Kjør-selv ferie til Quality Hotel Grand Kongsberg

Norsk | NOK

Quality Hotel Grand, Kongsberg

Her venter det dere mange kulturelle opplevelser

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Ligger i sentrum av Kongsberg
 • Moderne hotell med stemningsfull restaurant
 • Lej kano eller båd

Dette hotellet er ikke tilgjengelig for øyeblikket, du kan finne alternativer her

Quality Hotel Grand Kongsberg ligger i sentrum av Kongsberg, bare en times kjøring fra Oslo. Hotellet er moderne med stemningsfull restaurant, festsal, bar og et deilig spaanlegg.

Hotellet tilbyr

Quality Hotel Grand Kongsberg er et flott 4-stjerners hotell som ligger sentralt i byen. Hotellet byr på Spa, a la carte restaurant, nattklubb og egen konsertscene. Med kort avstand til byens varierte kulturtilbud er du sikret et opplevelsesrikt opphold. Her bor du behagelig, og spiser godt.

Rommene

Hotellets standard dobbeltrom er romslige og hyggelige rom som eger seg godt for dere som reiser sammen. Rommene har en deilig dobbeltseng på 160 cm, delikat bad, skrivebord, flatskjerm tv og en godstol.

Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Sølvgruvene (0.8km)

Bli med på togtur til Kongens gruve og en spennende omvisning 342 meter under overflaten og 2300 meter inn i fjellet. Her kan dere se på kongens gruves hovedsjakt, den fantastiske Fahrkunsten fra 1881, en strosse som er et stort bergrom og Christian 7 stoll med mer. Kle dere godt for temperaturen er ca. 6 grader. Turen på toget frem og tilbake tar til sammen 25 min og innebærer en del støy. Bruk derfor utdelte ørepropper. Absolutt nedre aldersgrense er 3 år. Omvisningen til fots rundt i gruva tar ca. 65 min og er 800 meter lang. Turen innebærer vandring opp trapper tilsvarende fem etasjer (16 meter). Oppmøte senest 15 minutter før oppsatt togavgang.

Oppmøte for togturen inn i Sølvgruvene er Malmveien 11, Saggrenda, 8 km fra Kongsberg sentrum retning Notodden.

Lågdalsmuseet (1.2km)

Lågdalsmuseet er et kulturhistorisk museum for Kongsberg, Sandsvær og Numedal grunnlagt i 1924, og holder åpent hele året. Museet ligger på gamle Glitre gårds løkkeområde, kun fem minutters gang fra sentrum.

I sommersesongen beiter husdyr på løkkene, og Norges eneste bevarte tårnlåve ligger også her. Denne bygningen er et viktig minne fra den gang bergmannsfamiliene dreiv byjordbruk.

Glitre gård er bergstadens best bevarte bergembetsmannshjem, oppført av overførster ved Kongsberg sølvverk H. W. Tillisch i 1812. I dag er bygningen innredet med staselige interiør etter flere historiske personer fra byen.

Den trivelige lille Kongsberggata består av bergmannstue, våpenarbeiderbolig, klokkergård, skolestue og ei velfylt krambu. Numedalstuna har flere rosemalte stuer og ei tingstue hvor tre generasjoner Røyslandslensmenn befesta maktposisjonen sin i Uvdal på 1700- tallet.

Hovedbygningen huser «»Lille galleri» og forskjellige utstillinger, blant annet folkekunst og Rolf Hansen-utstillingen «Keramikk til glede». Her finnes også verkstedene etter flere av byens håndverkere og Norges eneste spesialmuseum for briller og optikk.

Det er en rekke aktiviteter, arrangement og mulighet for omvisninger ved museet hele året.

Kongsberg Skisenter (4.2km)

Kongsberg Skisenter byr på bakker som gir maksimale opplevelser og masse skiglede for alle. Mens stolheisen trekker dere hele 1600 meter opp i terrenget, kan dere skue utover tilsammen 12 kilometer med hvitkledde bakker. To skitrekk oppfyller transportbehovet til toppen, mens et eget 500 m langt skitrekk betjener konkurransebakken «Slalåmen» og terrengparken. 

Norsk Vassdragsmuseum (7.9km)

I aktivitetsområdet har Vassdrag Museum bygget modeller av gamle vannkraftverk med blant annet en mølle, en stempelmølle, en stangfelt og en vannpumpe.

