Grand Hotel Arendal

Norsk | NOK

Grand Hotel Arendal

Maritime omgivelser og skjærgårdsidyll.

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Koselig hotell med en maritim stemning
 • Sentral beliggenhet nær havnen
 • Fantastiske opplevelser i den fine skjærgården
1.228,-
3~4 dager fra
999,-

Martime omgivelser i sentrum av Arendal

Skjærgårdsidyll i Arendal

3 dager
Fra 999,- / spar opp til 899,-
SPAR
4 dager
Kun 1.619,- / spar opp til 1.228,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 2 x lett kveldsmat
 • Gratis internett
 • Maritim interiør
Risskov Pakken

Martime omgivelser i sentrum av Arendal

Skjærgårdsidyll i Arendal

3 dager
Fra 1.069,- / spar opp til 677,-
SPAR
4 dager
Fra 1.619,- / spar opp til 975,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 2 x lettere kveldsmat
 • Gratis internett
 • Maritim interiør
Risskov Pakken

Arendal var – før Kristiansand tok over – den viktigste byen på Sørlandet, og byen høstet fruktene av et rikt shipping-miljø. Arendal Maritime Hotel ble etablert i byens storhetstid på 1880-tallet, og inventaret bærer fremdeles preg av mahogni og maritim stil. Hotellet ble imidlertid oppusset i 2008 og har moderne fasiliteter. Det ligger midt i Arendal sentrum med kort avstand til byens restauranter, attraktive handlegater og mange severdigheter.

Hotellet tilbyr

Frokost serveres i hotellets restaurant. I oppholdet er kveldsmat inkludert i prisen. Resepsjonsområde på Arendal Maritime Hotell har blant annet av en liten bar, hvor dere kan slappe av med et glass øl på vei inn eller ut av hotellet.  

Det er ellers verdt å nevne at hotellet har gratis trådløst internett og at kjæledyr er tillatt på hotellet, mot tillegg i pris.

Avstanden til Arendal sentrum nede ved Pollen i havna er rundt 200 meter og togstasjonen ligger rundt 500 meter fra hotellet. I nærheten finnes offentlige parkeringsplasser som har parkeringsgebyr på kroner 140 per døgn.

Rommene

Arendal Maritime Hotell stiller med 42 rom til utleie og alle hotellrommene er innredet i maritime farger med tekstiler og detaljer som passer til. Skips-gulv og annet treverk er utført i mahogni, i ekte båtbyggertradisjon. På rommene står det et skrivebord, en tv, og et strykebrett i garderobeskapet. Badene er lyst innredet.

Hotellet ble renovert i 2008, men deler av hotellet blir renovert igjen i 2019.

Romtyper *

Dobbeltrom

1 / 2
Dobbeltrom med enten en dobbeltseng eller to enkeltsenger på ca. 18m2. Rommet har telefon, flatskjerm-TV m/streamingtjeneste, vekkerklokke, hårføner og eget bad med dusj.
» Se flere romspesifikke bilder

Enkeltrom

1 / 1
Et lite koselig rom med en enkeltseng. Rommet har telefon, flatskjerm-TV m/streamingtjeneste, vekkerklokke, hårføner og eget bad med dusj.
Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Vitensenteret Sørlandet (1km)

Vitensenteret Sørlandet er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge rett ved brygga i Arendal sentrum. Det er et slags interaktivt «læreland» for unge oppfinnere og visjonærer. Ta gjerne med barn eller barnebarn og utforsk interaktive installasjoner og aktiviteter Dere kan for eksempel ta en løpetur i hamsterhjulet, se dere selv i varmekamera, prøve dere på tankenøtter og mye mer.

Her er det også en uteplass med fin utsikt over sjøen og parkering like ved.

Raet nasjonalpark (6.5km)

Nasjonalparken omfatter rundt 185 kvadratkilometer av den ytterste skjærgården fra Hasseltangen i Grimstad til Lyngør i Tvedestrand. Dette er Sørlandets første nasjonalpark, og den ligger ytterst i skjærgården i Aust-Agder.

