Aktiv ferie i Rauland

Norsk | NOK

Rauland Høgfjellshotell

Høyfjellshotell i Rauland med spa - ved skibakker, fjelltopper og badevann

» Finn avstand fra hvor du bor

Highlights

 • Høyfjellshotell med lite spa
 • Sentralt i Rauland nær skibakker
 • Like ved stranda
4.346,-
4~8 dager fra
2.219,-

Inkl. halvpensjon

Opplev de norske fjellene

4 dager
Kun 2.219,- / spar opp til 1.466,-
SPAR
5 dager
Kun 2.819,- / spar opp til 2.211,-
SPAR
6 dager
Kun 3.419,- / spar opp til 2.956,-
SPAR
7 dager
Kun 4.119,- / spar opp til 3.601,-
SPAR
8 dager
Kun 4.719,- / spar opp til 4.346,-
SPAR
* Pris pr. person i dobbeltrom

4 dager inkl.

 • 3 x overnattinger m. frokost
 • 2 x 3-retters meny/buffé
 • 1 x gratis toast ved ankomst
 • Tilgang til basseng, sauna, fitness
 • Gratis lån av sykler
Risskov Pakken

Rauland Høgfjellshotell har ypperlig plassering mellom Bergen, Oslo og Stavanger like ved vakre Rauland nasjonalpark, og bare et steinkast fra Rauland Skisenter. Lev høyt med aktive dager på Rauland Høgfjellshotell, et tradisjonelt fjellhotell sentralt i Rauland. Herfra er det kort vei til sentrum og stranda - og skiløyper rett utenfor døra. Med et heiskort har dere tilgang til 49 nedfarter samt 150 km med langrennsspor mitt i Telemarks største vinterdestinasjon. Etter en lang, aktiv dag venter hotellets spa med svømmebasseng, dampbad og badstue.

Om hotellet

På Rauland Høgfjellshotell kan dere oppleve både ski- og spaferie med skibakker utenfor døren og en velutstyrt velvære-avdeling på hotellet. Her er dere nær tre vintersportsteder: Rauland Skisenter, Vierli og Raulandsfjell som passer for hele familien og alle nivåer. Ta hotellheisen opp til Rauland Skisenter med 40 nedfarter. Dere kan stå på alpint, kjøre snowboard eller utforske områdets langrennsspor på 150 km. Om sommeren kan dere vandre, låne sykler på hotellet, fiske og slikke sol på stranda.

Hotellets restaurant Falkeriset serverer frokostbuffé hver morgen mellom klokken 08.00-09.30. Om kvelden tryller kjøkkenets kompetente kokker frem tradisjonsrike nordiske retter av lokale råvarer som fersk fisk og reinsdyrkjøtt. Det anbefales at dere bestiller bord til middagen på forhånd. Nyt også afterski i skistuen med livemusikk på utvalgte helger i vintersesongen, eller ta en drink i lobbybaren. Den holder åpent hver dag. 

Hotellet har også et lekeområde for barn og det er mulig å låne sykler. Hotellet tilbyr gratis parkering utenfor hovedinngangen samt gratis internett.

Etter en opplevelsesrik dag kan dere nyte hotellets velvære-avdeling som tilbyr svømmebasseng, dampbad, treningsavdeling og badstue hvor dere har en fantastisk utsikt over fjellet. Bassengområdet holder åpent hver dag mellom klokken 07.00-19.00.

I underetasjen fins et aktivitetsrom med PlayStation 2, bordtennis, fotballspill, air-hockey, klatrevegg (2,4 m høy og 6m bred) og biljard.

Om rommene

Totalt finnes det 101 rom på hotellet som er 15 kvadratmeter store og har twinsenger på 90 cm. Alle rom har TV, hårføner, eget bad med dusj og toalett samt daglig rengjøring. Mot en avgift har dere mulighet til å ta med dere husdyr på ferien.

Romtyper *

Enkeltrom

1 / 2
Et lyst og fint enkeltrom utstyrt med eget bad med dusj, oppbevaringsmuligheter og TV.
» Se flere romspesifikke bilder

Dobbeltrom

1 / 3
Et lyst og fint dobbeltrom utstyrt med eget bad med dusj, oppbevaringsmuligheter og TV. Mulighet for ekstra personer i gjesteseng/køyeseng.
» Se flere romspesifikke bilder
Legg merke til at bilder og planløsninger er veiledende og kan avvike fra det som vises.

Avstanden til hotellet

Avstand til din hjemmeadresse

Fyll inn ditt postnummer, og vi vil fortelle deg avstanden fra byen din til hotellet. Det knapt være enklere.

Utfluktsmuligheter i nærheten av hotellet

Rjukanfossen (29.6km)

Geologiprofessor Jens Esmark hadde i 1810 "oppdaget" Rjukanfossen og innrapportert til Kongen i København om "verdens høyeste fossefall". Han tok noe i, Rjukanfossen er ikke mer enn 104 meter høy, men det førte til økt reiseliv i Rjukan. Rjukan blir faktisk omtalt som "den moderne turismens vugge i Norge". Først kom store kunstnere som I. C. Dahl og Johannes Flintoe og malte de to naturgigantene Gaustatoppen og Rjukanfossen. Deretter kom overklassen fra de store europeiske byene for å "besiktige denne naturskønnhet". Det finnes mange beskrivelser fra det første møtet med Rjukanfossen. Fossen er i dag dessverre betraktelig redusert, da mesteparten av vannet går i rør til Vemork Kraftstasjon. Samtidig er den ekstra fin og stor når den først slippes. Hvert år slippes den i forbindelse med Marispelet i slutten av juli.

