Miniferie på Rustad Hotell og Fjellstue

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Rustad Hotel og Fjellstue

Sjekk inn på fjellstue i setergrend ved Sjusjøen, nord for Lillehammer

Aktiv ferie ved Sjusjøen, nord for Lillehammer
Norsk tradisjonsmat
Vakker fjellstue
 • Restaurant
 • Bar
 • Badstu
 • Mulighet for sykkelleie
 • Hund

Om hotellet

Rustad Hotell og Fjellstue ligger midt i ei tradisjonsrik, gammel norsk setergrend i Hedmark. Dette er en ferieopplevelse for alle som har lyst til å møte ekte norsk fjellromantikk med nærhet til fjell, skog og vann. Hotellet tilbyr overnatting i hyggelige fjellstuer oppført med solide tømmerstokker i taket.  

Hotellet tilbyr  

Familien Rustad har tilbudt overnatting i Sjusjøen siden 1935, og i dag er det fjerde generasjon som har overtatt driften. I den spede begynnelsen var forholdene relativt enkle på denne sjarmerende plassen, helt i tråd med ekte, norsk seterdrift. Med årene har hotellet utviklet seg i takt med moderne tider, men det har beholdt sin sjel, og det er stadig et hyggelig sted å komme til.  

Hver dag gjennom hele vintersesongen rigges det opp til et storslått lunsjbord der besøkende kan samles og forsyne seg av det rause matbordet med både kalde og varme retter. Hver søndag blir det i tillegg servert rømmegrøt, slik det har vært gjort her i distriktet siden 1600-tallet. Kjøkkenet serverer også frokost hver morgen og 3-retters middag om kvelden fra en variert meny. 

Det er også servering av vafler og eplekake samt flere sorter kaffe i peisestua. Her kan dere også nyte et glass med noe kaldt og drikke, en kald øl etter fjellturen eller en drink etter maten.  

På hotellet kan dere også benytte dere av tilbud om tørkerom og den store moderne skistallen. Etter skituren er det deilig med en tur i badstua, men vennligst noter dere at hotellets to badstuer benyttes mot et gebyr.  

Det er gratis parkering på hotellet.  

Rommene  

Rommene ligger i fjellstuene og er pent innredet, mange med rutete tekstiler og møbler i ubehandlet tre eller malt i tradisjonsrike farger. Alle rommene har eget bad med dusj og toalett. Samtlige rom er utstyrt med flatskjerms-tv og telefon.  

Merk at

Rommene ligger i fjellstuene.

Gratis bruk av kano bare i sommerperioden.

Vis flere

Verdt å se

 • Sigrid Undsets hjem, Bjerkebæk (18.0 km)

  I 1919 flyttet Sigrid Undset inn på stedet hun kalte Bjerkbæk. Først stod det bare et lite tømmerhus men i 1924 kjøpte hun enda et tømmerhus og fikk satt det opp. De to tømmerhusene og annekset danner innetunet. Hun innredet hjemmet sitt med en stilsikker smak og med gjenstander av personlig verdi og hennes bøker. De to middelalderverkene Kristine Lavrandsatter og Olav Audunssson er begge skrevet mens Sigrid Undset bodde på Bjerkebæk. I sommerhalvåret kan man oppleve hjemmet og den frodige hagen hennes. Bjerkebæk ligger i gåavstand fra Lillehammer sentrum og er en av Lillehammers vakresete kulturattraksjoner. Her ligger også en liten koselig kafé og en museumsbutikk. Museet er åpent alle dager fra 26.05.-31.08.2017 fra 10:00 – 17:00. Omvisning i hjemmet flere ganger om dagen. 

  Sigrid Undsets hjem, Bjerkebæk
  Bli med på omvisning i Sigrid Undsets hjem, Bjerkebæk. Plassen ligger i gangavstand fra Lillehammer sentrum
 • Lysgårdsbakkene Hoppanlegg (18.9 km)

  Besøker man Lysgårdsbakkene Hoppanlegg som ble bygd for OL i 1994, får man Lillehammers fineste utsikt med på på kjøpet. Fra friluftsterrassen i Hopptårnet har man panorama-utsikt over Lillehammer og Mjøsa. Dette er et populært fotostopp for alle tilreisende. De sprekste kan gå de 954 trappetrinnene opp eller ned og de som ønsker det litt mer behagelig kan ta stolheisen og få en sevende opplevelse. Nede på sletten og oppe i Hopptårnet finnes den en kiosk og toaletter. 

  Lysgårdsbakkene Hoppanlegg
  Gå de 954 trinnene opp til terrassen på Lysgårdsbakkene, eller ta stolheisen hvis det frister mer
 • Maihaugen (21.6 km)

  Maihaugen er et stor friluftsmuseum med over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. I museet kan dere leve seg inn i livet for 200 år siden, delta på spennende vandreteater og besøke eneboliger fra hvert tiår på 1900-tallet. Garmo stavkirke er en av de store attraksjonene i parken og her blir det viet fortsatt. Hele området ligger som en frodig oase bare en liten gåtur fra Lillehammer sentrum. Området blir også flittig brukt av lokalbefolkingen om det er bare for å gå seg en tur eller de besøker et av de mange arrangementer som holder til på Maihaugen. Maihaugen har mange faste ustillinger som b.la. «Langsomt ble landet vårt eget» – en reise fra istiden til nå eller Anders Sandvigs, Maihaugens grunnlegger, sitt tannlegekontor.

  Maihaugen
  Besøk vakre Maihaugen på en familieferie i Norge
 • Norges Olympiske Museum (21.6 km)

  Norges Olympiske Museum er et museum og et opplevelsessenter. Her kan man ta en tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker. Her kan du gjenoppleve Norge som vertsnajson for to vinter-OL i 1952 og i 1994. Det meste ved disse to OL-ene var forskjellig, men idrettsgleden, folkefesten og engasjementet var det samme. Paralympics og Ungsdoms-OL har egne seksjoner i museet. Gjennom interaktive installasjoner, multimediale presentasjoner og historier knyttet til originale gjenstander kan du gjenoppleve uforglemmelige olympiske øyeblikk. Velkommen til Norges sprekeste museum! For åpningstider og mer informasjon se www.ol.museum.no

  Norges Olympiske Museum
  Dra på en tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker.
Vis flere

Kart

Rustad Hotel og Fjellstue
Rustad Hotell og Fjellstue 2612 Sjusjøen

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~2.99 år i foreldrenes seng 100% rabat
Barn 3~15.99 år i ekstraseng 50% rabat
Barn 16~99.99 år i ekstraseng 20% rabat