Kjør-selv på miniferie til Venabu Fjellhotell

Norsk | NOK

Venabu Fjellhotell

Fantastiske naturopplevelser i hyggelige omgivelser på Venabu Fjellhotell.

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Opplev fantastiske naturopplevelser
 • Mange aktivitetsmuligheter på hotellet og i området
 • Det er tillatt å medbringe hund eller katt
3.956,-
3~6 dager fra
1.419,-

Vår eller sommerferie

Tilbud til Venabu

3 dager
Fra 1.419,- / spar opp til 1.571,-
SPAR
4 dager
Fra 2.119,- / spar opp til 2.366,-
SPAR
5 dager
Fra 2.819,- / spar opp til 3.161,-
SPAR
6 dager
Fra 3.519,- / spar opp til 3.956,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger m. frokost
 • 2 x 3-retters meny/buffé
 • Gratis kaffe/te i salongen
 • Adgang til sauna
 • Gratis internett og parkering
Risskov Pakken

Venabu Fjellhotell er et tradisjonelt norsk fjellhotell med lyse værelser og oppholdsrom i hyttestil. Her er en fredelig og avslappet atmosfære. På tunet står det en stor skistall med smørerom og tørkerom.  

Her i området finnes det et stort tilbud av friluftsaktiviteter, blant annet: skisafari, vandring i fjellet, langrenn på Venabygdsfjellet, hundekjøring, ridning, yoga og massasje, kanotur, fotokurs, trugetur og fisketur.  

Hotellet tilbyr  

I høyfjellshotellets underetasjen er det badstuer, møterom, tv-stue, bordtennis og biljardbord. Det finnes to stuer, her er det hyggelig å slå seg ned foran peisen. Her er også en bar med alle rettigheter.  

Hvis dere har lyst til å ta med dere et lite minne hjem burde dere stikke innom den lille butikken. Venabu Fjellhotell har nemlig også en liten butikk som selger et utvalg av lokalproduserte kunsthåndverk.  

På Venabu Fjellhotell serveres det hjemmelaget mat og kjøkkenet er dypt forankret i lokale mattradisjoner, men har også et godt utvalg av kjøttfrie retter. I restauranten er det flott utsikt til Rondane og de nære fjellområdene. Prøv gjerne mors, sprø, hjemmelagde vafler eller en god kopp kaffe utenom våre faste måltider. Hvis dere er her på en onsdag burde dere få med dere spesialiteten «Norsk matbord». Det er en buffet med tradisjonsmat basert på lokale oppskrifter og råvarer.  

Det er gratis trådløst internett på hele hotellet.  

Rommene  

Dette er et typisk norsk høyfjellshotell med 56 rom fordelt på to fløyer. Alle rommene har egen dusj samt toalett. Hunder og katter er også velkomne, men vennligst gi beskjed i forkant dersom dere tar med et firbent familiemedlem.

Romtyper *

Enkeltrom

1 / 4
Enkeltrommet på 10m2 er utstyrt med et skrivebord, telefon, TV og eget bad med dusj. Rommet har fjellutsikt.
» Se flere romspesifikke bilder

Dobbeltrom

1 / 3
Dobbeltrom på 17m2 med skrivebord, sofa, telefon, TV og eget bad med dusj. Rommet har fjellutsikt. Mulighet for ekstra personer i gjesteseng/sovesofa.
» Se flere romspesifikke bilder
Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Kvitfjell alpinanlegg (28.7km)

Kvitfjell er et alpinanlegg som ligger i Ringebu kommune rundt 45 minutter med bil fra Lillehammer. Det stod ferdig til vinter-OL i 1994 og siden har det utviklet seg til å bli et av de mest populære skianleggene i hele Norge.

Skianleggene Hafjell og Kvitfjell er knyttet sammen med en gratis skibuss som tar rundt 30 minutter. Til sammen danner de Norges største skidestinasjon med nedfarter på til sammen 73 kilometer. Skianlegget består av 25 løyper og det finnes 11 heiser. Kun ett heiskort er nødvendig.

Kvitfjell er stedet for ekte skifrelste og har alt fra olympisk utforløype til grønne løyper. I tilknytning til alpinanlegget finnes det også langrennsløyper på totalt 600 kilometer.

Reiser dere med barn? Da er det er også verdt å merke seg at det finnes et tilbud som heter Junior Skipatruljen på Kvitfjell. Dette er et aktivitetstilbud for barn i skibakkene hvor de får være med på å holde oppsyn med hva som foregår i bakkene. Merk at skivettregler må læres og hjelm må brukes for at barna kan være med på dette. Ellers bør det nevnes at det er innlagt kakao-pauser.

Reiser dere uten barn? Hva med å stikke på afterski? Det er slettes ikke bare for nikkersadelen. Kvitfjell er kjent for sine utmerkede forlystelsessteder og afterski. Her er det noe for enhver.

Fjellridning med Venabustallen (0.5km)

Frister det å reise på dagstur opp i høyden? Opplev fjellet fra hesteryggen. På Venabustallen kan dere ri på hest i kupert fjellterreng; forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall.