Sørlandets største øy heter Tromøy og ligger rett utenfor Arendal. På Spornes strand ytterst på Tromøya finnes rullestein fra raet og dere ser Store og Lille Torungen fyr i det fjerne.

På Tromøy er det fint å sykle i et terreng som også passer for familier med barn. Dere kan ta ferge fra Tyholmen i Arendal til Skilsø, den nordvestre delen av Tromøy. Sykkelen reiser gratis på ferja hvis dere leier bysykler i Arendal.

Ibsen-museet (21.5km)

I Grimstad finnes det et museum dedikert til Henrik Ibsen. Det ligger i den gamle bygningen hvor den verdenskjente forfatteren arbeidet som apotekermedkjelper i sine yngre dager. Her skrev has «Catilina», sitt aller første skuespill. Hoveddelen av museet er bevart slik det fremsto da Henrik Ibsen holdt til her fra 1847 til 1850. Dere kan besøke Ibsens urtehage på utsiden og stikke innom den lille museumsbutikken, hvor dere kan få med dere Ibsens samlede verker hjem i moderne språkdrakt.

Arendal & Omegn Golfklubb (26.5km)

Bestill en golfferie i Norge hos Risskov Bilferie og spill i Arendals Golfklubb, som ligger ca. 3 mil fra Pan Garden. Golfklubben ble bygd i 1994 og har i dag over 1000 medlemmer.

Hovedbanen har 18 hull og det finnes også en mindre bane med 9 hull.

Klubben har også en restaurant og en golfbutikk. Dere kan bestille hotell hos Risskov Bilferie - og så dra til Arendal Golfklubb - det opplagte stedet for en golfferie, en kjør-selv ferie eller bare et weekendopphold med golf på menyen!

Nes Verk golfpark (26.5km)

Golfanlegget på Nes Verk blir regnet for å være en av de aller beste i Norge, og ligger kun syv kilometer unna Tvedestrand Fjordhotell. Gjestespillere kan forsøke seg på en 18-hulls-hovedbane og en mindre 9-hulls-bane, som er en såkalt pay-and-play-bane. Sistnevnte passer også spesielt godt for spirende golfentusiaster som svinger kølla, kanskje for aller første gang. Ellers er det også en mulighet å forsøke seg på fotballgolf på korthullsbanen. Dette er kanskje ekstra gøy dersom dere er på familieferie med barn, for alle kan være med. Etter en runde eller to med golf kan det være deilig med et lite pust i bakken. Da kan stedets serveringsplass, Golfen Café, benyttes. Nes Verk har også en egen butikk som selger utstyr og klær for nybegynnere og mer erfarne golfspillere.

Bokbyen ved Skagerrak (25.3km)

I 2003 ble Tvedestrand utnevnt til Bokbyen ved Skagerrak, og i dag kan den lille byen skryte av å ha intet mindre enn rundt ti bokutsalg, bokhandlere og antikvariater. Hver måned arrangeres ulike litteraturarrangementer med bl.a. mange av Norges mest kjente forfattere på besøk. Rusleturer fra sted til sted kan anbefales, Det er mange hyllemeter å utforske for litteraturelskere i Tvedestrand. Ta gjerne små pauser mellom slagene og bruk øynene når dere vandrer mellom byens verneverdige bygninger, som bl.a. Rådhuset, Forvaltergården og Strykejernet. Sistnevnte regnes som Norges smaleste hus og har inngang fra gaten i både første, andre og tredje etasje.

Smaal – bar, restaurant, scene (39.7km)

Lillesand er nok først og fremst viden kjent for Blindleia, men i de siste årene er denne lille sørlandsbyen også regnet for å være en av de beste stedene langs Sørlandskysten, hvis dere har lyst til å gå ut en kveld.

Smaal åpnet med et brak da selveste «Banjo Kari» spilte på den lille scenen i 2014. Siden har flere veletablerte musikere vært innom. Smaal er også kjent for sine vinylkvelder.

