Miniferie i Sørlandet på Langesund Bad

Norsk | NOK

Langesund Bad

Finn deg selv i historiske omgivelser, der gammelt og nytt møtest nær sjøen og naturen

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Historisk badehotell med autentisk atmosfære
 • Gode utflukter og severdigheter
 • Velholdt hotell fra 1898, i sin opprinnelige stil
1.566,-
3~4 dager fra
1.439,-

Inkl. halvpensjon

Badehotell i Telemark

3 dager
Fra 1.439,- / spar opp til 951,-
SPAR
4 dager
Fra 2.019,- / spar opp til 1.566,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

3 dager inkl.

 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x 3-retters meny
 • Gratis internett og parkering
 • Historisk hotell
Risskov Pakken

Langesund Bad har en god beliggenhet i Langesund, Telemark, ved sjøen i Sørøst-Norge. Der venter noen fantastiske feriedager, spesielt i det historiske og godt bevarte tradisjonelle norske badehotellet, med røtter tilbake til 1898. Dermed reis på en romantisk ferie i skjønne omgivelser, en aktiv ferie med flotte turer i naturen eller bare en fin miniferie med strand, by, sightseeing og spennende utflukter.

Hotellet tilbyr

Det historiske Langesundbadet er et av de best bevarte gamle norske badehotellene med fantastisk havutsikt, med god kombinasjon av tradisjon og kvalitet. Med et hotel areal på 125 hektar, inkluderes det et stort uteområde med park, privat strand, marina, campingplass med sanitæranlegg og parkering. I hovedbygningen "Societeten" finner du hotellets resepsjon, spisestue, bankettsal, stue og damesalong med smakfull innredning.

Hotellets historie er interessant og stammer fra 1898, da farmasøyt Fred Hegge opprettet et tradisjonelt norsk badhotell. På den tiden var 'medisinske spaannlegg' en spesiell trend, og det gikk ikke lang tid før stedet ble et av de mest berømte og populære badene i området. Under andre verdenskrig ble hotellet overtatt av tyskerne, som brukte fasilitetene til overnatting. Etter krigen overtok det norske baptistsamfunnet stedet, og drev sommerhotell og campingplass. Den nåværende eieren Lars Rise tok på seg en stor, men skånsom renoveringsprosess. I dag står hotellet vakkert og tilbyr en ganske unik atmosfære der gammelt og nytt går opp i en høyere enhet.

Under oppholdet kan du besøke Langesunds sjarmerende sentrum, ta en dukkert i det nærliggende innendørs badelandet, Badeparken, byder på en 60 km tursti langs kysten og man kan ta en tur innom det krigshistorisk Tangen fort, som ligger ved havet sør for hotellet. Du kan også ta en utflukt til Gea Norvegica, Skandinavias første europeiske geopark, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Hvis du vil fiske, er Langesund den beste plassen, fordi det er et av Nord-Europas rikeste fiskeområder.

Hotellets koselige restaurant har vært kjent i mange år for sin gode mat servering i vakre omgivelser. Her kan du hver morgen nyte frokost med smakfulle måltider om kvelden.

Avgiftsfri parkering er tilgjengelig på hotellet, med gratis trådløs internettilgang under oppholdet.

Rommene

Langesund Bad har 29 elegante rom, alle med parkett og komfortable senger. Det er både enkelt- og dobbeltrom, samt dobbeltrom med en eller to ekstrasenger.

Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Tangvald naturreservat (42.9km)

I den bratte sørvestvendte hellinga i Rognsflauene, fra Tangvaldkleiva og sørover til Rognstranda, ligger Tangvald naturreservat. Her finner dere et edelløvskogsreservat med en av landets rikeste forekomster av almlindeskog.

Det er også partier med gråoraskeskog og svartor-strandskog.

Både buskskiktet og urtefloraen har uvanlig mange varmekjære arter, bl.a. vårerteknapp, myske, tannrot, krattfiol, blodstorkenebb og ramsløk, som her har sine få voksesteder i Telemark.

Reservatet som er på 160 dekar, har fine stier og utsiktspunkter.

Skien (26.5km)

Denne vakre byen i Telemark, selveste Henrik Ibsens barndomsby, har et av landets eldste markedsplasser og ble tidlig et viktig handelsknutepunkt i Norge.

Henrik Ibsen Museum er noe dere må få med dere når dere besøker Skien. Museet tiltrekker seg gjester både fra Norge og utlandet. Her bodde Henrik Ibsen mellom han var 7 og 15 år. På museet kan dere få høre mer om oppveksten hans.

Om dere besøker Skien i august, kan dere få med dere matfestivalen Mersmak. Her finner dere både lokale og internasjonale fristelser.

Brekkeparken er et flott parkområde høyt over Skien. Her kan dere ta en hyggelig spasertur eller stikke innom museet som ligger der.

Telemarkskanalen (28.8km)

Dere kan reise med de flotte kanalbåtene Victoria og Henrik Ibsen hvis dere vil oppleve Telemarkskanalen. I Telemark er naturen svært variert og kanalen går gjennom typiske sørlandslandskap med svaberg, knauser og knatter i sør; den glir forbi høyfjell og; den passerer frodige, bølgende landskap hvor forekomsten av frukter og bær er høy.

Hvis dere har lyst til å oppleve Telemarkskanalen for egen motor kan dere sykle langs denne strekningen. Det finnes en rekke merkede turstier i området, så det er lett å finne frem.

