Billig miniferie på Vertshuset Røros i Norge

Norsk | NOK

Vertshuset Røros

Herlig miniferie med god mat i UNESCO-listede omgivelser

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Unike, historiske rammer
 • Utsøkt mat av høy kvalitet
 • Naturopplevelser og kos
1.519,-
3~6 dager fra
1.219,-

Opphold med frokostbuffé

Historisk Røros

3 dager
Fra 1.219,- / spar opp til 825,-
SPAR
4 dager
Fra 1.819,- / spar opp til 1.172,-
SPAR
5 dager
Fra 2.419,- / spar opp til 1.519,-
SPAR
6 dager
Fra 3.119,- / spar opp til 1.126,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • Gratis lån af sparkstøtte (vinter)
 • Gratis internett og parkering
 • 3 x Inngang til Velvære Røros Hotel
Risskov Pakken

Opphold med frokostbuffé

Historisk Røros

3 dager
Fra 1.419,- / spar opp til 625,-
SPAR
4 dager
Fra 2.119,- / spar opp til 872,-
SPAR
5 dager
Fra 2.819,- / spar opp til 1.119,-
SPAR
6 dager
Fra 3.519,- / spar opp til 656,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • Gratis lån af sparkstøtte (vinter)
 • Gratis internett og parkering
 • 3 x Inngang til Bad og Velvære Røros Hotel
Risskov Pakken

Bo i UNESCO-listede omgivelser i hjertet av den sjarmerende norske minedriftsbyen Røros, nær Norges lengste elv, Glomma. Her er en herlig ferie med masse fantastisk natur, utsøkt mat og spennende historie. Området er også veldig egnet for ski i vintermånedene. Røros Inn ønsker deg velkommen i historiske omgivelser med rom spredt over to bygninger, hvert med sitt eget særpreg.

Hotellet tilbyr

Inn Røros har en svært sentral beliggenhet i hjertet av den UNESCO-listede norske minedriftsbyen Røros. Her kan du bo i en historisk setting bare 100 meter fra byens sjarmerende kirke og bare 300 meter fra Rørosmuseet. skildrer byens spennende gruvehistorie, arrangerer byturer og mye mer.

Rommene på vertshuset er spredt over to historiske bygninger; Rammgården, som er hovedbygningen dateres tilbake til 1844, samt byens gamle ullfabrikk, som opererte fra 1914 til 1990, og ligger like bak hovedbygningen. Røros vertshus ble sist renovert i 2007.

Oppholdet inkluderer muligheten til å leie sykler og kickstøtte (en form for kjelke), samt tilgang til bad og velværeavdeling på Røros Hotell, som ligger 800 meter fra vertshuset.

Sammen med Røros på østsiden løper Norges lengste elv, Glomma. Området er ideelt for fotturer og sykling, ski, jakt og fiske. Røros har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1980.

Restauranten på Inn serverer utmerket kvalitetsmat og er en god ambassadør til Røros lokale matkultur. Start dagen med et deilig måltid i lyse omgivelser og fyll opp energi før dagens opplevelser. På kveldene blir du invitert til en variert à la carte-meny som tilbyr mange deilige retter tilberedt med omhu og lidenskap og krydret med sesongens råvarer.

Vertshuset har sin egen Berkel - en spesiell kutter for kjøtt, som ble oppfunnet tilbake i 1898, og finnes for tiden rundt noen av verdens beste restauranter. Maskinen har dermed blitt en del av et kvalitetsmerke, kutte det de tynneste og mest delikate kjøttstykkene, og mye brukt til delikatesser. Du har muligheten til å se den i aksjon, i det koselige området 'Berkel and Bar' kan nyte regionale kjøtt- og ost-spesialiteter og slappe av med en drink eller en kald øl. I kjelleren har vertshuset også sitt eget lille bryggeri hvor du har mulighet til å komme ned og smake på oppvasken på forespørsel.Det er gratis parkering på hotellet, og under oppholdet har du gratis trådløs internettilgang.

