Miniferie i Norge på Store Ringheim Hotell

Norsk | NOK

Store Ringheim Hotell og Restaurant

Norsk landidyll med opplevelser og lekker mat, mellom sjøene i Vossevangen

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • God restaurant med autentisk kvalitetsmat
 • Familiedrevet hotell med personlig service
 • Kort avstand til områdets skiheiser
961,-
3~5 dager fra
1.499,-

Opphold med frokostbuffé

Hotell ved innsjøen

3 dager
Kun 1.499,- / spar opp til 331,-
SPAR
4 dager
Kun 2.099,- / spar opp til 646,-
SPAR
5 dager
Kun 2.699,- / spar opp til 961,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • Gratis kaffe/te på rommet
 • Gratis parkering
 • Gratis internett
Risskov Pakken

Store Ringheim Hotell ligger mellem sjøene Lundevatnet og Vangsvatnet i den hyggelige norske byen Vossevangen, som hører til Hordaland fylke. Her har dere en god base for opplevelser i Fjord-Norge, på et hyggelig hotell med en lang og spennende historie.

Hotellet tilbyr

Hotellet er innredet i en sjarmerende gammel gårdseiendom, som har vært eid og drevet av den samme slekten gjennom ni generasjoner, og det er de nåværende innehaverne, som har stedet om til det vakre boutique-hotellet det er i dag.

Under oppholdet kan dere nyte de hyggelige omgivelsene i lokalområdet rundt Voss, hvorfra det er kort avstand til skiheisene om vinteren, eller dere kan dra på utflukter rundt i de vakre landskapene. Voss har en god, sentral plassering i det naturskjønne Fjord-Norge, noe som gir dere overkommelige avstander både til Hardangerfjorden, det UNESCO-listede naturområdet, Nærøyfjord, storbyen Bergen og Sogn vestpå.

Hver morgen serveres det en deilig frokost i hotellets hyggelige rammer. Om kvelden serveres det autentiske retter av høy kvalitet i den hyggelige restauranten, hvor det er stort fokus på personlig service, og bruken av lokale råvarer.

Det er gratis parkering ved hotellet, og under oppholdet har dere gratis tilgang til trådløst internett.

Rommene

Store Ringheim Hotell har 15 unike og komfortable rom, som er fordelt over to bygninger. Rommene er alle innredet med fliselagte bad og tilbyr hyggelige rammer for oppholdet.

Det er både enkeltrom og dobbeltrom til rådighet, og det er mulig å legge til en ekstra oppredning på dobbeltrommene.

Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Hedleberget (12.8km)

Besøge Hedleberget som ligger i utkanten av Voss på en ferie til den nordlige delen av Hardangerfjorden. Hedleberget er et skifersteinbrud hvor det også er en tursti

med flott utsikt underveis. Turen er ca. 2,5 km. lang

og tar rundt en time. Det er mulig med guidet omvisning i

steinbrudet om sommeren.

Myrkdalen Fjellandsby (29.3km)

Når det er snøfritt i andre skibakker er det gjerne flust med snø i Myrkdalen Fjellandsby på Vestlandet. Nærmere bestemt én halvtime nord for Voss og to kjøretimer unna Bergen, like ved Sognefjorden og Nærøyfjorden. Store snømengder følger mye nedbør i fjelltraktene øst i landet og forlenger vintersesongen.

Nybegynner? Gjør ingen verdens ting. Myrkdalen Fjellandsby har også egen skiskole med kyndige instruktører. Prøv langrenn, slalom, snøbrett, telemark og «sitski» med ledsager for bevegelseshemmede. Det er noe for alle - og ei hyggelig varmestue etterpå.

Klingende bergensdialekt høres titt og ofte i bakker og på varme fjellstuer i dette vestnorske alpinanlegget. Smarte hytter kler fjellsidene med 22 løyper i alle vanskelighetsgrader - også for familiens yngste og eldste. Hele 1060 moh. troner toppen av Myrkdalen Fjellandsby med gode muligheter for off-piste og fjell- og toppturer. Og i påsken går barneskirennet av stabelen daglig. Det er gratis.