Dette er også et sted hvor lokalbefolkningen gjerne samles for å diskutere stort og smått på sine jevnlige «Lørdagsforum». I tillegg er det stadig mindre teater- og andre kunstneriske innslag på Smaal.

Kjøkkenet skryter av å ha den beste burgeren i byen, men det habile kjøkkenet serverer også klassikere som Coq au vin. Det finnes også en barnemeny, bare be om å få se kartet med utvalget av «småtass mad».

Smaal ligger helt nede ved vannkanten på havna i Lillesand. Her kan dere slå dere ned med en vanlig lys øl, eller velge mellom et bredt utvalg av øl og cocktails fra den spennende baren.

Fiske i Vegårshei (42km)

Vegårshei har et varierende tilbud av fiskeplasser. Fiskekort trengs, men det kan man kjøpe på flere steder i området. Fiskekort kan for eksempel kjøpes på Esso stasjonen i Vegårshei eller i Vegårshei Hunting & Fishing. Fiskeområdet omfatter øvre Storelva fra Høl til Presteveien, Solberg Water, Kallberg Water, Ekksjø, Kalsvann, Kordsdalskjennene og vannet rundt Slettå.

En av stedene er Vega, områdets største sjø og et av Norges største fiskeområder. Her er det vanlig å fange ørret.

Dyreparken i Kristiansand (55km)

Hvis dere har med dere barn på turen er det verdt å minne dere på om at Dyreparken i Kristiansand er den mest populære familieattraksjon i hele Norge. Dyreparken er åpen hver dag hele året og her møter dere hele 150 dyrearter fra hele verden. Det finnes mange eksotiske dyrearter, men i Nordisk villmark møter dere jerv, ulv, elg og gaupe.

Dyreparken er i dag også en temapark og har gjenskapt flere universer vi blant annet kjenner fra litteraturen. Her er Kardemomme by, Kjuttaviga, Hakkebakkeskogen og Kaptein Sabeltanns rike.

Dere kan også oppleve norske gårdsdyr på Kutoppen eller leke dere i Badeland.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

Arendal Herregaard Spa & Resort

Inkl. 5-retters meny

Agder

Wellness på Sørlandet

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnatting m. frokost
 • 2 x 5-retters meny/buffé
 • 1 x alkoholfri velkommensdrink
 • 2 x Tilgang til spa-avdelingen
 • 2 x Gratis parkering

1.856,-
Kun
2.019,-

Vis kort

Velvære på herregård

Les mer

Revsnes Hotell AS

Hvite strender i Setesdalen

Agder

Byglandsfjordens perle

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 1 x 2-retters meny
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

271,-
Kun
1.319,-

Vis kort

Frokost med råvarer fra lokale gårder

Les mer

Pan Garden

Inkl. 1 x 2-retters meny/buffé

Agder

Ved sjøen Vallekilen

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 1 x 2-retters meny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

731,-
Fra kun
1.119,-

Vis kort

Opplev dette koselige hotellet

Les mer

Eikerapen Gjestegard

Inkl. halvpensjon og matpakke

Agder

Ferie i Sør-Norge

Wild Offer - 3 dager inkl.
 • 2 overnattinger m. frokost
 • 2 x 2-retters meny
 • 2 x matpakke (til å ta med)
 • 2 x kaffe etter middagen
 • Gratis internett og parkering

539,-
Fra kun
1.599,-

Vis kort

2 x 2-retters middag

Les mer

Ski Lodge Gautefall

Nær skianlegg

Vestfold og Telemark

Aktiv familieferie

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • Nær skianlegg
 • Sengetøy og håndkler
 • Gratis parkering og WiFi
 • Sluttrengjøring

651,-
Fra kun
2.069,-

Vis kort

Tilbring vinterferien i Norge

Les mer
 
Dine data og cookies

Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen av risskov.no. Når du klikker "OK", aksepterer du bruken av cookies og Innstillinger.