Kjør-selv ferie til Hornsjø Høyfjellshotel

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Hornsjø Høyfjellshotel

Hyggelig høyfjellshotell ca. 27 km nord for Lillehammer.

Nydelig beliggenhet på Øyerfjellet
Utsikten er storslått med Hornsjøen nedenfor
Opplev familiemoro i Hunderfossen og Lilleputthammer
 • Restaurant
 • Bar
 • Innendørs svømmebasseng
 • Badstu
 • Hund

Om hotellet

Dette koselige høyfjellshotellet ligger nydelig plassert på Øyerfjellet. Utsikten er storslått og harmonisk med Hornsjøen nedenfor og med utsyn mot fjellene østover. Hotellets stil er uformell, vennlig, familiær og rolig, et sted man lett føler seg hjemme. Øyerfjellet byr på mange muligheter og er med sitt godt utbygde veinett, et eldorado for syklister. Området byr på flotte turer og bademuligheter og har et seterlandskap som må oppleves. Øyerfjellet lar seg enkelt kombinere med familiemoro i Hunderfossen, Lilleputthammer, Hafjell og Lillehammer. 

 Hotellet tilbyr

Hornsjø Høyfjellshotell har en hyggelig og uformell atmosfære. Restauranten er stor og trivelig med en nydelig utsikt utover Hornsjøen. I hotellets storstue spilles det av og til opp til dans. Hotellet har også en hyggelige café, en badstue og et svømmebasseng med store panoramavinduer på to sider, noe som gjør at man kommer nærmere inn på naturen. 

 Rommene 

Hotellet har 56 rom, hvor 35 er østvendte med en flott utsikt over Hornsjøen. De øvrige rommene vender mot vest hvor det er en nydelig solnedgang. Alle de hyggelig innredede rommene er utstyrt med dusj og toalett. Hotellet har også rom hvor man kan ha med hund, men det må avtales med hotellet på forhånd. Hotellrommene har enkel standard (to enkeltsenger og køyeseng) med eget bad og utsikt mot Hornsjøen. 

Merk at

Veibommen opp til Hornsjø koster NOK 50.-pr. gang
Nistepakken koster Kr. 60.-
Resepsjonens åpningstider: kl. 09.00 - 20.00

I perioden fra 1. oktober til 15. mai anbefales det å ta med kjetting, siden veien over fjellet kan være vanskelig å kjøre på p.g.a. snø. I vinterperioden må hotellet kontaktes innen turen opp fjellet påbegynnes slik at dere kan bli informert om vær- og veiforholdene på toppen av fjellet. Hotellet kan kontaktes på +47 61 26 40 64.

Oppholdet er med sluttrengjøring, noe som innebærer at det ikke blir gjort rent, redd senger eller skiftet håndklær under oppholdet. Nye håndklær kan hentes i resepsjonen mot avgift.

Vis flere

Verdt å se

 • Lilleputthammer (3.5 km)

  Dra på en billig ferie i Norge med Risskov Bilferie og besøk Lilleputthammer Familiepark i Hafjell er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer anno 1930, bygd i målestokk 1:4. Familieparken er den eneste parken i Norge som er spesielt tilrettelagt for barn mellom 0 – 8 år. I Lilleputthammer skal barna føle glede og mestring innefor trygge rammer. I "den lille byen med det store hjertet" kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner. Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas Bokby kan de ble med på lesestund, og det spilles teater og show flere ganger daglig i den lille byen. Finn barnevennlige hoteller og dra på en aktiv ferie kjør-selv ferie til Lilleputthammer Familiepark.

  Lilleputthammer
  Lilleputthammer Familiepark er et paradis for barn.
 • Hafjell alpinanlegg (3.7 km)

  Skianleggene Hafjell og Kvitfjell er knyttet sammen med en gratis skibuss som tar rundt 30 minutter. Til sammen danner de Norges største skidestinasjon med nedfarter på til sammen 73 kilometer. Skianlegget består av 25 løyper og det finnes 11 heiser. Kun ett heiskort er nødvendig til bruk på begge steder.

  Hafjell alpinanlegg
  Hafjell fra toppen (Foto: fo.ol)
 • Øyer (4.8 km)

  Hvis dere har tenkt dere en tur på ski kan dere legge turen til Øyer, nord for Lillehammer. Det er her Hafjell alpinsenter ligger. Det er også her at dere kan boltre dere i turskiløypene i Hafjell- og Øyer-området som er en del av Norges største løypenett i Norge med mer enn 300 kilometer oppkjørte langrennsløyper. Kommer dere hit utenom vintersesongen er det verdt å vite at det ligger en flott golfbane i Øyer. Dere kan også slå et slag på den eneste puttingbanen i hele Skandinavia med 18 individuelle hull på ekte gress. I tillegg finnes det en sykkelpark med løyper både for nybegynnere og viderekomne i terrengsykling. Det venter også fine opplevelser i fjellet. Enkle naturopplevelser uten stor planlegging er ofte det beste. De minste kan ønske seg en dag i en av familieparkene i området. Det er ikke lange bilturen før dere i enten Lilleputthammer, Lekeland Hafjell eller Hunderfossen.