Det har skjedd mye i Myrkdalen Fjellandsby de siste femten årene. Nye, flotte skianlegg, heiser og gondoler oppføres i takt med flere grillbuer og hyggelige serveringssteder. Velg og vrak mellom klassisk rømmegrøt på tradisjonelt spiseri, bar med sofa foran sprakende peis, familievennlig pizzarestaurant eller fjellstue med nisterasteplass, blant annet.

Sjekk værmeldingen før skiene spennes og unngå skidager med mye tåke. Dra ekstra tidlig ut på godværsdager og nyt de lange timene i raus puddersnø. 

Hardangerbroen (34.4km)

Hardangerbroen er en av verdens lengste hengebroer og er med set spenn på 1.310 meter, faktisk 30 meter lengere end Golden Gate, i

San Fransisco. I alt måler den flotte broen 1.380 meter og kan by på en fantastisk utsikt - en tur som kan gjøres med bil, på sykkel

eller til fots.

Magiske kvite grotter (37.4km)

Bak ei enkel tredør skjuler det seg et nettverk av forlatte gruveganger i et helt spesielt fjell, 6 km fra kaia i Gudvangen på Vestlandet. Her ligger Magiske kvite grotter. Det er store mengder av bergarten anortositt inne i disse gruvegangen, og de blir ekstra rene og hvite i fargen når det drypper regnvann.

Kjenn stillheten senke seg på vandring gjennom den 350 meter lange labyrinten. Se fakler brenne gjennom gangene, bare sporadisk avbrutt av lyskastere og Griegs symfonier.

Magiske kvite grotter kan besøkes, i perioden mai til september, i grupper på 20 personer eller mer. I den store hallen serveres forfriskninger rundt benker med sitteunderlag av reinsdyrskinn.

Merk at Magiske kvite grotter ligger lettvint til i bil langs E16 på vei til eller fra Stalheim, Gudvangen og Flåm.

Ulvik (41.6km)

Besøk det lille hyggelige tettstedet, Ulvik, som ligger i den nordøstlige delen i Hardangerfjorden. Ulvik

kan by bl.a. på fantastisk natur, mengder av epletrær og et spennende lite

museum som gir et innblikk i forfatteren Olav H. Hauge sitt liv og

virke.

Hardanger Saft og Siderfabrikk (Lekve gard) (43.7km)

De er søte de eplene som henger fra trærne i de bratte, sørvendte hellingene innerst i Hardangerfjorden. Det er midt i dette frodige landskapet - Norges frukthage - at Hardanger Saft- og Siderfabrikk plukker epler i den vidåpne jordbruksbygda, Ulvik. Når mai måned står for døren blomster epletrærne. Det er et vakkert syn.

I vidåpne Ulvik er vintrene milde og sommernettene lyse. Det er godt for eplene. Her har Lekve gard plantet 20 forskjellige eplesorter for Hardanger Saft- og Siderfabrikk. Epletrærne trives i det lette jordsmonnet fra isbreene etter siste istid. Det er lite industri i frodige Hardanger, og det er ingen fabrikkpiper i sikte på Lekve gard.

Bli med på omvisning på Hardanger Saft- og Siderfabrikk og smak på sider produsert på Lekve gard. Det er spennende å prøve noe nytt, og det er lov å kjøpe med seg sider direkte fra gårdsbutikken. Bli gjerne med på den årlige Frukt- og Siderruta i Ulvik. Den går av stabelen hvert år på Lekve gard i samarbeid med to andre sidergårder i bygda. Da er det servering, guiding og omvisning på Hardanger Saft- og Siderfabrikk. Det er også en restaurant på Lekve gard som åpner for bordservering for grupper på 20 personer eller mer.

Det sies at det var lokale munker som fikk epler til Hardanger en gang på 1200-tallet. Siden den gang ble det fart i lokal siderproduksjon etter at sukker ble en fri handelsvare i 1858. I dag selges sider fra Hardanger Saft- og Siderfabrikk i landets butikker, og eplene som plukkes er de aller beste.

