boltre seg på nærmere 1000 dekar. Barna synes sikkert også det er gøy å ta en tur opp i fugleobservasjonstårnet, og for voksne fugleentusiaster er det midt i blinken. Rundt 236 forskjellige fuglearter er observert på Ilene naturreservat og er fuglenes rastested under vår- og høsttrekket. De vanligste fuglene å få øye på er våtmarksfuglene: ender, gjess, svaner, vadere og viper. Om våren ser dere gravand, og fasanene hekker i rørskogen. På ettersommeren møter dere større flokker med grågjess. Når høsten er på plass, flyr spurvene inn. Hegren dukker opp og det finnes også en rekke spennende rovfugler.

  Ilene naturreservat
  Naturreservat med mange forskjellige fuglearter.
 • Munchs Hus (14.0 km)

  Det var strandlinjen som umiddelbart fanger Munchs interesse denne første tiden i Åsgårdstrand. Flere malerier fra 1889 og 1890 viser hvordan han arbeidet med denne, nærmest for å gjøre seg kjent med den. Bildene er dog i et helt annet malerisk uttrykk enn det som senere skulle bli nærmest hans signatur fra Åsgårdstrand. Bildene er også mer impresjonistiske. Fellesnevner er at de fanger sommerens lys og rolige sysler. 

  Munchs Hus
  Interiør fra Munchs Hus i Åsgårdstrand, der kunstneren malte flere varianter av «Pikene på broen»
 • Færder nasjonalpark (25.5 km)

  Færder nasjonalpark utmerker seg med over 700 holmer, skjær og sund i et nærområde nær Oslo. I tillegg til å være et viktig nærområde for fastboende og hytteeiere, gjør nærheten til byen og det tettbefolkede Oslo-området at Færder nasjonalpark blir mye brukt. Fra besøkssenteret finnes den en naturvei til Verdens Ende

  Færder nasjonalpark
  Færder nasjonalpark utmerker seg med over 700 holmer, skjær og sund i et nærområde nær Oslo
 • Vikingveien i Vestfold (37.1 km)

  En biltur langs Vikingveien, fra Mølen i sør til Borre i nord, byr på et historisk dykk i vikingtiden. Dette lover til å bli en hyggelig søndagstur i bil på spennende oppdagelsesreise i fortiden. Turen går stort sett langs mindre trafikkerte veier, og dere kan bl.a. legge inn et stopp i rullesteinsområdet Mølen med sine rundt 230 små og store gravrøyser. Det er en flott opplevelse i all slags vær. Ellers bør dere f.eks. få med dere vikingbyen Kaupang og gravhaugen «Kongshaugen» på Gokstad gård. Her foregikk utgravingen av Gokstadskipet. Det står i dag utstilt på Vikingskipshuset i Oslo.

  Vikingveien i Vestfold
  Vikinggrav ved Mølen. Liten detalj fra Gokstadskipet som ble utgravd på Gokstad gård.
 • Fritzøehus Park (41.6 km)

  Hva med å parkere bilen ved Fritzøehus Park, strekke litt på bena og vandre rundt i herskapelige omgivelser i et helt spesielt naturskjønt område. Parken har en bøkeskog og fra dyrelivet kan dere blant annet møte hjort, muflon og en sør-europeisk villsau. Stedet drives av Mille-Marie Treschow som - i sommersesongen - tar imot forhåndsbestilte gjester.

  Fritzøehus Park
  Slott bygget av amtmann Michael Treschow i velholdt park med dyreliv.
Vis flere

Kart

Quality Hotel Tønsberg
Ollebukta 3 3126 Tønsberg