Slott

Ærverdige slott er gjerne godt synlige i terrenget der de ruver på toppen av fjell eller forskjønner flatere landområder i Europa. Det er spesielt i gamle Preussen, Østerrike og Ungarn at de mest praktfulle slottene finnes den dag i dag, for det var her at aristokratiet bestod nesten helt frem til vår tid.

I Norge forsvant høyadelen helt i reformasjonstiden, da den lille adelstandens døtre var giftet bort til svenske, danske eller dansk-tyske adelsmenn. Senere mistet adelen sine særrettigheter ved grunnlovsvedtak i Norge, og gamle slott og gods er dermed fåtallige rundt om i vårt vakre land, med unntak av baroni Rosendal, Jarlsberg gods og Brunla, Frisø og Halsen.

I Skandinavia er det først og fremst i Sør- og Vest-Sverige at det finnes mange slott, med rundt 200 bare i Skåne. Den dag i dag holder svenskene fødselsaristokratiet i hevd, og adelen har stadig en viss innflytelse. Mange slott i Sverige er åpne for besøkende, og flere tilbyr matservering, vinsmaking, skogsturer med leirdueskyting, golf, bading i vedfyrte stamper mysterier og spøkelser, utstillinger og skjønnhetsbehandlinger.

Besøk Kronovalls i Skåne, Sveriges eneste vinslott, eller opplev Wanås slott med økologisk jordbruk, bestill en bedre lunsj på Thorskogs slott eller dra på turer i naturreservatet rundt Hackeberga slott.

Danmark er et av verdens eldste monarkier og flere slott består på Nordsjælland og Fyn siden aristokratiets blomstringstid på 1200-tallet. I landet med de korte avstandene er det lettvint å orientere seg i bil, og se noen av de praktfulle slottene på veien. Opplev Kronborg slott, der Shakespears Hamlet bodde, eller ta turen til Egeskov slott med den spektakulære hagen.

I hele det gamle fyrstehuset Habsburg finnes det mange gamle slott å se. Noen tilbyr servering i omgivelser med antikvariske møbler, malerier og våpen.

Ved foten av de tyske Alpene ruver Neuschwanstein like utenfor München. Det forlokkende slottet var opprinnelig Ludwig II av Bavaria sin ferieboligen, og det er et av Tysklands få residensslott.

Ungarn er et spennende valg hvis dere vil kombinere slottsopplevelser med badeferie til en fin pris. Start gjerne i Budapest med omvisning på UNESCO-listede Buda slott midt i hovedstaden, og dra videre til noen av de andre 100 slottene, som også finnes i Ungarn.

Det er spennende å dra på slottsferie i Europa. For mange av slottene står igjen den dag i dag, og vitner om fortidens intriger og maktkamper til uendelig fasinasjon for ettertiden.

Les mer ...
18
Opphold funnet
0
aktive filter
 Kopier link til søkeresultat
Optimer ditt søk 
Sorter ditt søk 
Vis hoteller på kart
Prisene som vises er per person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom og barnerabatt vises i bestillingsprosessen

Merk at:
· Minimum sluttrengjøringsgebyr inkludert
· Ekspedisjonsgebyret for telefonbestillinger Kr.129
· Ekspedisjonsgebyret for nettbestillinger Kr.89
· Pakkepris pr. person i dobbeltrom

Hvorfor bestille hos Risskov Autoferien AG?
· Spar mer! Billig i forhold til hotellets egene priser

"For vår ekstremt solide økonomi og kredittverdighet har vi igjen mottatt den prestisjetunge AAA-rangeringen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Mottar du våre nyhetsbrev?

Få oppdateringer av våre gode tilbud, rabatter og kampanjer - levert direkte til din innboks

Kontakt oss
Tel: 32 82 90 00

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17

© Copyright.   Materialet må ikke gjengis uten skriftlig tillatelse.