Opplev en miniferie på Åkerblads Hotell

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Åkerblads Hotell

Opplev en hotellferie midt i Tällberg i nærheten av sjøen Siljan.

Personlig hotell med det lille ekstra
Ved den vakre innsjøen Siljan
4-stjerners hotell med stor sjel og mye historie
 • 450 km fra Svinesundbroen
 • 430 km fra Strømstad, Sverige
 • Restaurant
 • Innendørs svømmebasseng
 • Boblebad
 • Badstu
 • Treningsrom

Om hotellet

Midt i Tällberg, like ved den vakre innsjøen Siljan, ligger Åkerblads Hotell. Dette er et 4-stjerners hotell med stor sjel og mye historie i veggene. Her finner dere komfortable rom med personlig preg. Opprinnelig var Åkerblad den eldste gården i Tällbergs og var i drift allerede på 1400-tallet, lenge før det store utland hadde funnet veien frem hit. I dag er det fire generasjoner som ønsker dere velkommen til dette vakre hotellet. Den yngste hotellinnehaveren er per i dag 22. generasjon i rekken her i denne oasen midt i Sverige.  

Hotellet tilbyr  

Dette hotellet har en ypperlig beliggenhet midt i hyggelige Tällberg med nydelig utsikt utover Siljan, den nest største innsjøen i Sverige. Under oppholdet har dere fri adgang til svømmebasseng, spabad, treningssenter og badstu. Dere kan også bestille en rekke spabehandlinger, hvis dere har lyst til det. Dere kan også spasere en tur i de hyggelige hagene, slappe av på terrassen mens ungene får fritt spillerom på lekeplassen like ved.  

På dette vel ansette hotellet ligger forholdene til rette for å nyte livets glade dager med god mat og drikke av høyeste kvalitet. Hotellets kjøkken prioriterer kortreiste, økologiske råvarer. Stedet har en hyggelig bistro med tradisjonsrike retter og spennende gourmetmat, egenimportert vin og hjemmebakst.  

Hotellet tilbyr gratis parkering på stedet og det er fri adgang til trådløst internett.  

Rommene  

Rommene er plassert i hotellets hovedbygning samt i et av tunets gårdshus. Alle rommene er innredet forskjellig med eget bad. De er utstyrt med deilige senger fra Hästens samt fasttelefon og tv.

Merk at

Barn i ekstraseng har bare frokostbuffé inkludert i oppholdet.

Vis flere

Verdt å se

 • Rättvik (13.6 km)

  De fleste forbinder nok Rättvik i Dalarne med folkedrakter, knestrømper, robåter og midtsommernatta. Her ligger også den gamle Rättvik kirke med deler fra 1200-tallet. Følg veien fra Insjön langs Siljan strand og se det fine landskapet fra bilvinduet. Dere kan også kjøre et stykke videre og ta turen innom den lille landsbyen Nusnäs. Her produseres dalahestene den dag i dag. Sørg for at dere får en med dere hjem, da vel!

  Rättvik
  De fleste forbinder nok Rättvik i Dalarne med folkedrakter, knestrømper, robåter og midtsommernatta
 • Dalhalla (21.5 km)

  På stedet arrangeres konserterer og forskjellige teaterforestillinger.

  Dalhalla
  Amfiscenen Dalhalla trekker mange til konserter om sommeren
 • Åhlénpaviljongen (22.3 km)

  Like ved Hjultorget, verdens største Clas Ohlson-butikk, i Insjön i Dalarne, kan dere også besøke Åhlénpaviljongen. Det er et historisk monument over Åhléns historie og her kan dere kjøpe med dere gamle postkort og et svensk historieverk i 11 deler, boken om Åhléns historie, Åhlén & Holms Jubileumskatalog fra 1909 samt mange andre historiske skrifter. Åhlénpaviljongen ble opprinnelig utformet av en anerkjent svensk arkitekt og oppført for å utstilles på Baltiska Utställningen i Malmø i 1914. Siden ble paviljongen blant annet benyttet som lekestue for J.P. Åhléns barn fram till omkring 1920.

  Åhlénpaviljongen
  Besøk Åhlenpavilloneni Malmø, som først ble utstilt i 1914.
 • Aktiviteter om vinteren (23.3 km)

  I området finnes et langrennsspor med lysløype. Litt lengere unna ved Leksand ligger Granbergets skianlegg med heiser og 5 nedfarter. Her er det også gode muligheter for langrenn hvor man kan begi seg ut på noen flotte, lange turer. Ved Leksand har dere også muligheten til å stå på skøyter.

  Aktiviteter om vinteren
  Enten dere liker langrenn eller alpin, kan regionen by på mye vintersport
 • Mora (50.9 km)

  Dalarna-området har en utrolig rik historie og en ganske unik natur. Besøk Mora, som ligger mellom Orsa-sjøen og den nydelige Siljan-sjøen. Byen er bl.a. kjent for sin produksjon av kniver og klokker, de flotte Dala-hestene og ikke minst den verdensberømte kunstneren Anders Zorn. Besøk Zorngården hvor Zorn bodde og museet som ligger ved siden av, hvor dere kan oppleve noen av hans kunstverker.

  Mora
  Dra til Mora og kjøp med hjem de typisk svenske Dala-hestene, som er utskåret i tre og malt av lokale kunstnere
 • Orsa Rovdyrpark (60.2 km)

  Orsa Rovdyrpark (tidligere Orsa Bjørnepark) omfatter et område på mer enn 325.000 m², hvor dere bl.a. kan oppleve brunbjørner og snøleoparder.

  Orsa Rovdyrpark
  Kom nær brunbjørnene i Orsa Rovdyrpark
 • Carl Larssons hjem - Lilla Hyttnäs i Sundborn (65.6 km)

  Dersom dere er i Dalarna må dere ikke gå glipp av et besøk til Lilla Hyttnäs i Sundborn som var hjemmet til Carl Larsson, en Sveriges mest populære kunstnere. Her kan dere bli med på guidede omvisninger. Museet anbefaler at man bestiller guide på forhånd, ettersom omvisningene er meget populære. Det tar ca. en time med bil fra hotellet. På veien til Sundborn kjører dere forbi Falun. Her kan dere besøke Falun treby og Falun gruve som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

  Carl Larssons hjem - Lilla Hyttnäs i Sundborn
  Opplev Lilla Hyttnäs i Sundborn som var hjemmet til Carl Larsson, en Sveriges mest populære kunstnere
Vis flere

Kart

Åkerblads Hotell
Sjögattu 2 793 70 Tällberg

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~2.99 år i babyseng 80% rabat
Barn 3~12.99 år i ekstraseng 65% rabat
Barn 13~14.99 år i ekstraseng 50% rabat