Kjør-selv på ferie til Straand Hotel

Norsk | NOK

Straand Hotel

Dra på ferie til Vrådal og nyt dagene i naturskjønne Telemark

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Opplev naturskjønne Telemark
 • Hotellet tilbyr et ypperlig kjøkken
 • Nyt den storslåtte naturen i området

Dette hotellet er ikke tilgjengelig for øyeblikket, du kan finne alternativer her

Allerede i 1864, da plassen der Straand Hotel ligger i idag var en liten husmannsplass, begynte familien Straand med overnattingsvirksomhet. Det var Kari og Olav som satte i gang og siden har familien tatt imot gjester fra inn- og utland. 

Stedet er imidlertid blitt mer enn en husmannsplass og tilbyr i dag et ypperlig kjøkken og servering i flotte omgivelser med en lekeplass nede ved vannet. Familien Strand har drevet i fem generasjoner og familien har sterke bånd og gode forbindelser til lokale severdigheter og attraksjoner. De vet hvor dere kan finne de fine turstiene og hvor det er best å bade. Hvis dere har noen spørsmål om en tur med veteranbåten «M/S Fram», for eksempel, er det bare å høre med dem i resepsjonen.  

Hotellet tilbyr  

Hotellet har utviklet seg fra en enkel skysstasjon til et flott hotell med mange fasiliteter. Det har i dag 125 rom, to restauranter og to barer.  

Inne på hotellet ligger den ene restauranten og den ene baren. I restauranten serveres det frokost hver morgen, lunsj senere på dagen og middag om kvelden. Julebordsesongen på Straand Hotel starter allerede i november og er et must å få med seg hvis dere reiser på denne tiden av året. Det finnes også et svømmebasseng på hotellet samt en hyggelig peisestue hvor det er deilig å slå seg ned etter en lang, aktiv dag ute.  

Om sommeren er det uteservering på den solfylte terrassen og barna kan leke nede ved vannkanten hvor det er en strand og flere lekeapparater. Dere kan leie kanoer, robåter og pedalbåter på hotellet. Herfra er det en utsikt utover innsjøen Nisser og hotellet er omkranset av et mektig fjellandskap. Enkelte kvelder er det levende musikk på terrassen, da anbefales en bedre middag etterfulgt av en kveldsdrink med underholding ute i storslåtte omgivelser mellom fjellene.   

Det bør også nevnes at hotellet tilbyr lading for elbiler.  

Rommene  

Rommene er smakfullt innredet med seng, skrivebord, tv, telefon og minibar. Rommene har bad med dusj, toalett og hårføner.

Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Tur med «M/S Fram» (0.4km)

Hva med å legge dagen til en tur med veteranbåten «M/S Fram» fra Vrådal? Båten går på innsjøene Nisser og Vråvatn og har innlagt sluseturer. Merk dere at veteranbåten er på vann fra mai til oktober, så da er det bare å bestille tur.

Vrådal Panorama Skisenter (5.9km)

Telemark er kanskje Norges mest tilgjengelige skiregion for det store flertallet i og med at det ligger så sentralt plassert. Fylket ligger under tre timers kjøring fra både Oslo og Bergen, i tillegg er det Danmarks nærmeste skiområde. Vrådal Panorama Skisenter er et av Telemarks største skisentre og har fem skiheiser og femten bakker. Det er heldigvis ikke et problem at det blir kø til heisen, det sørger stolheisen med åtte seter for.

Sledeturer i Vrådal (0km)

Det er en eventyrlig vinteropplevelse å dra på sledetur i skogen i Vrådal. Sett dere godt til rette og nyt synet av det hvite landskapet som dere farer forbi. Bare ta kontakt med Vrådal Panorama Skisenter eller Quality Straand Hotel for å bestille tur.

Rideturer i Kviteseid (0.3km)

Hvis dere har lyst til å ta en ridetur til skogs, kan dere bestille tur med Straand Hestesenter. Det holder åpent hver dag fra kl 10.00–17.00. Hestene har matpause mellom kl 13.00–15.00.

Organiserte trugeturer (4.4km)

Hvis dere ikke er født med ski på beina, men likevel drømmer om å ferdes i vinterlandskap, burde dere bli med på trugetur. Quality Straand Hotel har utleie av truger og organiserer trugeturer i Kviteseid-området.

Trugene har stor bæreflate som spennes på føttene og festes med remmer og gummistrikker. Dette fottøyet er trolig forgjenger til ski og ble utviklet for flere tusen år siden da folk i nord fant en løsning på å ferdes over dyp snø.

Seljordfestivalen (28.1km)

Seljordfestivalen går av stabelen hvert år i juli og byr på gode gamle dansebandkonserter med blant annet gjengangerne Ole Ivars og Vikingarna.

Folkefesten har sitt utspring i det faktum folkemusikken har dype røtter i Telemark, hvor gammeldans, country og danseband har særlig stor oppslutning.

Gladmusikken runger ut over Seljord hvert år i disse sommerdagene og trekker opptil 10 000 mennesker til hovedscenen.

Resten av året finnes det flere mindre lokale arrangementer med dansebandmusikk. Bare sjekk med hotellet der dere bor, så kan de finne ut hva som skjer når dere er på tur.

Norsk Skieventyr, Morgedal (25.2km)

Morgedal omtales ofte som skisportens vugge og på skimuseet formidles norsk ski- og polarhistorie fra begynnelsen for 4000 år siden og frem til dagens snowboardere.

Høydepunkter er blant annet: Morgedal i 1850-årene, historien om Sondre Norheim, kappløpet mot Sydpolen og den olympiske ilden.

Med unntak av januar måned, er museumskafeen åpen hele året. Her serveres hjemmelaget mat laget av kortreiste kvalitetsvarer.

Vrådal (1.7km)

Vrådal er bare ei lita bygd i Telemark fylke med intet mer enn rett i overkant av 500 innbyggere. I over hundre år har imidlertid tilreisende søkt hit til den vakre naturen for å oppleve fotturer, sykling, badestrender og båtliv, høstsanking av sopp og bær, langrenn og alpint. I Vrådal kan dere gå både i skogen og på fjellet. Topper på hele 1000 meter ligger rundt bygda og innbyr til flotte turer. Det finnes mange merkede løyper her, men stedet har enda mer å by på hvis dere er villige til å finne frem kartboka.

Det finnes mange aktivitetstilbud for hele familien i Vrådal. Hva med en tur med gondolbanen, på kanotur eller en sykkeltur i terrengsykkelparken? Dere kan bade og padle i innsjøen Nisser, eller hente frem golfkøllene og stikke på golfbanen, kun fem til ti kilometer unna sentrum.

Vrådal Golf (3.2km)

På en øy i innsjøen Nisser ligger en 9-hulls- golfbane mellom skog og fjell. Hvis værforholdene er gunstige kan dere stikke innom her i perioden mai til oktober.

Det ligger en kafe på Vrådal Golf hvor dere kan bestille en enkel lunsj, eventuelt kjøpe golfballer og annet golfutstyr.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

Norefjell Ski & Spa

Wellness midt i naturen

Hallingdal

Slapp av på Norefjell

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 1 x 3-retters meny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

1.003,-
Kun
1.692,-

Vis kort

Bestselger i Norge

Les mer
Barnerabatter
Se de gode prisene for barn.
For å oppnå disse fordelaktige prisene må det min. være 2 betalende voksne på rommet. Dobbeltrom
 • Barn 0~2.99 år i foreldrenes seng gratis
 • Barn 0~16.99 år i ekstra seng 360kr per natt
 • Barn 17~99.99 år i ekstra seng 360kr per natt