Bilferie til Grand Hotel Åsgårdstrand

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Grand Hotel Åsgårdstrand

Ligger idyllisk til ved småbåthavnen

Like ved småbåthavna
Lyse nyrenoverte rom
Bare én times kjøring fra Oslo
 • Restaurant
 • Bar
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

Om hotellet

Grand Hotel Åsgårdstrand ligger idyllisk til ved småbåthavnen i Åsgårdstrand med panoramautsikt over Oslofjorden. Den lille byen med den vakre skjærgården omtales gjerne som Østlandets sørlandsperle, og har trukket mange kunstnere siden Edvard Munch malte «Pikene på broen» rett nedenfor hotellet.

Om hotellet

Grand Hotel Åsgårdstrand inngår i Unike Hoteller og ligger 1 times kjøring fra Oslo, og 30 minutter fra Sandefjord, midt mellom Horten og Tønsberg (Norges eldste by). Hotellet har 78 store, komfortable rom. Hotellets fantastiske beliggenhet i rolige omgivelser gjør dette stedet til en perle – hele året. Det anbefales en rundtur blant hvitmalte hus i Åsgårdstrand eller langs Kyststien, med fjorden som bakgrunn. Kun 150 meter til badestrand og 300 meter til Edvard Munchs hus. Hotellet holder åpent hele året.

Mat og drikke

Der serveres rikholdig frokostbuffé hver dag i hotellets restaurant. Frokostbuffeten har et bredt utvalg av pålegg, varmretter, brødtyper, frisk frukt, kornblandinger, melk, juice og nytraktet kaffe. Her er det noe for de fleste.

Grand Restaurant har et meget godt kjøkken, et rikholdig utvalg av viner og har alle skjenkerettigheter. Restauranten ligger i tilknytning til hotellets bar, og har panoramautsikt over Oslofjorden. Det er et stort dansegulv og egen scene for orkester. Menyen er basert på lokale råvarer, og varieres i takt med sesongen. I sommersesongen åpnes hotellets terrasse for servering. Her kan måltidet nytes med panoramautsikt over Oslofjorden, akkompagnert av blafrende seil og lyden fra motorbåter.

I sommermånedene holder også Grand Brygge åpent, hotellets nye restaurant beliggenende helt ytterst i Åsgårdstrand Havn. I de perioder hvor Restaurant Grand Brygge er åpen, kan dere velge, om dere ønsker at indtake middagen på hotellet eller på Restaurant Grand Brygge. Restaurant Grand Brygge er åpen fra ca. medio maj til medio august.

Om rommene

Store, komfortable rom med bad, dusj og/eller badekar, hårtørker og toalettartikler. Gratis trådløst internett, telefon, minibar og TV med et variert utvalg kanaler og filmer.


Merk at

I de perioder hvor Restaurant Grand Brygge er åpen, kan dere velge, om dere ønsker at indtake middagen på hotellet eller på Restaurant Grand Brygge. Restaurant Grand Brygge er åpen fra ca. medio maj til medio august.

I vinterperioden fra 01. november og inntil 31. mars oppgraderes Risskovs gjesterne gratis til utsiktsrom.

Vis flere

Verdt å se

 • Åsgårdstrand (0.3 km)

  Åsgårdstrand er en av to byer i Horten kommune, etablert som ladested for ca. 450 år siden på grunnlag av trelastutførsel, skipsbygging og skipsfart. Byen ble ladested fra 1650 under Tønsberg, fra 1660 under Holmestrand. I 1752 fikk ladestedet privilegier på å drive handel med innenlandske varer. Fra begynnelsen av 1800-tallet var Åsgårdstrand en livlig utførselshavn for trelast, blant annet til Nederland. Handelen stagnerte med seilskutetidas slutt.

  Åsgårdstrand har senere vunnet internasjonal oppmerksomhet som kunstnerby. Stedet ble kjent som sentrum for kunstnere og siden 1880-årene har en rekke kunstnere søkt til Åsgårdstrand, blant dem verdensnavn som Edvard Munch, Christian Krohg og Hans Heyerdahl. Dette er fordi det er et unikt lys på stedet. Kunstnere dro enten til Hirtshals eller Åsgårdstrand for å kunne male dette unike lyset. Edvard Munchs "Pikene på broen" ble malt rett nedenfor hotellet.

