Dra på familieferie til Budapest, Ungarns fascinerende hovedstad.

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Budapest

Rabattkoden er nå aktiv

Budapest

Å rusle rundt i Budapest er som å vandre rundt på en utsmykket scene i et teaterstykke med dramatisk oppbygning. Det er derfor Budapest slår mange andre storbyer i reiseopplevelse. Vakre bygninger i en levende by med en spennende historie er nå én ting. Kronene strekker også ofte lenger på en langhelg i Budapest enn i mange andre europeiske hovedsteder.

Fra gammelt av er Budapest også kjent som badested. I dag finnes det et vell av dampende termiske bad over hele hovedstaden. Mange av dem er vakkert utsmykket, blant annet de to tyrkiske badene Kiraly og Gellért Hill som er dekorert med majolica fliser og romerske søyler.

Den er et vakkert skue denne hovedstaden der den ligger langs elvebredden på begge sider av Donau.

Frem til 1873 var Budapest var delt inn i to byer - Buda og Pest. På den høyre elvebredden og opp mot åsen ligger Buda med slottet og Matthiaskirken. Her kan dere rusle gjennom middelaldersmug og forbi bygninger som vitner om gammel storhet. Stikk også gjerne innom Tabán, parkene mellom Gellért Hill og Buda slott, og hygg dere med en lunsj i den rolige atmosfære på en av de mange restaurantene i området.

På den venstre elvebredden vender parlamentsbygningens lange fasaden mot Donau fra Pest-siden. Her ligger også vitenskapsakademiet, nasjonalteateret, operaen og St. Stefanskirken. I Pest er stemningen yngre og livligere enn i Buda med mange fortauskafeer, uteserveringer og spennende restauranter. Mange av byens vannhull ligger også her i gamle, forlatte bygninger, såkalte romkocsma. De er byens sosiale samlingssteder der kunstverk fra nye kunstnere forskjønner glatte murvegger i en uformell atmosfære. I Pest ligger også byens jødiske kvarter, et must å besøke med sine avantgarde-museer og uavhengige butikker.

Ta gjerne turen til den legendariske kafeen Central Kavehaz, der verdensproblemer ble drøftet over kaffe og strudel i perioden før første verdenskrig . Spis godt på Michelin-restauranten Borkonyha, også kjent for sin velfylt vinkjeller med 200 ungarske viner, eller besøk restaurant Menza i omgivelser som minner om det sosialistiske Ungarn på 1960-70-tallet. Stikk også innom det flotte matmarkeder Nagycsarnok på enden av den kjente handlegata Vaci utica.

Utforsk gjerne Buda og Pest til fots, eller hopp på en av de mange gule trikkene som skrangler forbi. Det går alltid en trikk i den ungarske hovedstaden, og lyden av trikkene sies å være lyden av selve Budapest.