Stockholm ligger der Mälaren møter Saltsjøen.

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Stockholm

Rabattkoden er nå aktiv

Stockholm

Sveriges hovedstad, Mälardrottningen, ligger der Mälaren møter Saltsjøen. Byen er fantastisk året rundt. Her finnes alle typer av kulturevenement og museumstilbudet er enormt. Skjærgården er flott for båtutflukter og "Den Kungliga Djurgården" er en oase og lunge både for turister og stockholmere. En tur i Gamla Stan er en nytelse.

Gamla Stan og Ridderholmen er ett av verdens best bevarte middelaldersbydeler. Her ble byen grunnlagt i år 1252. Se Storkyrkan med den berømte statuen "St. Gøran og Draken" eller besøk den kongelige begravningskirken, Riddarholmskyrkan. I Gamla Stan vrimler det av morsomme butikker. Kungliga Slottet er åpent for publikum og til og med representasjonshusene kan besøkes, når de ikke er i bruk.

På Djurgården ligger Skansen, et kombinert friluftsmuseum og dyrepark. I nærheten finner du Astrid Lindgrens "Junibacken", som er morsomt for de yngste. Her ligger også en av Stockholms største attraksjoner, Vasamuseet.

Året rundt går sightseeingbåtene i skjærgården bl.a. til Vaxholm. I Globen i Johanneshov, sør for byen avløser konserter og ulike sportevenement hverandre. Stockholm tilbyr gode restauranter for enhver smak. På sommeren kryr det av uteserveringer langs gågatene og i Kungsträdgården. Varehus og butikker tilfredsstiller alle shoppinglystne.

Kungliga Dramatiska teatern ved Nybroplan er Sveriges nasjonalscene. Du kan gå på en guided visning "bak kulissene" eller se et teaterstykke. På hjørnet mot Nybrogatan står statuen av den elskede skuespilleren Margareta Krook. Om du er mer interessert i opera og balett finnes den vakre Kungliga Operan, som også er en såkalt nasjonal scene. Her kan du også gå på visning eller en forestilling.

Operaen ligger ved Gustav Adolfs torg, der hop-on-hop-off-bussene har stoppested. Det kan være en god idé å bli guidet gjennom byen på en slik en. Om du heller vil ta deg rundt på egen hånd anbefales "Stockholmskortet", som gir rabatter på museumsinnganger, kommunal lokaltrafikk og mye annet.