Kjør-selv ferie til Skinnarbu Nasjonalparkhotell

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Skinnarbu Nasjonalparkhotell

Tilbring noen herlige dager i den norske fjellheimen

Dra på en aktiv ferie i den norske fjellheimen
Store opplevelsesmuligheter i Hardangervidda Nasjonalpark
Imponerende natur dere aldri vil glemme
 • Restaurant
 • Bar
 • Hund
 • Gratis parkering

Om hotellet

Skinnarbu Nasjonalparkhotell ligger ved Rjukan bare 2,5 times kjøretur fra Oslo, og her kan dere tilbringe en aktiv ferie i den norske fjellheimen. Den imponerende naturen innbyr til mange aktiviteter i det fri og området rundt hotellet er spesielt godt egnet til jakt og fiske. Ta fjellbanen opp på toppen av fjellet Gaustatoppen og nyt den fantastiske utsikten eller ta en sykkeltur, nyt stillheten og opplev i det rike dyrelivet i skogen.

Hotellet tilbyr

Skinnarbu Nasjonalparkhotell ligger ca. 1000 m.o.h omgitt av fantastisk natur, med oppmerkede løyper og turstier, som er populære både om sommeren og om vinteren. Hotellet ble pusset opp i 2018 og har et moderne uttrykk blandet med tradisjonell innredning.

På hotellet er det en avslappet og behagelig atmosfære og hotellet gjør sitt ytterste for at dere skal føle dere som hjemme. Her kan dere slappe av og glemme alt om hverdagens stress og jag. Foran peisen kan dere lese en god bok, spille yatzy eller bare nyte de rolige omgivelsene i godt selskap. På kjøkkenet blir maten tilberedt av lokale råvarer og restauranten er åpen mellom klokken 19.00-20.30. Det er tilgang til gratis trådløst internett på hotellet samt gode parkeringsforhold.

Rommene  

Dere blir innkvartert på hotellets standardrom, som er innredet i varme farger og har bad med enten badekar eller dusj. Fra rommene er det utsikt til det vakre landskapet rundt. Det er tillatt å medbringe hund, men dere må være oppmerksomme på at de rommene, hvor det er tillatt å ta med seg hund, er av  eldre standard.


Merk at

OBS! Hotellet er under renovering frem til høsten 2020. I denne perioden er svømmebassenget stengt og det kan forekomme støy.

Middag serveres fra kl 19:00-20:30.

Om dere har med hund, så har Skinnarbu egne hunderom med litt eldre standard.

Vis flere

Verdt å se

 • Norsk Villreinsenter & Hardangervidda nasjonalpark (0.1 km)

  Norsk Villreinsenter og Hardangervidda nasjonalparksenter ligger vegg i vegg med hotellet - som er et fantastisk museum som må oppleves

  Norsk Villreinsenter & Hardangervidda nasjonalpark
  Utstillingen om natur og villrein er blitt svært godt mottatt og er blitt belønnet med 2 internasjonale priser.
 • Rjukanfossen (12.0 km)

  Geologiprofessor Jens Esmark hadde i 1810 "oppdaget" Rjukanfossen og innrapportert til Kongen i København om "verdens høyeste fossefall". Han tok noe i, Rjukanfossen er ikke mer enn 104 meter høy, men det førte til økt reiseliv i Rjukan. Rjukan blir faktisk omtalt som "den moderne turismens vugge i Norge". Først kom store kunstnere som I. C. Dahl og Johannes Flintoe og malte de to naturgigantene Gaustatoppen og Rjukanfossen. Deretter kom overklassen fra de store europeiske byene for å "besiktige denne naturskønnhet". Det finnes mange beskrivelser fra det første møtet med Rjukanfossen. Fossen er i dag dessverre betraktelig redusert, da mesteparten av vannet går i rør til Vemork Kraftstasjon. Samtidig er den ekstra fin og stor når den først slippes. Hvert år slippes den i forbindelse med Marispelet i slutten av juli.

  Rjukanfossen
  Hvert år slippes Rjukanfossen i forbindelse med Marispelet i slutten av juli.
 • Norsk Industriarbeidermuseum (16.2 km)

  På Norsk Industriarbeidermuseum får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie. Rjukanfossen gav grunnlaget for Vemork, verdens største kraftstasjon i 1911. Kraftstasjonen Vemork er omgjort til et museum, Norsk Industriarbeidermuseum, hvor man kan oppleve det fantastiske energieventyret som utspant seg på Rjukan. Fast utstilling om industristedet Rjukan, som gir deg en innføring i historien som ligger til grunn for at Rjukan nå er på UNESCOs verdensarvliste.