Njardarheimr (45.4km)

Det er riktig lenge siden at de første vikingene slo seg ned for å bo ved Gudvangen - innerst i vakre og ville Nærøyfjorden. I dag vokser det frem en ny vikinglandsby like ved fergehavna i Gudvangen mellom Flåm og Voss (E16). Den heter Njardarheimr. Bli med på en reise 1000 år tilbake i tid - til vikingtiden - og opplev livet i en vikinglandsby.

Dra på bueskyting og øksekasting, blant annet. Når vikingene tok et pust i bakken bedrev de gjerne tiden med brytekamper mellom de sterkeste mennene. Ellers var det kappridning, kappløping, kappsvømming eller knivkasting. Vikingene spilte sjakk også var det sikkert en og annen historie om de norrøne gudene Tor og Odin på lørdagskvelden. Eller diktlesing og musikalske innslag av fløyte, tromme, lur eller munnharpe.

Ta med hele familien og lev slik vikingene gjorde tett på naturen. Iallefall i noen timer. Barn under 4 år går gratis (i følge med foresatte).

Hør spennende historier til smaker fra vikingtiden rundt matbordet til vikinglandsbyens egen høvding. Besøk også gjerne mathuset «Heidrun» i Njardarheimr. Her lages mat på vikingvis. Suppe serveres med grovt brød, hjemmelagde pølser med kålsalat, pannebrød med laks eller spekepølse og ramsløksrømme, blant annet.

Grøt var sikringskost på vikingtiden, mens de rike fikk tak i eksotiske krydder, i tillegg til salt og ramsløk. Honning var vanlig istedenfor sukker, og ingen spiste poteter. All mat ble laget ved ildstedet i langhuset og alt ble gjerne satt på bordet på en gang. Vikingene var stort sett selvforsynte bønder og serverte kjøtt og fisk - både saltet og røykt. Vikingenes gjester fikk surmelk eller øl å drikke, og hjemmebrygget sterk mjød i godt lag.

Merk at det er parkering rett utenfor Njardarheimr. Det er også 2 ladestasjoner for elbiler like ved. Båter kjører til og fra Njardarheimr via kaia i Gudvangen. Spaser langs Nærøyfjorden og kjenn lukten av basilikum og timian som vokser vilt i deler av dette området. De er last fra vikingtiden. Helt sant.

Fjordtur på Nærøyfjorden (50.8km)

Hva med å legge dagen til en fjordtur på Nærøyfjorden? Dette sies å være den vakreste og villeste av sidearmene til Sognefjorden. Fjorden ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2005 og dere kan se det hele for dere selv hvis dere blir med på båtcruise, som legger fra kai i Flåm og Gudvangen hver dag hele året rundt.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

Myrkdalen Hotel

Opphold med frokostbuffé

Hordaland

Fantastisk natur

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • Gratis kaffe og te
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

471,-
Kun
1.099,-

Vis kort

Luksus opphold i hjerte av Fjord Norge!

Les mer

Magic Hotel Solheimsviken

Opphold med frokostbuffé

Hordaland

Nær Bergen

Wild Offer - 2 dager inkl.
 • 1 x overnatting
 • 1 x frokostbuffé
 • Gratis internett
 • Design hotel
 • Nær Bergen sentrum

213,-
Kun
569,-

Vis kort

Oppdag Bergen med stil

Les mer

Alver Hotel

Inkl. halvpensjon

Hordaland

Miniferie nært Bergen

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x 2-retters meny/buffé
 • Gratis kaffe/te i lobbyen
 • Gratis internett og parkering

1.251,-
Kun
1.369,-

Vis kort

Norsk landidyll nær Bergen

Les mer

Det Hanseatiske Hotel

Inkl. 1x2-retters meny

Hordaland

Ferie sentralt i Bergen

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 1 x 2-retters middag/buffé
 • Gratis kaffe i oppholdsrommet
 • Gratis internett

481,-
Kun
1.119,-

Vis kort

På bryggen i Bergen

Les mer
 
Dine data og cookies

Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen av risskov.no. Når du klikker "OK", aksepterer du bruken av cookies og personvernregler.