  Åsgårdstrand har vært et populært ferie- og badested siden 1920-årene. Opp gjennom årene har stedet beholdt sin popularitet som feriested - ikke minst blant båtfolket. Hver sommer er det et yrende liv av småbåter ute på fjorden og inne på havnen. I dag er Åsgårdstrand et aktivt lite bysamfunn med ca. 3000 fastboende og som fikk sin bystatus 1. januar 2010.

  Åsgårdstrand
  Åsgårdstrand
 • Munchs Hus (0.6 km)

  Det var strandlinjen som umiddelbart fanger Munchs interesse denne første tiden i Åsgårdstrand. Flere malerier fra 1889 og 1890 viser hvordan han arbeidet med denne, nærmest for å gjøre seg kjent med den. Bildene er dog i et helt annet malerisk uttrykk enn det som senere skulle bli nærmest hans signatur fra Åsgårdstrand. Bildene er også mer impresjonistiske. Fellesnevner er at de fanger sommerens lys og rolige sysler. 

  Munchs Hus
  Interiør fra Munchs Hus i Åsgårdstrand, der kunstneren malte flere varianter av «Pikene på broen»
 • Midgard historisk senter (6.2 km)

  Midgard historisk senter har som oppgave å skape og formidle kunnskap om Vestfolds vikingtid. Senteret ligger like ved den vakre Borrehaugene, med Nord-Europas største samling av monumentale gravhauger fra merovinger- og vikingtid. I 2007 ble det funnet avtrykk etter store hallbygninger i området, og i 2013 åpnet Gildehallen, en storslått rekonstruksjon av en vikingtids høvdinghall. På Midgard får du oppleve ulike utstillinger med spennende temaer til ettertanke. Hvordan var det å leve for 1000 år siden? Hvordan påvirker vår eldre historie det nåværende norske samfunnet? Hvor mye har mennesket og samfunnet egentlig forandret seg gjennom århundrene? 

  Midgard historisk senter
  Historisk senter dedikert til vikingtiden, like ved de vakre Borrehaugene
 • Slottfjellsmuseet (12.6 km)

  På Slottsfjellet finnes rester av Skandinavias største middelalderborg, og på Slottsfjellsmuseet, som ligger naturskjønt til ved foten av Slottsfjellet, kan dere lære mer om Tønsbergs rike historie.

  Slottfjellsmuseet
  Historisk besøk til Tønsberg med en tur innom Slottfjellsmuseet
 • Slottsfjelltårnet (12.9 km)

  Slottsfjelltårnet i Tønsberg er byens landemerke og signaliserer at stedet er et viktig punkt i norsk middelalderhistorie. Det ruver på et fjell over byen med utsyn til havet. Om sommeren er det mulig å gå inn i tårnet, opp alle trappene til topps og tenke seg at en stirrer ut mot den samme horisonten som fortidens konger. Det var nemlig en tid da kongene og landets administrasjon i flere perioder benyttet Slottsfjellet som sitt sentrum. Og borgen ble blant annet beleiret av kong Sverre og birkebeinerne under borgerkrigen på 11–1200 tallet. I dag kan dere også oppleve ruinene av en kirke og Tunsberghus festning. Dersom en spasertur til Slottsfjelltårnet ikke er nok, ligger Slottsfjellsmuseet bare et steinkast unna. For dere andre går turen kanskje videre til en liten lunsj?

  Slottsfjelltårnet
  Landemerket Slottsfjelltårnet i Tønsberg vitner om et viktig punkt i norsk middelalderhistorie
 • Haugar Vestfold kunstmuseum (12.9 km)

  På Haugar Vestfold kunstmuseum midt i Tønsberg sentrum kan dere oppleve stor kunst i de faste og midlertidige aktuelle utstillingene som settes opp. Blant annet er Andy Warhols «After Munch» en viktig del av museets faste utstilling. 

  Haugar Vestfold kunstmuseum
  Se den amerikanske popart-legenden Andy Warhols «After Munch» Haugar Vestfold kunstmuseum midt i Tønsberg
 • Ilene naturreservat (14.7 km)

  I Tønsberg finner dere et yrende fugleliv og Ilene naturreservat er et yndet mål for fuglekikkere spesielt. Det er imidlertid også et flott sted å ta med barn og barnebarn på tur med nistepakke for det er plass til å boltre seg på nærmere 1000 dekar. Barna synes sikkert også det er gøy å ta en tur opp i fugleobservasjonstårnet, og for voksne fugleentusiaster er det midt i blinken. Rundt 236 forskjellige fuglearter er observert på Ilene naturreservat og er fuglenes rastested under vår- og høsttrekket. De vanligste fuglene å få øye på er våtmarksfuglene: ender, gjess, svaner, vadere og viper. Om våren ser dere gravand, og fasanene hekker i rørskogen. På ettersommeren møter dere større flokker med grågjess. Når høsten er på plass, flyr spurvene inn. Hegren dukker opp og det finnes også en rekke spennende rovfugler.