Galleri Bølgen (38.7km)

Hvert år arrangerer Larvik Kunstforeningen seks til åtte utstillinger i Galleri Bølgen med kunstnere fra inn- og utland. Gjennom året holdes det også mange kunstforedrag, og lokale kunstnere bidrar med flere andre arrangementer. En dose kunst og kultur før en sen lunsj inntas er slett ikke å forakte. Dere kan eventuelt kombinere en visitt på galleriet med en langhelg på reise i bil på veien til hotellet.

Kyststien (45.9km)

Ta beina fatt og legg ut på tur langs Kyststien som begynner ved ved Fredriksvern Verft midt i Stavern sentrum. Stien slynger seg videre langs Brunlaneskysten til Nevlunghavn så til Helgeroa før dere ender opp i Ødegården ved Barkevik. Det er en strekning på totalt 35 km, men det går eventuelt fint an å slutte av før dere er i mål. Turen passer for barn, for det er mye å oppleve på veien. Måkene og bølgene bryter horisonten der ute mens en rusler langs nakne svaberg. Og i sommerhalvåret frister det kanskje med et lite bad i sjøen?

Fritzøehus Park (39.9km)

Hva med å parkere bilen ved Fritzøehus Park, strekke litt på bena og vandre rundt i herskapelige omgivelser i et helt spesielt naturskjønt område. Parken har en bøkeskog og fra dyrelivet kan dere blant annet møte hjort, muflon og en sør-europeisk villsau. Stedet drives av Mille-Marie Treschow som - i sommersesongen - tar imot forhåndsbestilte gjester.

Larvik Golf (41.8km)

Kjernen av et av Norges vakreste golfanlegg er en 18-hullsbane plassert i flotte omgivelser i en park ved sjøen. Larvik Golf har også en 9-hulls-korthullsbane som er er åpen hele året, når bare snøen holder seg unna. I tillegg har anlegget: puttinggreen, kunstgressutslag, matteutslag, øvingsbunker og pitch-område. Larvik Golf tilhører en staselig gård, som sluttet med gårdsdrift i 1933, og har i dag servering av kortreist mat mellom golfslagene.

Berg-Kragerø Museum (42.4km)

Dra på en billig kjør-selv ferie i Norge og opplev naturen og de vakre byene på en ferie i bil. Midt mellom Oslo og Kristiansand ligger Berg-Kragerø Museum vakkert til ved Homann familiens lystgård fra 1803. Her får dere et unikt innblikk i Kragerøs historie, som blant annet inkluderer noen fascinerende historier og informasjon om Edvard Munch, eksport av naturlig is, sjøfart og hyttelivet i Skjærgården. De varierede utstillingshusene leder dere gjennom mange forskjellige kunstformer, som blant annet maleri- og leketøysutstillinger. Finn barnevennlige hoteller hos Risskov Bilferie og planlegg en billig sommerferie i det vakre området i Norge og opplev de mange småmuseene i området. Det er alltid lett å bli inspirert av billige miniferier i Norge hos Risskov Bilferie.

Sandefjord (55.5km)

Sandefjord er et ypperlig reisemål hvis dere drømmer om en aktiv langhelg ved sjøen. Gjennom historien har folk reist hit for å nyte kurbad, og byen forbindes med sunne sysler og wellness. Her finner dere 146 kilometer kystlinje med mange svaberg og langgrunne strender som også er fine å vasse uti. I en sirkel rundt byen danner friluftsområdene Preståsen, Mokollen og Virikskogen en ring. Her er det flotte terreng å vandre i, før dere eventuelt drar ut på en romantisk middag om kvelden, eller slapper av med en sen lunsj i byen. Hvis dere har lyst til å oppleve litt av historien i Sandefjord bør dere ta en tur ned til havna. Dere kan leie sykler hvis dere vil se dere litt rundt. Nede ved havna ligger skipet «Southern Actor», en gammel hvalfangstskute, som er en del av Hvalfangstmuseet i byen. Videre går kanskje turen til byens mikrobryggeri for servering, eller tilbake til hotellet for å lade opp til kvelden.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

Grand Hotel Åsgårdstrand

Opphold med frokostbuffé

Oslofjorden

Ved Oslofjorden

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • Gratis internett
 • Beliggenhet ved havnen
 • Gratis parkering, WiFi, gym

381,-
Kun
1.119,-

Vis kort

Luksusferie én time fra Oslo!

Les mer

Vrådal Ferieleiligheter

Inkl. 1 middagsbuffé

Vestfold og Telemark

Familieferie i Norge

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 1 x middagsbuffé
 • kaffe etter middagen
 • Tilgang til basseng
 • Gratis internett og parkering

596,-
Fra kun
969,-

Vis kort

Fantastiske skimuligheter nært hotellet!

Les mer

Pan Garden

Inkl. 1 x 2-retters meny/buffé

Agder

Ved sjøen Vallekilen

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 1 x 2-retters meny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

731,-
Fra kun
1.119,-

Vis kort

Opplev dette koselige hotellet

Les mer

Clarion Collection H. Atlantic

Inkl. lett kveldsbuffé

Vestfold og Telemark

Miniferie i Sandefjord

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 2 x lett kveldsbuffé
 • Gratis kaffe og te
 • Gratis internett

371,-
Fra kun
1.119,-

Vis kort

Hjemlig og varm atmosfære i Sandefjord

Les mer

Ski Lodge Gautefall

Nær skianlegg

Vestfold og Telemark

Aktiv familieferie

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • Nær skianlegg
 • Sengetøy og håndkler
 • Gratis parkering og WiFi
 • Sluttrengjøring

651,-
Fra kun
2.069,-

Vis kort

Tilbring vinterferien i Norge

Les mer
 
Dine data og cookies

Vi bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen av risskov.no. Når du klikker "OK", aksepterer du bruken av cookies og Innstillinger.