Aktiv ferie ved Hardangerfjorden i Norge på Skånevik Fjordhotel

Norsk | NOK

Skånevik Fjordhotel

Deilig mat og fantastiske naturopplevelser i Norge

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Ligger ved fjorden, nær badeøya Pepare
 • Deilig mat og god service
 • Gode muligheter for gåturer nær naturen hele året
356,-
3~4 dager fra
1.319,-

Inkl. halvpensjon

Fantastisk ferie ved Hardangerfjorden

3 dager
Kun 1.319,- / spar opp til 231,-
SPAR
4 dager
Kun 1.969,- / spar opp til 356,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 2 x 3-retters meny
 • Gratis parkering
 • Gratis internett
Risskov Pakken

Skånevik Fjordhotel har en vakker beliggenhet rett ved Hardangerfjorden, i den sjarmerende lille byen Skånevik. Her venter et fantastisk opphold med fantastisk mat, god service, avslapning og kos, og et stort utvalg av utfluktsalternativer og opplevelser blant fjorden og fjellet.

Hotellet tilbyr

Det familiedrevne hotellet tilbyr vennlig service i en varm og innbydende atmosfære. Bygningen har blitt kontinuerlig renovert, men alltid med fokus på å bevare den opprinnelige 60-tallsstilen. Hotellresepsjonen fungerer også som turistinformasjon, og personalet hjelper dere gjerne med tips for fotturer og sykling. Kos dere f.eks. med en fantastisk sykkeltur til Etne, som kan nås via en relativt uberørt vei langs kysten. Som overnattende gjester kan dere leie sykler gratis under oppholdet.

Det er også mye nydelig natur å oppleve i kort avstand fra hotellet, hvor skogkledde åser, vakre fjell, frodig villmark og selvfølgelig fjorden preger landskapet. Dere bor f.eks. ikke langt fra Folgefonna nasjonalpark, og skulle dere ønske å nyte en fantastisk utsikt fra den berømte ‘Trolltunga’, så har dere også den innenfor en håndterbar kjøretur.

Ute i fjorden, rett ved siden av hotellet, ligger den koselige lille 'badeøya', Peparen, som nås via en liten gangbro fra fastlandet, og her kan dere nyte strandlivet om sommeren. Under oppholdet kan dere nyte biljard og bordtennis, nyte livet i salongen eller slappe av i peisestuen. Hvis dere trenger litt ekstra velvære, kan dere flate ut i hotellets fjordspa hvor det er badstuer og behandlingsrom.

Hver dag blir det servert en fin frokost som dere kan nyte sammen med utsikten over fjorden fra restauranten. Restauranten ble pusset opp så sent som i 2019, og tilbyr også deilige middagretter, tilberedt fra bunnen av med lokale råvarer. Hotellet har også en fin strandkafé som bl.a. tilbyr pizza fra italiensk steinovn.

Det er gratis parkering på hotellet, og under oppholdet har dere gratis trådløs internettilgang. For elbiler er det en offentlig lader noen hundre meter fra hotellet, som kan brukes mot et gebyr.

Rommene

Skånevik Fjordhotel har 51 koselige rom, og dere kan velge mellom enkelt- og dobbeltrom, med mulighet for å bestille dobbeltrommene med én ekstra seng.

Romtyper *

Dobbeltrom

1 / 1
Dobbeltrom i lyse farger med enkel men koselig dekorasjon. Separate senger som kan settes sammen til dobbelseng. Det er skrivebord, stol og nattbord i rommet. På badet er det badekar eller dusj.
Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Grindheim Kirke i Etne (23.1km)

Unn deg en herlig ferie ved Etne-sjøen, der har du muligheten til å besøke noen av regionens mest sjarmerende kirker. Grindheim kirke er en vakker hvit trekirke som dateres tilbake til 1728 og ligger i den østlige utkanten av landsbyen. Det antas at det har vært kirkelig virksomhet helt tilbake til 1300-tallet, og det antas at området huser den største førkristne gravplassen i hele regionen, med mer enn 200 gravplasser. En annen vakker trekirke i nærheten, som ligger lenger vest, nær sentrum av Etnesjøen, som også er verdt et besøk er Stødle kirke.

Sæbøtunet (27.5km)

Besøk det autentiske gårdsmuseet, Sæbøtunet, i Etnesjøen, og få et innblikk i livet og byggetradisjonene i årene mellom 1700 og 1800- tallet. Sæbøtunet er det største autentiske gårdsmuseet i hele Sunnhordland og tilbyr en unik tidsreise fra denne perioden, der du kan se blandt annet gamle bygninger, møbler, tekstiler. I forbindelse med en renovering av gården i 2006 ble det bygd et amfi, som siden den gang har blitt brukt av skoler, barnehager og forskjellige organisasjoner.

Langfoss (36.4km)

Besøk en av Vest-Norges største attraksjon, Langfoss, med en ferie ved Etnesjøen! Med over et fall på 600 meter, er den majestetiske fossen landets femt høyeste, og i 2006 vant den prisen som verdens vakreste foss i World Waterfall Database. Det er et absolutt må å ta turen og se når du er på ferie i området.