  Ilene naturreservat
  Naturreservat med mange forskjellige fuglearter.
 • Fritzøehus Park (49.2 km)

  Hva med å parkere bilen ved Fritzøehus Park, strekke litt på bena og vandre rundt i herskapelige omgivelser i et helt spesielt naturskjønt område. Parken har en bøkeskog og fra dyrelivet kan dere blant annet møte hjort, muflon og en sør-europeisk villsau. Stedet drives av Mille-Marie Treschow som - i sommersesongen - tar imot forhåndsbestilte gjester.

  Fritzøehus Park
  Slott bygget av amtmann Michael Treschow i velholdt park med dyreliv.
 • Vikingveien i Vestfold (44.7 km)

  En biltur langs Vikingveien, fra Mølen i sør til Borre i nord, byr på et historisk dykk i vikingtiden. Dette lover til å bli en hyggelig søndagstur i bil på spennende oppdagelsesreise i fortiden. Turen går stort sett langs mindre trafikkerte veier, og dere kan bl.a. legge inn et stopp i rullesteinsområdet Mølen med sine rundt 230 små og store gravrøyser. Det er en flott opplevelse i all slags vær. Ellers bør dere f.eks. få med dere vikingbyen Kaupang og gravhaugen «Kongshaugen» på Gokstad gård. Her foregikk utgravingen av Gokstadskipet. Det står i dag utstilt på Vikingskipshuset i Oslo.

  Vikingveien i Vestfold
  Vikinggrav ved Mølen. Liten detalj fra Gokstadskipet som ble utgravd på Gokstad gård.
 • Verdens Ende (38.1 km)

  En romantisk weekend for to hører sammen med en tur til Verdens Ende helt ute på sydspissen av Tjøme. Her kan dere nyte utsynet mot Skagerrak. Pakk gjerne et badehåndkle dersom vannet frister for der finnes flotte bademuligheter. Det er også fint å fiske her. Fyll gjerne en sekk med termos og søk ut et stille svaberg å slå dere ned på. Verdens Ende forbindes ofte med vippefyret som er laget av rullestein fra strendene i nærheten. Det finnes en restaurant på stedet, men det går også fint an å grille på stranda. Her er det særlig fint for barn å leke eller vasse uti vannet. Verdens Ende er kanskje aller mest vakkert når det hardt vær og vinden rusker i håret. Da er det fint å ta en liten tur ut, for så å søke tilflukt i bilen igjen, eller slå seg ned på det lokale serveringsstedet.

  Verdens Ende
  Det er fint å bade på Verdens Ende, helt ute på sydspissen av Tjøme
 • Sandefjord (35.5 km)

  Sandefjord er et ypperlig reisemål hvis dere drømmer om en aktiv langhelg ved sjøen. Gjennom historien har folk reist hit for å nyte kurbad, og byen forbindes med sunne sysler og wellness. Her finner dere 146 kilometer kystlinje med mange svaberg og langgrunne strender som også er fine å vasse uti. I en sirkel rundt byen danner friluftsområdene Preståsen, Mokollen og Virikskogen en ring. Her er det flotte terreng å vandre i, før dere eventuelt drar ut på en romantisk middag om kvelden, eller slapper av med en sen lunsj i byen. Hvis dere har lyst til å oppleve litt av historien i Sandefjord bør dere ta en tur ned til havna. Dere kan leie sykler hvis dere vil se dere litt rundt. Nede ved havna ligger skipet «Southern Actor», en gammel hvalfangstskute, som er en del av Hvalfangstmuseet i byen. Videre går kanskje turen til byens mikrobryggeri for servering, eller tilbake til hotellet for å lade opp til kvelden.

  Sandefjord
  Gjennom historien har folk reist til Sandefjord for å nyte kurbad, samt de mange svaberg og langgrunne strender
Vis flere

Kart

Grand Hotel Åsgårdstrand
Havnegata 6 3179 Åsgårdstrand

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom med havutsikt
Barn 0~11.99 år i ekstraseng 80% rabat
Barn 12~99.99 år i ekstraseng 50% rabat