Kjør-selv ferie til Valdres Høyfjellshotell

Norsk | NOK

Valdres Høyfjellshotell

Med fjellheimen rett utenfor døren

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Fjellheimen er like i nærheten
 • Gratis parkering og gratis internett
 • Flotte friluftsopplevelser
2.102,-
3~6 dager fra
948,-

Tradisjonsrikt norsk høyfjellshotell

Ved Steinsetfjorden

3 dager
Fra 948,- / spar opp til 752,-
SPAR
4 dager
Fra 1.366,- / spar opp til 1.184,-
SPAR
5 dager
Fra 1.738,- / spar opp til 1.662,-
SPAR
6 dager
Fra 2.064,- / spar opp til 2.186,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x 2-retters meny
 • Gratis parkering
 • Gratis internett
Risskov Pakken

Kåre Lunde åpnet dørene til Valdres høyfjellshotell på begynnelsen 1960-tallet da masseturismen økte i Norge og familiebedriften satset stort med sengeplass til over 100 gjester og flere, romslige saler og salonger hvor danseband spilte til musikk om kveldene. Hotellet skapte liv og røre, det fikk en sentral plass i lille Etnedal, som i dag huser rundt 1500 innbyggere. Dette tradisjonsrike hotellet ligger vakkert plassert rett ved Steinsetfjorden i Valdres. Nå er det gjenåpnet etter en lengre pause.

Her har dere mange flotte friluftsopplevelser i vente. Om vinteren kan dere spenne på skiene rett utenfor hotelldøren. Resten av året spreller fisken i vannet og her gjennom dalføret renner Etna, ei av de beste padle-elvene i hele landet vårt. I Etnedal kan dere også dra på toppturer til Spåtind eller sykle over Synnfjell. Hvis dere vil oppleve bygdebyen i Valdres, kan dere kjøre til Fagernes, det tar bare 20 minutter i bil.  

Hotellet tilbyr  

Dette er et tradisjonsrikt norsk høyfjellshotell med frokostservering på morgenkvisten, gjerne etterfulgt av en dag i skiløypene eller vandreturer i flott terreng, med en bedre middag om kvelden, kanskje med en drink og dans etter maten? 

Det loves god servering på Valdres Høyfjellshotell og restauranten holder åpent alle dager, hele året rundt. Her får dere tradisjonell norsk mat. På kveldstid bys det gjerne opp til fest og dans i hotellets festsal, bare sjekk med resepsjonen hva som står på programmet.  

Valdres Høyfjellshotell tilbyr gratis parkering og gratis internett for alle gjestene sine. I tillegg er det muligheter for å låne båt, og hotellet har også sin egen minibuss.  

Rommene  

Alle rommene har eget flislagt bad og er innredet med sittegruppe og tv. Mange av hotellrommene har terrasse ut mot innsjøen. Her kan dere nyte en liten stund før dere eventuelt begir dere ut på en dag med aktiviteter, eller dere kan slå dere ned med et lite glass vin før middagen.

Romtyper *

Enkeltrom

1 / 2
Et 12m2 stort enkelttrom, med Wifi og TV med flere kanaler. Rommet har eget bad med dusj.
» Se flere romspesifikke bilder

Dobbeltrom

1 / 4
Et 15m2 stort dobbeltrom, med Wifi og TV med flere kanaler. Rommet har eget bad med dusj.
» Se flere romspesifikke bilder
Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Etna (18.2km)

Dere burde hente frem fiskestanga eller leie kano hvis dere planlegger å dra til Etna som renner i dalbunnen gjennom Etnedal. Denne elva er godt kjent blant elvepadlere som kommer langveisfra for å oppleve de flotte forholdene. Hvis dere bare vil bruke dagen til å fiske, er det verdt å vite at dere kan kjøpe fiskekort og fiske ørret med stang på den 30 kilometer lange strekningen mellom Ton og Høljerast.

Valdres folkemuseum (18km)

Valdres folkemuseum er et av landets største friluftsmuseum og ligger i gangavstand fra bygdebyen Fagernes, midt i hjertet av Valdres. Her står det rundt 100 gamle bygninger, blant annet et stabbur slik de så ut på 1200-tallet.

Hvis dere liker norsk folkemusikk, burde dere få med dere den flotte samlingen av 12 000 sang- og musikkstykker fra regionen. Her kan dere også kjøpe langeleier, hardingfeler og strenger med dere hjem.

I sommersesongen ystes det hvitost, brunost og pultost på museet. Det finnes også en lekepark for barn.

Topptur til Spåtind (36km)

Fra Spåtind har dere utsikt til både Jotunheimen og Rondane når dere har nådd toppen. Fjellet ruver hele 1414 meter over havet og er den høyeste fjelltoppen i Synnfjellet. Denne toppturen passer utmerket for barn helt ned i førskolealder med kun rundt 500 høydemeter til toppen. Det finnes mange merkede turstier i området, flere fører inn mot Langsua nasjonalpark.