Folgefonna nasjonalpark (76.9km)

På ei halvøy i Hardangerfjorden ligger Folgefonna nasjonalpark. Dette er den tredje største isbreen på det norske fastlandet. Breen har vært en attraksjon for turister siden 1833. I dag tilbys her guidede turer på vandring i det vakre, dramatiske landskapet over Folgefonna, kajakkpadling under brefall og mye mer.

Trolltunga (87.6km)

Den vesle berghylla ved navn Trolltunga stikker seg ut i luftrommet hele 1000 meter over Ringedalsvatnet i Odda. Den minner kanskje aller helst om et troll som fleiper med forbifarere. Der ute på berghylla åpner det veldige landskapet seg i et mektig syn. Her har folk levd tett på den mystiske naturen siden tidenes morgen.

Stadig flere fotfolk og eventyrere tar den strabasiøse toppturen på 4-5 timer opp til Trolltunga. Spesielt i høysesongen fra juni til september. I dag har det vesle fjellplatået med den spektakulære panoramautsikten mer enn 100 000 årlige turister. I takt med et økende antall besøkende dukker erfarne fjellvoktere opp langs den bratte stien til Trolltunga. Heldigvis.

Slik har det ikke alltid vært. Tidligere var det få mennesker som søkte til Trolltunga. For de eldste norske lovene fra 1000-tallet stadfester at troll skal få være i fred i den norske fjellheimen.

Naturen er gavmild, men krevende. Turen til Trolltunga starter i Skjeggedal og går langs en 4 km bratt, svingete vei til Mågelitopp. Her er det parkeringsplass. Videre fortsetter turen i et flatere terreng med utsikt til Hardangervidda i øst og så langs fjellkanten høyt over Ringedalsvatnet.

Det går også ann å følge den gamle ruta langs trallebanen fra Skjeggedal til Mågelitopp. Her er det gjerne mindre folksomt, og rundt 1000 trappetrinn leder opp den bratte stien.

Ta forhåndsregler og sjekk værmeldingen før turen går til Trolltunga. Bring gode sko og pakk ekstra skift, regntøy og rastepakke med drikke - i tillegg til utstyr. Start turen tidlig på dagen. Den tar 8-10 timer tur-retur. Tross alt.

Baroniet Rosendal (36.3km)

I Norge mistet adelen sine særrettigheter allerede i 1821, flere tiår før lignende demokratiske ideer slo igjennom både i Danmark og i Sverige. Baroniet Rosendal er vel det nærmeste vi kommer et adelig gods i Norge, for det er færre spor etter adel i Norge enn i de fleste andre land i Europa. Stedet var en bryllupsgave til den rike vestlendingen Karen Mowat og en dansk adelsmann ved navn Ludvig Rosenkrantz, og godset stod ferdig i 1665. I 1927 ble det fortært til Universitetet i Oslo og det er nå tilgjengelig for besøkende. Det er fremdeles bevart som et hjem slik de siste eierne forlot det i 1927. I dag finnes det servering på stedet, og gjennom året holdes det mange konserter og det arrangeres kulturelle arrangementer med en rekke kjente norske artister. Finn en kjør-selv ferie og barnevennlige hoteller til turen og dra avgårde i Norge med Risskov Bilferie.

Låtefossen (58.3km)

Låtefossen er et 165 meter høyt fossefall som ligger i Odda, i Hordaland fylke. Det er nok det mest kjente av alle fossefallene i Oddadalen, og er spesielt ettersom det har to overløp fra Låtevatnet, som renner sammen midt i fossefallet. Finn en familievennlig ferie hos Risskov Bilferie og nyt en sommerferie eller en høstferie i Norge med hele familien.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

Thon Hotel Saga

Opphold med frokostbuffé

Rogaland

Sentralt i Haugesund

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • Gratis kaffe/te i lobbyen
 • Sentral beliggenhet
 • Gratis WI-FI

251,-
Kun
1.299,-

Vis kort

Bo sentralt i Haugesund

Les mer

Fugl Fønix

Inkl. opphold med dagens rett

Vestland

Direkte ved Etne-fjorden

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger m. frokost
 • 2 x dagens rett
 • 1 x kaffe og kake (dag 1)
 • Gratis internett og parkering
 • Gratis kaffe/te (til kl. 12.00)

874,-
Fra kun
1.269,-

Vis kort

Urbant kulturhotell omgitt av natur

Les mer

Clarion Collection Hotel Skagen Brygge

Inkl. lettere kveldsmat

Rogaland

Vakker beliggenhet

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x lettere kveldsmat
 • 2 x Gratis kaffe og te
 • Gratis internett

599,-
Fra kun
1.119,-

Vis kort

Stavanger sentrum

Les mer

Clarion Hotel Stavanger

Opphold med frokostbuffé

Rogaland

Opplev Stavanger

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • Gratis kaffe/te i lobbyen
 • Gratis internett
 • Sentral beliggenhet

301,-
Kun
1.299,-

Vis kort

Hyggelig hotell sentralt i Stavanger

Les mer

Verkshotellet

Inkl. halvpensjon

Rogaland

Hotell med utsikt over fjorden

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 1 x 2-retters meny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis WI-FI

621,-
Kun
1.019,-

Vis kort

Historisk hotell med fjordutsikt

Les mer