Julemarked i Roskilde

Vær oppmerksom på at datoer og åpningstider kan variere. Du kan besøke julemarkedets egen nettside med aktuell informasjon.

I en flott kulisse av historiske bygninger fra middelalderen, ligger det årlige julemarkedet i Roskilde. Her kan dere la dere forføre av duften av gran, gløgg og brente mandler, sang, musikk og nisser og mange hyggelige boder. Ikke minst den 800 år gamle domkirken og det gamle rådhuset er med på å danne rammen for de stemningsfulle begivenhetene, når det er ’Jul på Stændertorget’.

Julemarkedet i Roskilde er veldig sjarmerende og har en ganske spesiell atmosfære i de historiske rammene på Stændertorget i sentrum. Dette var en handelsplass allerede i vikingtiden og opp gjennom middelalderen, og det skaper en helt spesiell stemning å gå rundt her. Ta en hyggelig spasertur rundt mellom de ca. 20 bodene, som tilbyr alt mellom himmel og jord, som f.eks. keramikk, smykker, strikketøy, leketøy, treverk, julepynt, dekorasjoner og flott håndlaget kunst. Utover dette finner dere også flere steder å varme hendene på en kopp herlig varm gløgg eller kakao og nyte lune epleskiver og delikate spesialiteter. Rundt om i byen kjøres det sjarmerende juletog, som barna elsker, og det kommer også et par ekte reinsdyr for å besøke byen. Noe av det som gjør Roskildes julemarked så hyggelig og spesielt er at det faktisk ikke virker så stort. Man kommer litt borti hverandre, og det er smil på leppene og glimt i øynene til besøkende. Det er deilig dansk – rolig, hyggelig og uformelt.

Utover julemarkedet gjemmer Roskilde på en ufattelig mengde Danmarkshistorie og dere har gode muligheder til å kombinere miniferien deres med julemarkedbesøk med litt sightseeing i den vakre byen. Besøk f.eks. Roskilde Museum eller Vikingskipsmuseet, eller gå en tur inn i den 800 år gamle UNESCO-listede Roskilde Domkirke. Dere finner også massevis av mer tradisjonelle shoppingmuligheter, både i gågatene i sentrum og i det store kjøpesenteret RO’s Torv, som huser mer enn 80 butikker og restauranter.

Jul på Stændertorget er åpent de tre første helgene i desember, samt hele uken opp mot jul.

Les mer ...
4
Opphold funnet
0
aktive filter
 Kopier link til søkeresultat
Optimer ditt søk 
Sorter ditt søk 
Vis hoteller på kart
Prisene som vises er per person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom og barnerabatt vises i bestillingsprosessen
For vår ekstremt solide økonomi og kredittverdighet har vi igjen mottatt den prestisjetunge AAA-rangeringen av Bisnode, Dun & Bradstreet.

· Reisearrangør: Risskov Autoferien AG
· Prisen er pr. person i dbl. rom.
· Minimum inkl. sluttrengjøring
· Bestillingsgebyr over telefon: kr. 100, online: kr. 85 
· Spar ift. hotellets egen pris

Mottar du våre nyhetsbrev?

Få oppdateringer av våre gode tilbud, rabatter og kampanjer - levert direkte til din innboks

Kontakt oss
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17

© Copyright.   Materialet må ikke gjengis uten skriftlig tillatelse.