Aktiv ferie på Vestlandet på Myrkdalen Hotel

Norsk | NOK

Myrkdalen Hotel

Flott natur og mange aktiviteter - uansett årstid

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Luksus opphold i hjertet av Fjord-Norge!
 • 850m2 pump track og 3 bike tracks rett utenfor hotellet
 • Åpen sommer heis
1.018,-
3~5 dager fra
1.022,-

Opphold med frokostbuffé

SOMMERTID

3 dager
Kun 1.022,- / spar opp til 548,-
SPAR
4 dager
Kun 1.487,- / spar opp til 868,-
SPAR
5 dager
Kun 2.045,- / spar opp til 1.095,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • Gratis kaffe og te
 • Gratis parkering
 • Gratis internett
Risskov Pakken

Inkl. 2-retters meny

SOMMERTID

3 dager
Kun 1.301,- / spar opp til 594,-
SPAR
4 dager
Kun 1.896,- / spar opp til 734,-
SPAR
5 dager
Kun 2.501,- / spar opp til 864,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 1 x 2-retters meny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internett
Risskov Pakken

Sett kursen mot Vestlandet og bli med på en aktiv ferie i fjellene i Voss - nærmere bestemt Myrkdalen Hotel. Myrkdalen, ellers kjent som høymiddelalderens Vossaveldet, er i dag en toppmoderne skidestinasjon. Her er nemlig landsdelens største skisenter rett utenfor hotelldøra. Landskapet i Voss preges av bratte frodige fjellsider og har flere av Norges mest snøsikre nedfarter. I sommerhalvåret er det fotturer og kuperte sykkelstier, kanoturer og friskt fjordvann, hesteridning og turer med den bratte Flåmsbanen som gjelder.

Hotellet tilbyr

Myrkdalen Hotel har en flott beliggenhet i Voss med skibakker rett utenfor døra. Her venter et vell av familievennlige skibakker i varierende vanskelighetsgrad og med toppmoderne fasiliteter. Myrkdalen har mer enn 25 kilometer langrennsløyper i nærheten.

Også i sommerhalvåret er det flott i Myrkdalen i det gamle Vossaveldet. Når snøen smelter og det frodige, grønne landskapet dukker frem, er Myrkdalen et deilig sted å feriere med hele familien. Dra ut på langsomme turer til fots i det mektige landskapet eller lei sykler og sus videre til kanoturer og bading i friskt vann. Opplev en tur med Flåmsbanen - verdens kanskje aller vakreste togreise, dra til Sognefjorden eller til ville og vakre Nærøyfjord - noe av det vakreste vi har - i nærheten av Myrkdalen Hotel.

Dette toppmoderne hotellet er svært barnevennlig, har to lekerom og mye gøy for de minste i snøen.

Hver morgen serveres en velsmakende frokostbuffé i hotellets hyggelige omgivelser. Hotellet skilter med hele tre restauranter å velge mellom. Myrkdalsstovo i første etasje har salater, hamburgere, supper og mye mer på menyen, Restaurant Nuten i andre etasje har hotellets flotteste utsikt og på Restaurant Tunet finner barnefamilier seg til rette med steinovnsbakt pizza og deilige pastaretter.

Stikk innom Salto Bar i lobbyen og finn en plass foran peisen med en kald drink i hånden. Her serveres også småretter. Eller rund av med noen livlige timer på Pudder Afterski bar, viden kjent for fantastiske afterski og servering av snacks fra den velfylte baren.

Gratis parkering er tilgjengelig på hotellet, og under oppholdet er det gratis tilgang til trådløst internett.

Rommene

Hotellets 112 moderne rom minner om flotte fjellstuer, er innredet med solide eikemøbler og har en nøytral fargepalett i brunt, beige og grått. Velg mellom enkeltrom og dobbeltrom, som tar opptil tre ekstra oppredninger. Det er nydelig utsikt over skibakkene eller dalen fra alle rommene. Alle rommene har eget bad og toalett og er utstyrt med hårføner, telefon og TV.