  Norsk Industriarbeidermuseum
  Rjukanfossen gav grunnlaget for Vemork, verdens største kraftstasjon i 1911
 • Kampen om tungtvannet (15.2 km)

  Hvis dere er interessert i historie, kan dere legge veien innom Vemork ved byen Rjukan, hvor kampen om tungtvann utspilte seg under 2. verdenskrig. Tyskerne fikk her fremstilt tungtvann til atomprogrammet sitt, og hvis de hadde lykkes med å gjennomføre forskningen sin med tungtvann, kunne de sannsynligvis ha bygget en atombombe, noe som ville hatt alvorlige konsekvenser for krigens utvikling. Norge ble okkupert av tyskerne i 1940 og i løpet av krigen ble det gjennomført 4 forsøk på sabotasje på stedet. I begynnelsen av 1943 lyktes endelig den norske motstandsbevegelsen med å sette en stopper for produksjonen av tungtvann og dermed nazistenes atomprogram.

  Kampen om tungtvannet
  I Vemork nær byen Rjukan ble det under 2. verdenskrig produsert tungtvann, som nazistene ville bruke til å lage atombomber
 • Krossobanen (19.3 km)

  Krossobanen er Nord-Europas første kabelbane. Nedre stasjon har stor parkeringsplass. Herfra frakter kabinvognene passasjerene opp i 886 m.o.h. Der er det en fantastisk utsikt over Rjukan, Gaustatoppen, Vemork og området for tungtvannssabotasjen. På toppen kan dere nyte en kopp kaffe på Gvepseborg kafé.

  Krossobanen
  Storslått utsikt.
 • Rjukanbadet (21.8 km)

  Rjukanbadet er et stort badeland og har noe å tilby enten du vil svømme, slappe av i velvære-avdelingen eller få unnagjort dagens trim på det flotte treningsstudioet. Ta gjerne med barna på Rjukanbadet, og dagen er komplett. På Rjukanbadet kan de få brukt sin energi på lek og moro i bassengene.

  Rjukanbadet
  På Rjukanbadet kan barna få brukt sin energi på lek og moro i bassengene.
 • Gaustabanen (35.2 km)

  Hvis dere kunne tenke dere å oppleve den flotte utsikten fra toppen av det 1883 meter høye fjellet, Gaustatoppen, men synes det er litt for langt å gå, så kan dere ta Gaustabanen, som på bare 15 minutter frakter dere opp til toppen av fjellet. De første 860 meterne foregår i en batteridrevet vogn. Etterpå skal dere opp med en pendelbane, som har en stigning på 40 grader, så det er garanti for både en spektakulær tur og utsikt.  

  Gaustabanen
  Dra med Gaustabanen opp til toppen av fjellet, Gaustatoppen, på bare 15 minutter.
 • Fiske og isfiske (0.0 km)

  Skinnarbu er et attraktivt fiskeområde både sommer og vinter. Ta turen innover mot Grasfjell eller ned i Møsvann. Kart, fiskekort og fiskeutstyr får du kjøpt i resepsjonen. Noen regler for fiske: All fiske er forbudt fra og med 15. september - 15. oktober. Dette gjelder likevel ikke etter røye på de vanlige gyteplassene til røyen, når den ikke ligger nærmere elv eller bekkeos enn 50 meter.

  Fiske og isfiske
  Prøv fiskelykken.
 • Møsvatn Skipark (0.0 km)

  Skinnarbu Nasjonalparkhotell har sitt eget skisenter som heter Møsvatn Skipark og er et koselig alpinsenter hvor hele familien kan hygge seg sammen. Møsvatn Skipark tilbyr fire forskjellige nedfarter i lengder opp til 800m. Anlegget har en T-krokheis på 650m, gratis barneheis og skileikområde.

  Møsvatn Skipark
  Moro for hele familien.
 • Vierli Skisenter (16.4 km)

  Skisenteret har fem skitrekk og 6575 meter med nedfarter som ligger over 1000 m.o.h. fordelt på 9 nedfarter. Her er det mye hopp, big jumps og rails. Vierli kjelketrekksenter er en av Norges største med over 100 kjelker og tre nedfarter. Åpningstider på hverdager: 10:00-16:30. Kveldskjøring i Vierli Terrengpark er hver onsdag, fredag og lørdag fra kl: 18:00-21:00.

  Vierli Skisenter
  Mye fart og spenning.
 • Rauland Skisenter (20.8 km)

  Skisenteret har en høydeforskjell 830-1130m. Det er 26 nedfarter på til sammen 19 km. Åpningstidene er hver dag fra kl 10:00-16:30

  Rauland Skisenter
  -Skisenter i Telemark
Vis flere

Kart

Skinnarbu Nasjonalparkhotell
Møsvatn 3660 Rjukan

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~5.99 år i foreldrenes seng 100% rabat
Barn 0~11.99 år i ekstraseng 50% rabat