Besøk Bøhmen (Bohemia), den vestre halvdelen av Tsjekkia.

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Bøhmen

Rabattkoden er nå aktiv

Bøhmen

Besøk Bøhmen (Bohemia), den vestre halvdelen av Tsjekkia. I denne historiske regionen i Sentraleuropa er det store muligheter for gåturer og sykkelutflukter. Overalt i småbyene kan du slappe av på en av de uttallige, koselige restaurantene. Det er et perfekt sted for en aktiv ferie, om høsten kan du fiske eller plukke sopp. Vinteren byr på skigåing eller turer på innsjøen Lipno. Opplev samspillet mellom menneskene og naturen.

I det sydlige Tsjekkia finner du Lipno innsjøen, den er mer enn 42 km lang og er dermed den største i landet. Vest for Lipno er fortsatt mye av naturen urørt. På østkysten er det mer bebyggelse og her finnes mange interessante historiske steder å besøke. På en varm sommerdag lokker også her hvite strender.

Utforsk området hvor bl.a. Budweis (Ceské Budejovice) ligger, stedet som er verdensberømt på grunn av pilsnerølet Budweiser fremstilt på bryggeriet Buvár. Besøk byen Ceský Krumlov, 180 km sør for Praha. Den har godt bevarte gamleby fra 1200-tallet, mange gotiske og renessanse-hus og en flott borg. Her finnes i tillegg et unikt slottsteater fra barokktiden.