Romtyper *

Enkeltrom

1 / 3
Enkeltrom med eget bad med dusj og hårføner. Rommet er utstyrt med flatskjerm-TV og et skrivebord med en stol.
» Se flere romspesifikke bilder

Dobbeltrom

1 / 3
Standard dobbeltrom med eget bad med dusj og hårføner. Rommet er utstyrt med flatskjerm-TV og et skrivebord med en stol. Noen rom har balkong. Mulighet for ekstra personer i gjesteseng/sovesofa.
» Se flere romspesifikke bilder

Dobbeltrom

1 / 3
Standard dobbeltrom med eget bad med dusj og hårføner. Rommet er utstyrt med flatskjerm-TV og et skrivebord med en stol. Noen rom har balkong. Mulighet for ekstra personer i gjesteseng/sovesofa.
» Se flere romspesifikke bilder
Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Myrkdalen Fjellandsby (0.3km)

Når det er snøfritt i andre skibakker er det gjerne flust med snø i Myrkdalen Fjellandsby på Vestlandet. Nærmere bestemt én halvtime nord for Voss og to kjøretimer unna Bergen, like ved Sognefjorden og Nærøyfjorden. Store snømengder følger mye nedbør i fjelltraktene øst i landet og forlenger vintersesongen.

Nybegynner? Gjør ingen verdens ting. Myrkdalen Fjellandsby har også egen skiskole med kyndige instruktører. Prøv langrenn, slalom, snøbrett, telemark og «sitski» med ledsager for bevegelseshemmede. Det er noe for alle - og ei hyggelig varmestue etterpå.

Klingende bergensdialekt høres titt og ofte i bakker og på varme fjellstuer i dette vestnorske alpinanlegget. Smarte hytter kler fjellsidene med 22 løyper i alle vanskelighetsgrader - også for familiens yngste og eldste. Hele 1060 moh. troner toppen av Myrkdalen Fjellandsby med gode muligheter for off-piste og fjell- og toppturer. Og i påsken går barneskirennet av stabelen daglig. Det er gratis.

Det har skjedd mye i Myrkdalen Fjellandsby de siste femten årene. Nye, flotte skianlegg, heiser og gondoler oppføres i takt med flere grillbuer og hyggelige serveringssteder. Velg og vrak mellom klassisk rømmegrøt på tradisjonelt spiseri, bar med sofa foran sprakende peis, familievennlig pizzarestaurant eller fjellstue med nisterasteplass, blant annet.

Sjekk værmeldingen før skiene spennes og unngå skidager med mye tåke. Dra ekstra tidlig ut på godværsdager og nyt de lange timene i raus puddersnø. 

Magiske kvite grotter (27.6km)

Bak ei enkel tredør skjuler det seg et nettverk av forlatte gruveganger i et helt spesielt fjell, 6 km fra kaia i Gudvangen på Vestlandet. Her ligger Magiske kvite grotter. Det er store mengder av bergarten anortositt inne i disse gruvegangen, og de blir ekstra rene og hvite i fargen når det drypper regnvann.

Kjenn stillheten senke seg på vandring gjennom den 350 meter lange labyrinten. Se fakler brenne gjennom gangene, bare sporadisk avbrutt av lyskastere og Griegs symfonier.

Magiske kvite grotter kan besøkes, i perioden mai til september, i grupper på 20 personer eller mer. I den store hallen serveres forfriskninger rundt benker med sitteunderlag av reinsdyrskinn.

Merk at Magiske kvite grotter ligger lettvint til i bil langs E16 på vei til eller fra Stalheim, Gudvangen og Flåm.

Njardarheimr (35.6km)

Det er riktig lenge siden at de første vikingene slo seg ned for å bo ved Gudvangen - innerst i vakre og ville Nærøyfjorden. I dag vokser det frem en ny vikinglandsby like ved fergehavna i Gudvangen mellom Flåm og Voss (E16). Den heter Njardarheimr. Bli med på en reise 1000 år tilbake i tid - til vikingtiden - og opplev livet i en vikinglandsby.