Bygdebyen Fagernes (17.4km)

Tar dere bilen og kjører mot Valdres er det helt naturlig å legge turen innom Fagernes, selveste bygdebyen og det pulserende hjertet i Valdres. Det finnes butikker og kulturhus, deriblant en populær teaterscene. Valdres folkemuseum ligger i gangavstand fra Fagernes sentrum, så her kan dere gjerne hygge dere en hel dag.

I og rundt Fagernes arrangeres det flere festivaler hvert år. For eksempel: Rakfiskfestivalen i Fagernes i november. Om sommeren blir folkemusikkfestivalen Jørn Hilme-stemnet arrangert, også i Fagernes, hvert år siden 1960. Ellers kan dere oppleve festivalene: Valdres sommersymfoni, Bitihorn Classic, Vinjerock og Trollrock, hvis dere er i Valdres-traktene.

Bygdebyen ligger i et vakkert landskap ved Neselva midt blant mektige fjell som ruver rundt 2000 meter over bakken. Her er det mange fine turmuligheter.

Fagernes er også kjent for godt fiske og har flere ganger arrangert verdensmesterskap i casting og fluefisking.

Jørn Hilme-stemnet (18km)

Jørn Hilme-stemnet er en årlig folkemusikkfestival på Fagernes som har holdt koken helt siden 1960.

Festivalen er oppkalt etter spillemannen Jørn Hilme, født i 1778, som regnes for å være en av de mest innflytelsesrike musikerne innen Valdres-tradisjonen.

Rakfiskfestivalen (17.4km)

November er årets måned for alle rakfiskentusiaster. Hva med å legge turen til Rakfiskfestivalen i Valdres? Dette er en av Norges største matfestivaler og trekker rundt 25 000 festivaldeltakere hvert år til den lille bygdebyen Fagernes. Det er tre dager med musikkopplevelser og servering av ypperlig rakfisk, blant annet.

I dag er Rakfisk fra Valdres en beskyttet geografisk betegnelse.

Strandmo Stølsysteri (23.1km)

Hvis dere er på miniferie i Valdres burde dere stikke innom en eller flere av de åpne stølene i området. Valdres har Nord-Europas største sammenhengende stølsområde med rundt 400 støler og flere av disse tilbyr smaksprøver og salg av blant annet: fersk stølsrømme, tradisjonsrike oster eller god spekepølse.

I de tre sommermånedene er det ysteri som foregår på på Strandmo Stølsysteri, reis gjerne innom hvis dere er her da. Ekteparet Anny og Geir Harald Fodnes sier at de selger helst direkte til kundene, for da får de slått av en prat med dem selv, ifølge Norsk Landbruk.

Noraker Gård (26.6km)

Hvis dere ikke har smakt rakfisk før, har dere nå en gyllen anledning til å prøve dere på helnorsk tradisjonsmat. Dere kan legge turen til Noraker Gård hvor gårdsfolk produserer og selger rakfisk.

Rakfisk er fermentert ørret og serveres gjerne med lefse, nypoteter, rømme, smør, purre og løk. Det finnes imidlertid nye, moderne måter å servere rakfisk på; rakfisktoast med sennep, for eksempel. Rakfisk er norsk matkultur på sitt aller beste, enten dere velger tradisjonelt eller nyere tilbehør.

Hvis dere får sansen for norsk tradisjonsmat, er det verdt å vite at på gårdsbutikken selger de også annen lokalmat fra hele Valdres.

Fjellgården Gamlestølen (30km)

Dere kan godt ta med barna til Gamlestølen og oppleve en ekte norsk fjellgård med mange dyr. Det finnes flotte muligheter for turer, fiske, bading, lek, grilling, kjerrekjøring og kano. Her på fjellgården, hele 900 meter over havet, kan dere også bli med på ridning med hester og ponnier.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

First Hotel Breiseth

Opphold med frokostbuffé

Innlandet

Natur, kultur og historie

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x Kvelds sandwich med et glass brus
 • Gratis inngang til treningssenter
 • Gratis internett

702,-
Kun
948,-

Vis kort

Kunstner- hotell i Lillehammer

Les mer
Barnerabatter
Se de gode prisene for barn.
For å oppnå disse fordelaktige prisene må det min. være 2 betalende voksne på rommet. Dobbeltrom
 • Barn 0~11.99 år i foreldrenes seng gratis
 • Barn 0~99.99 år i ekstra seng 240kr per natt

Thon Hotel Hallingdal

Tett på flott naturlandskap i Ål

Hallingdal

Aktiv ferie i Hallingdal

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 1 x 3-retters meny/buffé
 • Gratis kaffe/te i lobbyen
 • Gratis parkering og WiFi

578,-
Kun
1.366,-

Vis kort

Hallingdal - midt mellom Gol og Geilo

Les mer
Barnerabatter
Se de gode prisene for barn.
For å oppnå disse fordelaktige prisene må det min. være 2 betalende voksne på rommet. Dobbeltrom
 • Barn 0~11.99 år i ekstra seng 195.6kr per natt
 • Barn 12~99.99 år i ekstra seng 450kr per natt