Venabustallen ligger bare 20 minutters i bil fra Ringebu og 1 time fra Lillehammer. Tilbudet passer også for nybegynnere. Bare ta kontakt, så kan dere få mer informasjon om hva som lar seg gjøre.

Ringebu stavkirke (21.4km)

Ringebu stavkirke er en av 28 gjenværende stavkirker i Norge, og en av de største vi har. Den daterer tilbake til middelalderen og det finnes mange lokale historier om denne kirka. Blant annet den om kirkeklokka som ikke kunne flyttes til Oslo, men endte sin tur på bunnen av Mjøsa.

Vandring i Venabygdsfjellet (0.3km)

Venabygdsfjellet er rimelig greit tilgjengelig langs Fylkesvei 27 der det ligger mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen i Oppland fylke. Det er mange fjellfolk som trekker hit, for det er et attraktivt fjellområde å besøke. I gamle dager fantes det mange setre her, i dag er det færre, men turterrenget er vakkert både om sommeren og om vinteren, så det hyppig besøkt av turister fra fjern og nær. Det har seg også slik at det lever en betydelig villreinstamme her, så kanskje dere får oppleve det på nært hold. Hvis dere har pakket fiskestangen er det verdt å vite at det finnes mange gode fiskevann her. Ellers frister det kanskje å plukke molter i moltemyrene rundt omkring?

Tyrihanstunet (36.4km)

Dere må nesten ta skiene fatt for å komme frem til Tyrihanstunet. Her ligger det tre forlystelsessteder, alle bygget i tradisjonell norsk seterstil. Her serveres sunn, energirik og hjemmelaget mat. Det finnes ikke lenger «pommes frittes» på Tyrihanstunet, og de kortreiste pølsene leveres nå fra Annis Pølsemakeri i Ringebu.

Ringebu prestegård (21.7km)

Hvis dere befinner dere i disse trakter på sommerstid, da bør dere ta turen innom Ringebu prestegård. Denne historiske perlen åpner dørene i sommerhalvåret slik at forbipasserende kan få med seg noe av det ypperste innen norsk kunst, nemlig et utvalg fra billedkunstneren Jakob Weidemann.

Prestegarden fungerte som prestebolig helt fram til 1991 da den ble fredet og restaurert tilbake til sine røtter fra tiden rundt 1743.

Dere finner Ringebu prestegård like nord for Ringebu stavkirke i Ringebu kommune i Oppland.

Kanefart og hundekjøring i Gålå (39.8km)

Kanefart er en veldig hyggelig og stemningsfull opplevelse. Dere sitter komfortabelt i sledene med fakler, godt og varmt under reinsdyrskinn. De flotte hestene elsker å ta deg med på en runde for å vise deg det flotte vinterlandskapet på Gålå. Hundekjøring er veldig spennende og en interessant aktivitet. Ikke mange har opplevd hundekjøring. Hundene trekker i 6 eller 8 spann en slede dere kan sitte i eller kjøre selv. Det utrolig samspillet mellom hundene er en opplevelse en sent glemmer. Her vil dere oppleve hvor utholdene hundene er og en rangordning blant flokken. Turen tar ca. 30 minutter, og ligger kort avstand fra hotellet.

Elgsafari i Gålå (40.5km)

Reis samlet i minibuss og opplev elgsafari i naturskjønne områder, ikke langt fra hotellet. Det hender også at en skuer andre dyr som rev, rådyr og hjort.

Utsiktpunkt til «Vinternatt i Rondane» av Sohlberg (31km)

Dere må ta beina fatt for å oppleve Sohlbergplassen utsiktpunkt i Rondane. Det er et vakkert skue det som kunstneren Harald Sohlberg gjenga i det norske nasjonalmaleriet «Vinternatt i Rondane» i 1901.

Sohlbergplassen er et kjent utsiktspunkt i Rondane. Det er oppkalt etter kunstnere Harald Sohlberg for det var på denne plassen at han sto og malte da det kjente kunstverket «Vinternatt i Rondane» ble skapt. Maleriet kjennetegnes av fjellene i det blå lyset og det har i ettertid blitt kjent som et av Norges aller ypperste nasjonalskatter.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

Långbergets Sporthotell

Hyggelig hotell med utendørs svømmebasseng

Svenske fjell

Se Värmlands vildmark

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x kveldens rett
 • 2 x Gratis parkering
 • 2 x Gratis internett

347,-
Kun
939,-

Vis kort

Opplev den svenske villmarken

Les mer

Sälens Högfjällshotell

Vakre naturopplevelser

Svenske fjell

Sommer i Sälen

Risskov Pakken - 5 dager inkl.
 • 4 x overnattinger
 • Gratis parkering
 • 2 soverom m. 6 sengeplasser
 • Hverdagsrom m. kjøkkenavdeling
 • Dusj, WC & TV

817,-
Kun
1.949,-

Vis kort

Sommer og høst i de svenske fjellene

Les mer

Bardøla Høyfjellshotell

Inkl. halvpensjon

Hallingdal

Typisk fjellhotell i Norge

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x 3-retters meny/buffé
 • Tilgang til basseng
 • Gratis parkering

771,-
Fra kun
2.019,-

Vis kort

Opplev koselig fjelltur på Geilo

Les mer