Dra på bueskyting og øksekasting, blant annet. Når vikingene tok et pust i bakken bedrev de gjerne tiden med brytekamper mellom de sterkeste mennene. Ellers var det kappridning, kappløping, kappsvømming eller knivkasting. Vikingene spilte sjakk også var det sikkert en og annen historie om de norrøne gudene Tor og Odin på lørdagskvelden. Eller diktlesing og musikalske innslag av fløyte, tromme, lur eller munnharpe.

Ta med hele familien og lev slik vikingene gjorde tett på naturen. Iallefall i noen timer. Barn under 4 år går gratis (i følge med foresatte).

Hør spennende historier til smaker fra vikingtiden rundt matbordet til vikinglandsbyens egen høvding. Besøk også gjerne mathuset «Heidrun» i Njardarheimr. Her lages mat på vikingvis. Suppe serveres med grovt brød, hjemmelagde pølser med kålsalat, pannebrød med laks eller spekepølse og ramsløksrømme, blant annet.

Grøt var sikringskost på vikingtiden, mens de rike fikk tak i eksotiske krydder, i tillegg til salt og ramsløk. Honning var vanlig istedenfor sukker, og ingen spiste poteter. All mat ble laget ved ildstedet i langhuset og alt ble gjerne satt på bordet på en gang. Vikingene var stort sett selvforsynte bønder og serverte kjøtt og fisk - både saltet og røykt. Vikingenes gjester fikk surmelk eller øl å drikke, og hjemmebrygget sterk mjød i godt lag.

Merk at det er parkering rett utenfor Njardarheimr. Det er også 2 ladestasjoner for elbiler like ved. Båter kjører til og fra Njardarheimr via kaia i Gudvangen. Spaser langs Nærøyfjorden og kjenn lukten av basilikum og timian som vokser vilt i deler av dette området. De er last fra vikingtiden. Helt sant.

Gammelost i Ostebaren i Vik (38.1km)

Gammelost eller «gamalost», som det heter så fint lokalt, er en tradisjonsrik norsk delikatesse. Det er en fersk muggost med røtter helt tilbake til vikingtiden og serveres gjerne i lefse eller på flatbrød med rømme, smør og tyttebær. Den magre osten inneholder bare 1% fett og 50% protein og på ostebaren i Vik kan dere smake på gammelosten og lære mer om dens historie og hvordan den blir produsert.

Det er verdt å legge til at hvis dere er her om sommeren, da bør dere se om dere ikke kan få med dere Gamalostfestivalen i Vik.

Fjordcruise Nærøyfjord (Gudvangen-Flåm) (41km)

Det måtte komme. Utslippsfri sightseeing i Nærøyfjorden. Opplev fjordcruise i Nærøyfjorden (Gudvangen-Flåm) og nyt stillheten når skipet seiler gjennom verdensarvfjorden. Dette er noe av det vakreste vi har.

Nærøyfjorden er en trang fjord med lengde på 19 km i Aurland, Sogn og Fjordane. Fra Aurlandsfjorden går Nærøyfjorden videre inn til Gudvangen.

Kjør inn i smale fjordstrøk og se isolerte grender i dalsider, mellom fossefall og ved mektige fjell på opptil 1700 moh. Hør om steinalderlivet i Nærøyfjorden, da jegere jaktet villrein i høyfjellet. Se skyer danse langs bratte fjellsider mens fjordlandskapet venter på sola.

Når vinteren kommer er det uendelig stille i den hvite verdsarvfjorden, bare avbrutt av en og annen sel i vannflaten og piperøyk fra veiløse gårder.

Flåmsbanen (54.6km)

Det er noe helt eget å reise med tog. Sitte å se ut på landskapet, så nært, men samtidig så raskt i fart forbi. Og Flåmsbanen er kanskje den vakreste av dem alle der den slynger seg via 21 tunneler gjennom den bratte Flåmsdalen i Aurland, Sogn og Fjordane. Det er faktisk sant at det skal to lokomotiver til for å bremse ned mot Flåm. Så bratt er det. Men på vei opp mot Myrdal krabber toget langs fjellsiden. Like spennende er dét.

