Bohuslän

Bohuslän er helt nord på vestkysten i Sverige og preges av sin karrige, men fascinerende skjærgård som strekker seg langs hele kysten mot Skagerrak. Mange populære turiststeder som Smøgen, Strømstad, Lysekil og Marstrand er herlige sommersteder, men er også verdt et vinterbesøk. På vestkysten dominerer havet og firsk og skalldyrene er ferske rett fra havet.

I Smøgen ligger den 1 km lange Smøgenbryggen, der uteserveringene ligger tett under sommerhalvåret. Her finnes også Smøgens Havsbad, det kjente spa-hotellet. Ytterst i skjærgården utenfor Stømstad ligger Kosterøyene, Sveriges vestligste bebodde øyer. Lysekil lokker med restauranter og uteliv og lengst i sør ligger den nordligste delen av Gøteborg.

Naturligvis domineres et opphold i Bohuslän av maritime aktiviteter. Det finnes mange ulike sightseeingturer å velge mellom i skjærgården. Er du så heldig at du kan leie din egen båt, kan du tøffe rundt mellom øyene på egen hånd. Mange av skjærgårdsøyene er beskyttet. Her kan du f.eks. se havsørn eller seler. Steinkobbe eller fjordsel (Phoca vitulina) er forøvrig Bohusläns emblem. Det glitrende havet, vinden og de flotte svabergene og skjærene er nesten uimotståelige. Er du hummerelsker kan du dra hit i september da hummerfiskte foregår. Reker og Det glittrande havet, vinden och de saltstänkta skären är nästan oemotståndliga. Om du är hummerälskare ska du åka hit i September då hummerfisket pågår. Reker og østers fanges året rundt. Krabbesesongen er på høsten.

Innover i landet finnes også severdigheter. Besøk f.eks. gravene og de berømte helleristningene fra bronsealderen i Tanum. Reiser du med barn er et besøk i dyreparken Nordens Ark, like ved Åby ved Abyfjorden, nesten et must. Dyreparken drives som en ideell stiftelse og driver avl og forskning omkring utrydningstruede dyr. Ved Åby finnes også steinaldergraver og helleristninger.

Les mer ...
9
Opphold funnet
0
aktive filter
 Kopier link til søkeresultat
Optimer ditt søk 
Sorter ditt søk 
Vis hoteller på kart
Prisene som vises er per person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom og barnerabatt vises i bestillingsprosessen

Merk at:
· Minimum sluttrengjøringsgebyr inkludert
· Ekspedisjonsgebyret for telefonbestillinger Kr.100
· Ekspedisjonsgebyret for nettbestillinger Kr.85
· Pakkepris pr. person i dobbeltrom

Hvorfor bestille hos Risskov Autoferien AG?
· Spar mer! Billig i forhold til hotellets egene priser

"For vår ekstremt solide økonomi og kredittverdighet har vi igjen mottatt den prestisjetunge AAA-rangeringen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Mottar du våre nyhetsbrev?

Få oppdateringer av våre gode tilbud, rabatter og kampanjer - levert direkte til din innboks

Kontakt oss
Tel: 32 82 90 00

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17

© Copyright.   Materialet må ikke gjengis uten skriftlig tillatelse.