Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Grand Hotel Arendal

Maritime omgivelser og skjærgårdsidyll.

Koselig hotell med en maritim stemning
Sentral beliggenhet nær havnen
Fantastiske opplevelser i den fine skjærgården
 • Resepsjonen er åpen 24/7
 • Bar
 • Hund
 • Parkering mot gebyr
 • Gratis internett

Om hotellet

Arendal var – før Kristiansand tok over – den viktigste byen på Sørlandet, og byen høstet fruktene av et rikt shipping-miljø. Arendal Maritime Hotel ble etablert i byens storhetstid på 1880-tallet, og inventaret bærer fremdeles preg av mahogni og maritim stil. Hotellet ble imidlertid oppusset i 2008 og har moderne fasiliteter. Det ligger midt i Arendal sentrum med kort avstand til byens restauranter, attraktive handlegater og mange severdigheter.

Hotellet tilbyr

Frokost serveres i hotellets restaurant. I oppholdet er kveldsmat inkludert i prisen. Resepsjonsområde på Arendal Maritime Hotell har blant annet av en liten bar, hvor dere kan slappe av med et glass øl på vei inn eller ut av hotellet.  

Det er ellers verdt å nevne at hotellet har gratis trådløst internett og at kjæledyr er tillatt på hotellet, mot tillegg i pris.

Avstanden til Arendal sentrum nede ved Pollen i havna er rundt 200 meter og togstasjonen ligger rundt 500 meter fra hotellet. I nærheten finnes offentlige parkeringsplasser som har parkeringsgebyr på kroner 140 per døgn.

Rommene

Arendal Maritime Hotell stiller med 42 rom til utleie og alle hotellrommene er innredet i maritime farger med tekstiler og detaljer som passer til. Skips-gulv og annet treverk er utført i mahogni, i ekte båtbyggertradisjon. På rommene står det et skrivebord, en tv, og et strykebrett i garderobeskapet. Badene er lyst innredet.

Hotellet ble renovert i 2008, men deler av hotellet blir renovert igjen i 2019.

Verdt å se

 • Vitensenteret Sørlandet (2.0 km)

  Vitensenteret Sørlandet er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge rett ved brygga i Arendal sentrum. Det er et slags interaktivt «læreland» for unge oppfinnere og visjonærer. Ta gjerne med barn eller barnebarn og utforsk interaktive installasjoner og aktiviteter Dere kan for eksempel ta en løpetur i hamsterhjulet, se dere selv i varmekamera, prøve dere på tankenøtter og mye mer. Her er det også en uteplass med fin utsikt over sjøen og parkering like ved.

  Vitensenteret Sørlandet
  Rett rør og buet hull. Hvordan lar det seg gjøre? (Foto: INSPIRA science center)
 • Raet nasjonalpark (6.4 km)

  Nasjonalparken omfatter rundt 185 kvadratkilometer av den ytterste skjærgården fra Hasseltangen i Grimstad til Lyngør i Tvedestrand. Dette er Sørlandets første nasjonalpark, og den ligger ytterst i skjærgården i Aust-Agder. Sørlandets største øy heter Tromøy og ligger rett utenfor Arendal. På Spornes strand ytterst på Tromøya finnes rullestein fra raet og dere ser Store og Lille Torungen fyr i det fjerne. På Tromøy er det fint å sykle i et terreng som også passer for familier med barn. Dere kan ta ferge fra Tyholmen i Arendal til Skilsø, den nordvestre delen av Tromøy. Sykkelen reiser gratis på ferja hvis dere leier bysykler i Arendal.

  Raet nasjonalpark
  Solnedgang mellom Store og Lille Torungen fyr. (Foto: Tom Andre Skarning)
 • Ibsen-museet (22.1 km)

  I Grimstad finnes det et museum dedikert til Henrik Ibsen. Det ligger i den gamle bygningen hvor den verdenskjente forfatteren arbeidet som apotekermedkjelper i sine yngre dager. Her skrev has «Catilina», sitt aller første skuespill. Hoveddelen av museet er bevart slik det fremsto da Henrik Ibsen holdt til her fra 1847 til 1850. Dere kan besøke Ibsens urtehage på utsiden og stikke innom den lille museumsbutikken, hvor dere kan få med dere Ibsens samlede verker hjem i moderne språkdrakt.

  Ibsen-museet
  Her holdt Ibsen til da han skrev sitt første skuespill. (Foto: Hanne Feyling, Visit Sørlandet)
 • Arendal & Omegn Golfklubb (23.7 km)

  Bestill en golfferie i Norge hos Risskov Bilferie og spill i Arendals Golfklubb, som ligger ca. 3 mil fra Pan Garden. Golfklubben ble bygd i 1994 og har i dag over 1000 medlemmer. Hovedbanen har 18 hull og det finnes også en mindre bane med 9 hull. Klubben har også en restaurant og en golfbutikk. Dere kan bestille hotell hos Risskov Bilferie - og så dra til Arendal Golfklubb - det opplagte stedet for en golfferie, en kjør-selv ferie eller bare et weekendopphold med golf på menyen!