I dag er Flåmsbanen en av Norges største turistattraksjoner, men fjord- og fjellrikets flotte natur har trukket folk fra fjern og nær, lenge før banen ble bygget i første halvdel av 1900-tallet.

Kjør Oslo–Bergen (E16) for å finne frem til Flåmsbanen. Togturen går langs den trange og frodige Flåmsdalen fra Myrdal stasjon på høyfjellet (867 moh.) til Flåm stasjon (2 moh.) ved Sognefjorden. Det er langt til nærmeste storby, men likevel lett å finne frem til Flåm med både tog, bil og båt.

Ta Flåmsbanen og se smale dalfører dekorert med gårdshus og røde låver. Far gjennom tunneler i stupbratte fjell og forbi dramatiske fossefall. Se en og annen geit fra setrene lenger oppe på vei ned fjellsidene. Hør historien om Flåmsbanen via høytalerguide på 15 ulike språk. Strekk beina når toget gjør et stopp ved Kjosfossen. Spis lunsj på Café Rallaren i den gule stasjonsbygningen på Myrdal. Smak gjerne på gammeldags «rallarsuppe» og rund av måltidet med en mer nymotens pannacotta - servert med brunost.

Og som om det ikke var nok. Ta Flåmsbanen til Myrdal og trill ned Rallarvegen på sykkel. Det var opprinnelig en anleggsvei i forbindelse med bygging av Bergensbanen. I dag er Rallarvegen en av Norges mest populære sykkelveier, og går parallelt med Flåmsbanen. 

Flåmsbanamuseet (54.8km)

Det er klart at verdens - kanskje - aller vakreste togreise har en historie å fortelle. Klart det. Flåmsbanamuseet formidler hvordan det var dengang da den 20 km lange Flåmsbanen med 20 tunneler ble oppført i første halvdel av 1900-tallet.

Det var først og fremst et fysisk løft gjennom den bratte og trange Flåmsdalen. Nesten uten moderne hjelpemidler, men med sterke rygger og armer som tok i et tak, la rallare skinner og sprang i fjellet. Flåmsbanen er også et ypperlig eksempel på flott ingeniørkunst. Det er faktisk sant at det skal to lokomotiver til for å bremse ned mot Flåm. Så bratt er det.

I 1980 anslo Stortinget at Flåmsbanen skulle frakte 22 000 passasjerer i året. I dag er det mange, mange flere årlige reisende med Flåmsbanen (Myrdal-Flåm).

Flåmsbanamuseet har gratis adgang, og ligger i den gamle togstasjonen på Flåm.

Turløyper i Balestrand (55.3km)

Det finnes et nettverk av merkede turløyper i Balestrand. De er merket med fargene oransje, gul, blå eller rød, og har varierende vanskelighetsgrad. Det er plassert benker langs de overkommelige turløypene, så det skal gå greit å finne et sted å slå seg ned for å få en pust i bakken.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

Thon Hotel Hallingdal

Tett på flott naturlandskap i Ål

Hallingdal

Aktiv ferie i Hallingdal

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 1 x 3-retters meny/buffé
 • Gratis kaffe/te i lobbyen
 • Gratis parkering og WiFi

578,-
Kun
1.366,-

Vis kort

Hallingdal - midt mellom Gol og Geilo

Les mer
Barnerabatter
Se de gode prisene for barn.
For å oppnå disse fordelaktige prisene må det min. være 2 betalende voksne på rommet. Dobbeltrom
 • Barn 0~11.99 år i ekstra seng 195.6kr per natt
 • Barn 12~99.99 år i ekstra seng 450kr per natt

Norefjell Ski & Spa

Wellness midt i naturen

Hallingdal

Slapp av på Norefjell

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 1 x 3-retters meny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

1.003,-
Kun
1.692,-

Vis kort

Bestselger i Norge

Les mer
Barnerabatter
Se de gode prisene for barn.
For å oppnå disse fordelaktige prisene må det min. være 2 betalende voksne på rommet. Dobbeltrom
 • Barn 0~2.99 år i foreldrenes seng gratis
 • Barn 0~16.99 år i ekstra seng 360kr per natt
 • Barn 17~99.99 år i ekstra seng 360kr per natt