  Øyer
  Aktiv og variert opphold i Øyer, sommer som vinter. (Foto, høyre: foto.ol)
 • Hunderfossen Bob- og Akebane (6.5 km)

  Bare 500 meter fra Hunderfossen Familiepark ligger Hunderfossen Bob- og Akebane. Har du lyst på en fartsfyllt opplevelse? Prøv hjulboben som kjøres i sommersesongen. Den tar 4 passasjerer og farten er på ca. 100 km/t og gir et trykk på ca. 3,5 G. Hjelm er obligatorisk og sikkerhetsinstrukser gis av den autoriserte piloten før kjøring. Aldersgrenser er 10 år m/foresatt og 12 år u/foresatte. Anlegget tilbyr mange aktiviteter for besøkende både sommer og vinter. Her er det mye morro. Hjulboben kjøres hverdag fra 25.06.-27.08.2017, 10:00 - 17:00. For mer informasjon se www.olympiaparken.no

  Hunderfossen Bob- og Akebane
  Miniferie i Norge: Kjør i full fart i hjulboben", som når hastigheter opp mot 100 km/t!
 • Hunderfossen Familiepark (5.1 km)

  Hunderfossen Familiepark, som er Norges største eventyrpark med over 300´000 besøkende, har over 60 attraksjoner å by på. Eventyrslottet, Ivo Caprinos Eventyrgrotte, familierafting, Il tempo gigante extra, energisenteret for nevne noen av dem. Hunderfossentrollet som er 14 meter høyt og 70 tonn tungt skuer utover Gudbrandsdalen og parken. Er været varm så ta med badetøy, da parken byr på bade- og vannlek. Hunderfossen Familiepark er et ideelt utfluktsmål for en familieferie eller en billig miniferie med barna.

  Hunderfossen Familiepark
  Familieferie i Norge: Hunderfossen Familiepark er et suverent turistmål for familier.
 • Lillehammer (20.3 km)

  I Lillehammer kan dere besøke Maihaugen, Hafjell og de olympiske anleggene. Lillehammer-regionen har en egen plass i hjertet hos mange sportsinteresserte som et følge av vinter-OL i 1994, et av norgeshistoriens største og mest vellykkede idrettsarrangementer. Lillehammer har også en koselig gågate med et yrende folkeliv. Gågata har mange hyggelige butikker og kafer. Lillehammer Kunstmuseum har en kunstsamling med ca. 1500 verk fra begynnelsen av 1800-tallet til i dag. Samlingen har blant annet verker er Johan Christian Dahl, Christian Krohg, Hans F. Gude med flere. Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk ligger i gåavstand fra Lillehammer sentrum og er en av Lillehammers vakreste kulturattraksjoner. I sommerhalvåret fra midten av mai til slutten av september, kan dere oppleve hjemmet og den frodige hagen slik det var den gangen forfatteren selv bodde der.

  Lillehammer
  Trivelige handlegater i Lillehammer sentrum (CH/visitnorway.com)
 • På Mjøsa med «Skibladner» (20.4 km)

  Hvis dere vil ut på Mjøsa og oppleve det vakre landskapet langs Norges største innsjø, kan dere kjøpe billetter til en tur med «Skibladner». Dette er faktisk verdens eldste hjuldamper som fremdeles legger fra kai, og den har fulgt livet langs Mjøsa siden 1856. I dag kan dere nyte laks og jordbær som serveres ombord. Dette er en herlig utflukt, og ifølge Alf Prøysen passer det å forlate fastlandet: «om lysten overgår evnene, hvis utferdstrangen blir for stor: Så seiler vi på Mjøsa». Skibladner er et unikt klenodium som vitner om distriktes og Norges historie innen samferdsel, teknologi, nærlingsliv og utvandring. På nordgående rute kan dere velge å reise mellom Hamar, Gjøvik eller Moelv til Lillehammer. Skipets restaurant har et førsteklasses renommé som spisested med matkultur og innredning i særklasse.

  På Mjøsa med «Skibladner»
  Opplev Mjøsa ombord på en ekte hjuldamper under et opphold nær Lillhammer
 • Bryggerikjelleren Restaurant, Lillehammer (21.0 km)

  I en gammel bryggerikjeller fra 1855 ligger i dag en hyggelig restaurant som spesialiserer seg på gode biffer, blant annet indrefilet av norsk storfe fra 150–400 gram i flere varianter: servert med scampi, med peppercorn, med whiskey saus, for eksempel. Bryggerikjelleren har også flere vegetarretter.

  Bryggerikjelleren Restaurant, Lillehammer
  Stemningsfull bryggerikjeller med storsatsing på møre biffer. (Foto: CH/visitnorway.com)
 • Maihaugen (21.2 km)

  Maihaugen er et stor friluftsmuseum med over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. I museet kan dere leve seg inn i livet for 200 år siden, delta på spennende vandreteater og besøke eneboliger fra hvert tiår på 1900-tallet. Garmo stavkirke er en av de store attraksjonene i parken og her blir det viet fortsatt. Hele området ligger som en frodig oase bare en liten gåtur fra Lillehammer sentrum. Området blir også flittig brukt av lokalbefolkingen om det er bare for å gå seg en tur eller de besøker et av de mange arrangementer som holder til på Maihaugen. Maihaugen har mange faste ustillinger som b.la. «Langsomt ble landet vårt eget» – en reise fra istiden til nå eller Anders Sandvigs, Maihaugens grunnlegger, sitt tannlegekontor.

  Maihaugen
  Besøk vakre Maihaugen på en familieferie i Norge
Vis flere

Kart

Hornsjø Høyfjellshotel
Hornsjøveien 1845 2636 Øyer

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~3.99 år i foreldrenes seng 100% rabat
Barn 4~12.99 år i ekstraseng 50% rabat
Barn 13~99.99 år i ekstraseng 0% rabat