Miniferie i Växjö med opphold på Best Western Öjaby

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Best Western Öjaby

Stille landskap nær skog og sjø

Nydelig frokostbuffé inkludert
Nær Växjö og Glasriket
Lite spa med boblebad, dampbad og badstue
 • 400 km fra Svinesundbroen
 • 390 km fra Strømstad, Sverige
 • Restaurant
 • Bar
 • Boblebad
 • Dampbad
 • Badstu

Om hotellet

Best Western Öjaby er innredet i et gammelt herregård og ligger i det lune smålandske landskapet med skoger og stille vann i nærheten.

Sjekk inn på hotell i Växjös beste beliggenhet, nær Växjö lufthavn, og med kort avstand til Glasriket - verdenskjent for glasskunst siden 1742. Se og lag glasskunst, og kjøp vakre glass med hjem.

Hotellet tilbyr

Best Western Öjaby innkvarterer sine gjester på en vakker smålandsk herregård. Her går historien tilbake til en viss grev Posse rundt året 1850, da industrialiseringen skjøt fart i hele den vestlige verden - også i Öjaby. Historien forteller også at mange vanlige svensker fra disse traktene emigrerte over Atlanteren til mulighetenes land i denne perioden. Herregårdshotellet ligger ellers i skjønne rurale naturomgivelser nær skog og vann. Her møtes alle gjester med profesjonell og personlig service.

Hotellet har et lite spa med boblebad, dampbad og badstue. Sykler kan også leies på hotellet og naturen rundt inviterer til fine sykkelturer i nærområdet.

Hotellets restaurant ligger i hovedbygningen og kjøkkenet disker opp med tradisjonsrike retter fra den skandinaviske kulturarven. Tradisjonelle svenske retter serveres med en moderne vri, og er helst tilberedt med lokale råvarer. Hotellet er KRAV-sertifisert og fører FairTrade-varer.

Hver morgen serverer hotellet en raus frokostbuffé med mye å velge mellom. På søndager er det også mulig å oppgradere til hotellets populære søndagsbrunsj. I hotellets hyggelige salong serveres selvbetjent kaffe 24 timer i døgnet.

Hotellets nærhet til Växjö by er en god mulighet til å oppsøke det populære Glasriket. Her har det foregått produksjon av glasskunst siden 1742. Se og lag glasskunst, og kjøp fine ting med hjem fra Glasriket. Se også Växjö by og møt en og annen besøkende etterkommer av de mange svensker som emigrerte til Amerika for å søke et nytt liv på 1800-tallet.

Best Western Öjaby er et kontantfritt hotell, og hotellet tilbyr gratis parkering samt gratis tilgang til trådløst internett under oppholdet.

Rommene

Best Western Öjaby har 43 rom fordelt mellom hovedbygningen, godsbygningen samt en tredje bygning kalt «Rättaren», eller «Domstolsformannen» på norsk. Hotellets dobbeltrom er plassert i godsbygningen, og alle har nylig renoverte bad med hårføner, lekre toalettsaker og dobbeltsenger (2 x 90cm). Alle rommene har også en tv samt badekåpe og tøfler.

Det er også egne rom med plass til fire personer fordelt på to rom. Disse ligger også godsbygningen og passer perfekt for en familieferie.

På søndager kan frokostbuffeen oppgraderes til hotellets populære søndagsbrunsj. Dette må vennligst bestilles direkte fra hotellet.

Dessverre er ikke kjæledyr tillatt på hotellet.

Merk at

Ved ankomst på en torsdag blir det servert en 5-retters meny på torsdagen og ingen middag på fredag da restauranten er stengt. Froko niste blir også distribuert i stedet for frokostbuffeen lørdag. Ved ankomst på en søndag serveres ingen mat, men en 5-retters meny på mandager. Hotellrestauranten er stengt på søndager.

Tilgang til hotellets lille spa er inkludert i hotellpakken. Prisen på oppholdet er ikke korrigert av driftsforstyrrelser.

Hotellet er kontantfritt.

For barn / voksne med ekstra oppredning er kun frokost inkludert i prisen.

Vis flere

Verdt å se

 • Glasriket – Glassverk og støperier (88.2 km)

  Siden 1700-tallet har glassindustrien etablert seg i deler av Småland, og området går under samlebetegnelsen «Glasriket». Av de større glassverkene kan f.eks. nevnes Kosta, Nybro Glasværk (Nybro Crystal Sweden), SEA glasværk, Glasværket i Boda, JFS – Johanfors Future Spirit, Mike Johans kunstglas og Pukeberg slasværker.

  Glasriket – Glassverk og støperier
  Siden 1700-tallet har glassindustrien etablert seg i deler av Småland, og området går under samlebetegnelsen «Glasriket»
 • Älmhult (61.8 km)

  IKEA ble grunnlagt av Ingvar Kamprad som et postordrefirma i lille Älmhult år 1953. Det første IKEA-varehuset åpnet her i 1958. I dag besøker over en million kunder denne filialen hvert år. Visste du forresten at IKEA står for Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd? Agunnaryd var gården og stedet hvor Kamprad vokste opp. Her finns det et IKEA-museum hvor dere kan lære om IKEAs utvikling.

  Älmhult
  Verdens første IKEA butikk
 • Stora Mosse nasjonalpark (82.5 km)

  Naturinteresserte bør ta turen til nasjonalparken Stora Mosse. Her finnes den største uberørte mosen sør for Lapland med et fantastisk fugleliv. Dere går på broer og planker gjennom det store området, mens dere nyrer stillheten.

  Stora Mosse nasjonalpark
  Stora Mosse nasjonalpark har massevis av fugleliv
 • Holjebadet (90.7 km)

  Holjebadet er et innendørs svømmebasseng i Olofström. Her tilbys wellness- og treningsmuligheter. Bassengene er 25 m og 16 m lange og holder 34 grader, vannsklier, lekeplass, boblebad og dampbad osv.

  Holjebadet
  Innendørsbassenget Holjebadet i Olofström tilbyr også wellness- og treningsmuligheter
 • Vogn og togturer (93.2 km)

  Lei en togvogn og kjør fra Strömnäsbruk hvor dere kan oppleve naturen fra togsporet. Her sykler dere på sporene. Alternativt kan dere ta et tog, hvor dere bare kan slappe av og nyte omgivelsene.

  Vogn og togturer
  Tognostalgi i Småland med en tur fra Strömnäsbruk i de gamle togvognene
Vis flere

Kart

Best Western Öjaby
Öjabyvägen 113, 35250 Växjö, Sverige