  Arendal & Omegn Golfklubb
  Start golfferien hos Risskov Bilferie og besøk Arendal Golfklubb.
 • Nes Verk golfpark (23.7 km)

  Golfanlegget på Nes Verk blir regnet for å være en av de aller beste i Norge, og ligger kun syv kilometer unna Tvedestrand Fjordhotell. Gjestespillere kan forsøke seg på en 18-hulls-hovedbane og en mindre 9-hulls-bane, som er en såkalt pay-and-play-bane. Sistnevnte passer også spesielt godt for spirende golfentusiaster som svinger kølla, kanskje for aller første gang. Ellers er det også en mulighet å forsøke seg på fotballgolf på korthullsbanen. Dette er kanskje ekstra gøy dersom dere er på familieferie med barn, for alle kan være med. Etter en runde eller to med golf kan det være deilig med et lite pust i bakken. Da kan stedets serveringsplass, Golfen Café, benyttes. Nes Verk har også en egen butikk som selger utstyr og klær for nybegynnere og mer erfarne golfspillere.

  Nes Verk golfpark
  Det flotte golfanlegget på Nes Verk regnes av mange for å være et av de aller beste i Norge
 • Bokbyen ved Skagerrak (26.3 km)

  I 2003 ble Tvedestrand utnevnt til Bokbyen ved Skagerrak, og i dag kan den lille byen skryte av å ha intet mindre enn rundt ti bokutsalg, bokhandlere og antikvariater. Hver måned arrangeres ulike litteraturarrangementer med bl.a. mange av Norges mest kjente forfattere på besøk. Rusleturer fra sted til sted kan anbefales, Det er mange hyllemeter å utforske for litteraturelskere i Tvedestrand. Ta gjerne små pauser mellom slagene og bruk øynene når dere vandrer mellom byens verneverdige bygninger, som bl.a. Rådhuset, Forvaltergården og Strykejernet. Sistnevnte regnes som Norges smaleste hus og har inngang fra gaten i både første, andre og tredje etasje.

  Bokbyen ved Skagerrak
  Havna i Tvedestrand fører opp til byens sentrum gjennom smale smug med hvitmalte hus. Velkommen til Sørlandet
 • Smaal – bar, restaurant, scene (39.7 km)

  Lillesand er nok først og fremst viden kjent for Blindleia, men i de siste årene er denne lille sørlandsbyen også regnet for å være en av de beste stedene langs Sørlandskysten, hvis dere har lyst til å gå ut en kveld. Smaal åpnet med et brak da selveste «Banjo Kari» spilte på den lille scenen i 2014. Siden har flere veletablerte musikere vært innom. Smaal er også kjent for sine vinylkvelder. Dette er også et sted hvor lokalbefolkningen gjerne samles for å diskutere stort og smått på sine jevnlige «Lørdagsforum». I tillegg er det stadig mindre teater- og andre kunstneriske innslag på Smaal. Kjøkkenet skryter av å ha den beste burgeren i byen, men det habile kjøkkenet serverer også klassikere som Coq au vin. Det finnes også en barnemeny, bare be om å få se kartet med utvalget av «småtass mad». Smaal ligger helt nede ved vannkanten på havna i Lillesand. Her kan dere slå dere ned med en vanlig lys øl, eller velge mellom et bredt utvalg av øl og cocktails fra den spennende baren.

  Smaal – bar, restaurant, scene
  Lillesand havn med seilbåter og serveringssteder langs promenaden
 • Fiske i Vegårshei (39.2 km)

  Vegårshei har et varierende tilbud av fiskeplasser. Fiskekort trengs, men det kan man kjøpe på flere steder i området. Fiskekort kan for eksempel kjøpes på Esso stasjonen i Vegårshei eller i Vegårshei Hunting & Fishing. Fiskeområdet omfatter øvre Storelva fra Høl til Presteveien, Solberg Water, Kallberg Water, Ekksjø, Kalsvann, Kordsdalskjennene og vannet rundt Slettå. En av stedene er Vega, områdets største sjø og et av Norges største fiskeområder. Her er det vanlig å fange ørret.

  Fiske i Vegårshei
  Fisking i Vegårdshei
 • Dyreparken i Kristiansand (56.3 km)

  Hvis dere har med dere barn på turen er det verdt å minne dere på om at Dyreparken i Kristiansand er den mest populære familieattraksjon i hele Norge. Dyreparken er åpen hver dag hele året og her møter dere hele 150 dyrearter fra hele verden. Det finnes mange eksotiske dyrearter, men i Nordisk villmark møter dere jerv, ulv, elg og gaupe. Dyreparken er i dag også en temapark og har gjenskapt flere universer vi blant annet kjenner fra litteraturen. Her er Kardemomme by, Kjuttaviga, Hakkebakkeskogen og Kaptein Sabeltanns rike. Dere kan også oppleve norske gårdsdyr på Kutoppen eller leke dere i Badeland.

  Dyreparken i Kristiansand
  Gå rundt i gatene i Kardemomme by i Kristiansand Dyrepark, og møt tante Sofie, politimester Bastian og de andre Egner-karakterene
Vis flere

Kart

Grand Hotel Arendal
Vestregaten 11 4836 Arendal

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~11.99 år i ekstraseng 80% rabat
Barn 12~99.99 år i ekstraseng 50% rabat