Rommene

Vertshuset Røros har 38 flotte rom, mer eller mindre jevnt fordelt over de to historiske bygningene, Rammgården (hovedbygningen) og Ullvarefabrikken. Hver av de to bygningene tilbyr to svært forskjellige romtyper.

Rammgården er en unik og ekstremt godt vedlikeholdt trebygning fra 1844, og rommene er innredet i tradisjonell rustikk stil med vakre trebjelker som gir en veldig spesiell sjarm.

Ullvarefabrikken tilbyr koselige rom som har en mer moderne innredning med vakre tregulv og sjenerøst naturlig lys.Alle rommene har eget bad og toalett, hårføner, TV og komfortable senger. Kjæledyr er velkomne mot et gebyr.Det er mulig å bestille en leilighet med kjøkken og mer plass.

Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Røros (2.1km)

Den lille byen Røros har en av Europas eldste trehusbebyggelser, og byen er et levende friluftsmuseum i seg selv. Den ligger ca. 630 meter over havet og har en lang historie, helt siden 1644 da den ble grunnlagt. Der ble nemlig funnet kobber og opp igjennom årene var Røros en meget viktig gruveby i Norge.

Byen har bevart sin sjarmerende trehus og har en genuin og meget hyggelig atmosfære. Det er mange smågater og bakgårder rundt omkring i sentrum av byen som også er på UNESCOs verdensarvliste.

Julemarked i Røros (0.2km)

Julemarkedet i Røros er i 2019 åpent fra 5. til 8. desember med veiledende åpningstider torsdag kl. 13-18, fredag og lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 11-16.

Kulturarvbyen Røros forvandles til et ekte vintereventyr hvert år i desember. Her pyntes de sjarmerende gatene til jul, de fargerike husene får et hvitt lag snø og det summer av liv i de hyggelige gater med juleboder, hvor besøkende fristes med tradisjonelle julegodter, håndverk og gaveidéer.

Julemarkedet i Røros arrangeres den 2. helgen i advent og er en stemningsfull begivenhet for både store og små. For utenom de ca. 50 små bodene, er det også nisser i gatene, julesang, sledeturer med hest og andre aktiviteter. 

Slegghaugan (1.2km)

Slagg er et avfallsprodukt som er igjen etter at kobberet har vært igjennom smelteprosessen. 'Slegghaugan' eller Slaggehaugen minner oss om den enorme aktiviteten som har eksistert i over 300 år både med gruvedrift og kobbersmeltning. På toppen av slagghaugen er det en super utsikt over Røros. Både Slagghaugen og Malmplass-områdene er beskyttet av den norske kulturarvsloven.

Ikke langt fra Slagghaugen ligger Sleggveien, som også er kjent under navnet 'Pippigatan', fordi de filmet en episode med Pippi Langstrømpe i denne gaten.

Smelthytta (0.7km)

I Smelthytta finner dere utstillinger knyttet til Røros kobberverkshistorie. Arbeidsprosesser fra gruver og smeltehytter blir presentert med bevegelige modeller, og gjør historien konkret og forståelig for barn og voksne. Utstillinga «Ti finpussa» viser stasklær fra 1800-tallets Røros. I tillegg vises skiftende tema- og kunstutstillinger

Røros kirke (2.3km)

Røros kirke ble oppført i kobberverkets glanstid «til Guds ære og bergstadens pryd». Kirken, som sto ferdig i 1784, bærer navnet med rette der den troner majestetisk over trehusene. Riksantikvaren regner kirken som en av de ti mest profilerte kirkene i Norge. Den er en av landets største med sine 1600 sitteplasser.

Kirkelige handlinger har forrang i Røros kirke, og kirken kan være stengt for publikum ved gudstjenester, bryllup, dåp mm.

