Opplev en familieferie på Røros Hotell

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Røros Hotell

På Røros kan du oppleve det meste: natur, kultur og historie.

Røros er en av Norges mest spennende byer
Rommene er inspirert av skandinaviske farger
Komfortable senger og flotte fasiliteter
 • Restaurant
 • Bar
 • Innendørs svømmebasseng
 • Boblebad
 • Badstu

Om hotellet

Den ca 300 år gamle gruvebyen Røros ligger ikke langt fra svenskegrensen og er et levende kulturminne. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de eldste trehusbebyggelsene i Europa. Om vinteren kan stedet by på mange velpreparerte langrennsløyper.

Hotellet tilbyr

Røros Hotell er det største hotellet i Røros med 157 komfortable rom, restaurantlokaler, kurs- og konferanselokaler, selskaprom, barer, svømmehall og badstu. Hotellet ligger midt i Røros, bare 5 minutter å gå fra sentrum og med Rørosviddas flotte turmuligheter rett utenfor døren.

Rommene

Alle rommene er inspirert av skandinaviske farger, former og natur, og er krydret med kreativt design fra Røros. Røros Hotell har i alt 95 standardrom hvor de fleste er dobbeltrom. Alle rommene er nylig renovert med nye Jensen-senger, flatskjerm TV, flislagte bad og gratis trådløst internett.

Verdt å se

 • Røros kirke (2.6 km)

  Røros kirke ble oppført i kobberverkets glanstid «til Guds ære og bergstadens pryd». Kirken, som sto ferdig i 1784, bærer navnet med rette der den troner majestetisk over trehusene. Riksantikvaren regner kirken som en av de ti mest profilerte kirkene i Norge. Den er en av landets største med sine 1600 sitteplasser. Kirkelige handlinger har forrang i Røros kirke, og kirken kan være stengt for publikum ved gudstjenester, bryllup, dåp mm.

  Røros kirke
  Røros kirke troner over byens gamle trehusbebyggelse, og regnes for å være et av de mest kjente kirkene i Norge
 • Smelthytta (0.7 km)

  I Smelthytta finner dere utstillinger knyttet til Røros kobberverkshistorie. Arbeidsprosesser fra gruver og smeltehytter blir presentert med bevegelige modeller, og gjør historien konkret og forståelig for barn og voksne. Utstillinga «Ti finpussa» viser stasklær fra 1800-tallets Røros. I tillegg vises skiftende tema- og kunstutstillinger

  Smelthytta
  Utstillinger om kobberverk på det historiske museet Smelthytta i Røros
 • Slegghaugan (2.1 km)

  Slagg er et avfallsprodukt som er igjen etter at kobberet har vært igjennom smelteprosessen. 'Slegghaugan' eller Slaggehaugen minner oss om den enorme aktiviteten som har eksistert i over 300 år både med gruvedrift og kobbersmeltning. På toppen av slagghaugen er det en super utsikt over Røros. Både Slagghaugen og Malmplass-områdene er beskyttet av den norske kulturarvsloven. Ikke langt fra Slagghaugen ligger Sleggveien, som også er kjent under navnet 'Pippigatan', fordi de filmet en episode med Pippi Langstrømpe i denne gaten.

  Slegghaugan
  Like ved Slegghaugan ligger Sleggveien med en rekke gamle hus, som åpner dører til det gamle bergverkssamfunnets sosiale historie
 • Doktortjønna Friluftspark (2.6 km)

  Den store utendørsparken ved Doktortjønna ligger ca. 5 minutters gange fra sentrum av Røros. Parken er det helt opplagte stedet å dra hvis ungene skal oppleve en helt fantastisk dag. Parken er det perfekte stedet for familier og barn og det foregår mange aktiviteter her. Her finnes det en dyrehage, hvor det kan klatres, lekes, fiskes, ros eller padles, og glem ikke en tur med Elias-båten. Det er også mange vakre stier i området, som enten leder til Kvitsandas eller sjøen. Så hvis dere skulle ha litt energi igjen, kan dere legge ut på en av disse flotte turene.

  Doktortjønna Friluftspark
  Det er alltid lagt opp til en herlig dag i Doktortjønna Friluftspark
 • Rørosmuseet Olavsgruva (12.4 km)

  Bli med på en times vandring gjennom 300 år med bergverksdrift. Turen går med guide gjennom Nyberget gruve som ble drevet på 1600-tallet og Olavsgruva som ble drevet med mer moderne metoder på 1900-tallet. Vi går 50 meter ned og 500 meter innover til Bergmannshallen. I gruva er det 4 grader hele året, så ta på varme klær og godt fottøy. Alle omvisninger tilbys på norsk og engelsk. 

  Rørosmuseet Olavsgruva
  Guidet tur på norsk eller engelsk gjennom de gamle gruvene ved Røros
 • Museet på Ratvolden (21.6 km)

  Johan Falkberget som levde mellom 1879 og 1967 var en norsk forfatter som tilhørte gruppen kjent som 'nyrealister' fra starten av det 20. århundre. Johan Falkberget er mest kjent for blant annet Eli Sjursdotter fra 1913 og Brændoffer fra 1907. Bøkene hans tok ofte utgangspunkt i Røros og koppersmelteverket og et besøk i hans hjem kan virke både inspirerende og beroligende. Det kan lønne seg å få med seg en omvisning som gir et enestående innblikk i forfatterens liv og forfatterskap. Det er også mulig å fiske i Ruglsjøen, men det krever et fiskekort.

  Museet på Ratvolden
  Oplev den norske nyrealist Johan Falkberget på Ratvolden
 • Femundsmarka nationalpark (32.9 km)

  Femundsmarka nasjonalpark ligger i Engerdal kommune og ble opprettet i 1971. Den gang rommet parken 386 km², men den ble utvidet i 2003 og den vakre naturparken er i dag hele 573 km² stor. Parken grenser til en rekke beskyttede områder på den svenske siden av grensen, og det gjør parken til det største sammenhengende og beskyttede villmarksområdet i Sør-Skandinavia.

  Femundsmarka nationalpark
  Det er mange vakre turer å velge mellom i denne store naturparken
 • Dølmotunet - Tolga (35.6 km)

  Dølmotunet er et levende 'gårdsmuseum' i sentrum av den sjarmerende byen Tolga. Her finner dere hus, staller, massevis av dyr som barna kan møte og i sommerhalvåret foregår det mange spennende aktiviteter her, som blant annet utstillinger, markeder og konserter. Husk å sjekke Dølmotunets kalender, hvor det er en liste over kommende arrangementer.

  Dølmotunet - Tolga
  Besøk det sjarmerende gårdsmuseet i Tolga
 • Gammelgården i Haltdalen (48.1 km)

  Gammelgården i Haltdalen er en prestegård fra det 18. århundre, og her kan gjestene få et interessant innblikk i gårdens historie og Haltdalen som kirkested helt tilbake til 1170 med den gamle og prektige stavkirken.

  Gammelgården i Haltdalen
  Den gamle stavkirken stammer fra år 1170
Vis flere

Kart

Røros Hotell
An-Margrittsvei 7374 Røros