Det spennende Vassdragsmuseet ligger inne i Labro kraftverk. Den første museumsbygningen sto ferdig i 1910. Museet har blant annet utstillinger om produksjonen av elektrisitet.

Bø Sommarland (59.6km)

Finn en billig ferie til Bø Sommarland i Norge hos Risskov Bilferie. Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark. Badelandet ligger ca 1 time fra hotellet, i Bø Telemark. Parken ble åpnet i 1985, og er Norges eneste utendørs vannaktivitetspark. Badelandet holder åpent hele sommeren. Finn en billig sommerferie hos Risskov Bilferie og nyt en tur i et badeland, hvor hele familien kan ha det gøy.

Asker og Bærum (66.4km)

Asker og Bærum ligger rett vest for Oslo, bare 20 minutter unna hovedstaden med bil. Her er det landlige omgivelser med store, flotte gårder like ved Oslofjorden.

Dere kan enten vandre rundt i skjærgården eller spasere i marka. Hvis dere har med dere barn er det ypperlig å besøke strandstedet Vollen en sommerdag. Her har de lokale søkt tilflukt i generasjoner når temperaturen stiger for det finnes så mange fine badeplasser her. Det går en båt inn til Oslo i sommermånedene, her er båtplasser og gjestehavn, flere butikker og en fjordkro.

Dere kan leie el-sykler i Vollen. Sjekk med utleier hvor de fineste sykkelrutene går.

Når dere er lei av hovedstadens jag og mas kan dere stikke ut til Bærums verk og oppleve rundt 50 butikker i omgivelser som har endret seg lite siden 1600-tallet. Her finnes det også flere serveringssteder.

Ellers burde dere nesten også oppsøke Henie-Onstad Kunstsenter hvis dere er litt over gjennomsnittet interessert i kunst. Her åpnet kunstløperen Sonja Henie med brask og bram i 1967, men fikk ikke The Beatles på plakaten slik hun hadde håpet på. Siden har likevel mange kjente kunstnere funnet veien hit, blant annet da Yayoi Kusama var her i 2016.

På Henie-Onstad Kunstsenter kan dere også legge inn en lunsj eller middag. Bølgen & Moi Høvikodden tilbyr en moderne internasjonal á la carte meny.

Henie-Onstad Kunstsenter (70.3km)

Gjett hvem som fremla et ønske om at The Beatles skulle opptre på kunstsenteret hennes da det åpnet i Bærum i 1961? Det var den norske kunstløperen Sonja Henie og siden har kunstsenteret stadig hatt et godt grep om kunstinteresserte med sine mange spennende utstillinger, blant annet da Yayoi Kusama – med alle polkadottene – fikk folk til å valfarte til Bærum i 2016.

Det skjer noe hele tiden på Henie-Onstad Kunstsenter, bare sjekk kalenderen før dere reiser og se hva dere kan få med dere.

På Henie-Onstad Kunstsenter er det også fint å slå seg ned og bestille en bedre middag, eller en enkel lunsj. Bølgen & Moi Høvikodden tilbyr en moderne internasjonal á la carte meny med servering i flotte omgivelser.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

Thon Hotel Hallingdal

Tett på flott naturlandskap i Ål

Hallingdal

Aktiv ferie i Hallingdal

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 1 x 3-retters meny/buffé
 • Gratis kaffe/te i lobbyen
 • Gratis parkering og WiFi

578,-
Kun
1.366,-

Vis kort

Hallingdal - midt mellom Gol og Geilo

Les mer
Barnerabatter
Se de gode prisene for barn.
For å oppnå disse fordelaktige prisene må det min. være 2 betalende voksne på rommet. Dobbeltrom
 • Barn 0~11.99 år i ekstra seng 195.6kr per natt
 • Barn 12~99.99 år i ekstra seng 450kr per natt

Norefjell Ski & Spa

Wellness midt i naturen

Hallingdal

Slapp av på Norefjell

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 1 x 3-retters meny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

1.003,-
Kun
1.692,-

Vis kort

Bestselger i Norge

Les mer
Barnerabatter
Se de gode prisene for barn.
For å oppnå disse fordelaktige prisene må det min. være 2 betalende voksne på rommet. Dobbeltrom
 • Barn 0~2.99 år i foreldrenes seng gratis
 • Barn 0~16.99 år i ekstra seng 360kr per natt
 • Barn 17~99.99 år i ekstra seng 360kr per natt