Doktortjønna Friluftspark (1.1km)

Den store utendørsparken ved Doktortjønna ligger ca. 5 minutters gange fra sentrum av Røros. Parken er det helt opplagte stedet å dra hvis ungene skal oppleve en helt fantastisk dag. Parken er det perfekte stedet for familier og barn og det foregår mange aktiviteter her. Her finnes det en dyrehage, hvor det kan klatres, lekes, fiskes, ros eller padles, og glem ikke en tur med Elias-båten. Det er også mange vakre stier i området, som enten leder til Kvitsandas eller sjøen. Så hvis dere skulle ha litt energi igjen, kan dere legge ut på en av disse flotte turene.

Rørosmuseet Olavsgruva (15.7km)

Bli med på en times vandring gjennom 300 år med bergverksdrift. Turen går med guide gjennom Nyberget gruve som ble drevet på 1600-tallet og Olavsgruva som ble drevet med mer moderne metoder på 1900-tallet. Vi går 50 meter ned og 500 meter innover til Bergmannshallen. I gruva er det 4 grader hele året, så ta på varme klær og godt fottøy. Alle omvisninger tilbys på norsk og engelsk. 

Museet på Ratvolden (20.6km)

Johan Falkberget som levde mellom 1879 og 1967 var en norsk forfatter som tilhørte gruppen kjent som 'nyrealister' fra starten av det 20. århundre. Johan Falkberget er mest kjent for blant annet Eli Sjursdotter fra 1913 og Brændoffer fra 1907. Bøkene hans tok ofte utgangspunkt i Røros og koppersmelteverket og et besøk i hans hjem kan virke både inspirerende og beroligende. Det kan lønne seg å få med seg en omvisning som gir et enestående innblikk i forfatterens liv og forfatterskap.

Det er også mulig å fiske i Ruglsjøen, men det krever et fiskekort.

Femundsmarka nationalpark (30.9km)

Femundsmarka nasjonalpark ligger i Engerdal kommune og ble opprettet i 1971. Den gang rommet parken 386 km², men den ble utvidet i 2003 og den vakre naturparken er i dag hele 573 km² stor. Parken grenser til en rekke beskyttede områder på den svenske siden av grensen, og det gjør parken til det største sammenhengende og beskyttede villmarksområdet i Sør-Skandinavia.

Dølmotunet - Tolga (33.6km)

Dølmotunet er et levende 'gårdsmuseum' i sentrum av den sjarmerende byen Tolga. Her finner dere hus, staller, massevis av dyr som barna kan møte og i sommerhalvåret foregår det mange spennende aktiviteter her, som blant annet utstillinger, markeder og konserter. Husk å sjekke Dølmotunets kalender, hvor det er en liste over kommende arrangementer.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 
Lørdag - Søndag: 10-15 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 
Lørdag - Søndag: 10-15 

Andre hoteller i nærheten

Røros Hotell

Historie og kultur

Sør-Trøndelag

Besøk UNESCO byen

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger m. frokost
 • 2 x 3-retters meny/buffé
 • 2 x Inngang til Bad og Velvære
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

151,-
Fra kun
2.199,-

Vis kort

3-retters middag inkl.

Les mer

Erzscheidergården Hotell

Opphold med frokostbuffé

Sør-Trøndelag

Vakre Norge

Wild Offer - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger m. frokost
 • Gratis lån af sparkstøtte (vinter)
 • Gratis parkering
 • Gratis internett
 • 3 x Inngang til Bad og Velvære Røros Hotel

791,-
Fra kun
1.249,-

Vis kort

UNESCO listede omgivelser i Norge

Les mer

Venabu Fjellhotell

Naturopplevelser på Venabygdsfjellet

Oppland

Fantastisk natur

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x 3-retters meny/buffé
 • 1 x kaffe og kake ved ankomst
 • Gratis internett og parkering

886,-
Fra kun
1.319,-

Vis kort

Ink. 2x3-retters middag

Les mer
 
Dine data og cookies

Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen av risskov.no. Når du klikker "OK", aksepterer du bruken av cookies og personvernregler.