Norsk Industriarbeidermuseum (34.1km)

På Norsk Industriarbeidermuseum får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie. Rjukanfossen gav grunnlaget for Vemork, verdens største kraftstasjon i 1911. Kraftstasjonen Vemork er omgjort til et museum, Norsk Industriarbeidermuseum, hvor man kan oppleve det fantastiske energieventyret som utspant seg på Rjukan. Fast utstilling om industristedet Rjukan, som gir deg en innføring i historien som ligger til grunn for at Rjukan nå er på UNESCOs verdensarvliste.

Kampen om tungtvannet (33.1km)

Hvis dere er interessert i historie, kan dere legge veien innom Vemork ved byen Rjukan, hvor kampen om tungtvann utspilte seg under 2. verdenskrig. Tyskerne fikk her fremstilt tungtvann til atomprogrammet sitt, og hvis de hadde lykkes med å gjennomføre forskningen sin med tungtvann, kunne de sannsynligvis ha bygget en atombombe, noe som ville hatt alvorlige konsekvenser for krigens utvikling. Norge ble okkupert av tyskerne i 1940 og i løpet av krigen ble det gjennomført 4 forsøk på sabotasje på stedet. I begynnelsen av 1943 lyktes endelig den norske motstandsbevegelsen med å sette en stopper for produksjonen av tungtvann og dermed nazistenes atomprogram.

Krossobanen (36.8km)

Krossobanen er Nord-Europas første kabelbane. Nedre stasjon har stor parkeringsplass. Herfra frakter kabinvognene passasjerene opp i 886 m.o.h. Der er det en fantastisk utsikt over Rjukan, Gaustatoppen, Vemork og området for tungtvannssabotasjen. På toppen kan dere nyte en kopp kaffe på Gvepseborg kafé.

Rjukanbadet (39.6km)

Rjukanbadet er et stort badeland og har noe å tilby enten du vil svømme, slappe av i velvære-avdelingen eller få unnagjort dagens trim på det flotte treningsstudioet. Ta gjerne med barna på Rjukanbadet, og dagen er komplett. På Rjukanbadet kan de få brukt sin energi på lek og moro i bassengene.

Fiske og isfiske (18km)

Skinnarbu er et attraktivt fiskeområde både sommer og vinter. Ta turen innover mot Grasfjell eller ned i Møsvann.

Kart, fiskekort og fiskeutstyr får du kjøpt i resepsjonen. Noen regler for fiske: All fiske er forbudt fra og med 15. september - 15. oktober. Dette gjelder likevel ikke etter røye på de vanlige gyteplassene til røyen, når den ikke ligger nærmere elv eller bekkeos enn 50 meter.

Rauland Skisenter (2.4km)

Skisenteret har en høydeforskjell 830-1130m. Det er 26 nedfarter på til sammen 19 km. Åpningstidene er hver dag fra kl 10:00-16:30

Vierli Skisenter (2.3km)

Skisenteret har fem skitrekk og 6575 meter med nedfarter som ligger over 1000 m.o.h. fordelt på 9 nedfarter. Her er det mye hopp, big jumps og rails. Vierli kjelketrekksenter er en av Norges største med over 100 kjelker og tre nedfarter. Åpningstider på hverdager: 10:00-16:30. Kveldskjøring i Vierli Terrengpark er hver onsdag, fredag og lørdag fra kl: 18:00-21:00.

Møsvatn Skipark (18km)

Skinnarbu Nasjonalparkhotell har sitt eget skisenter som heter Møsvatn Skipark og er et koselig alpinsenter hvor hele familien kan hygge seg sammen. Møsvatn Skipark tilbyr fire forskjellige nedfarter i lengder opp til 800m. Anlegget har en T-krokheis på 650m, gratis barneheis og skileikområde.

Hundespann i Tjønndalen (35km)

Opplev naturen på en ny og spennende måte. Lær dere å kjøre med eget hundespann. Haukeli Husky tilbyr hundespann fra Tjønndalen i Arabygdi hver dag i vintersesongen. Det tilbys turer på ca. 1 time samt halv- og heldagsturer.

Turer for større grupper kan også organiseres. Turene må ha minst to deltakeree.

Norsk Skieventyr, Morgedal (48km)

Morgedal omtales ofte som skisportens vugge og på skimuseet formidles norsk ski- og polarhistorie fra begynnelsen for 4000 år siden og frem til dagens snowboardere.

Høydepunkter er blant annet: Morgedal i 1850-årene, historien om Sondre Norheim, kappløpet mot Sydpolen og den olympiske ilden.

Med unntak av januar måned, er museumskafeen åpen hele året. Her serveres hjemmelaget mat laget av kortreiste kvalitetsvarer.

Reviews
Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Velg den pakken som passer dine ønsker og behov for din neste bilferie

Har du spørsmål? Kontakt vår kundeservice

Kontakt oss:
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17 

Andre hoteller i nærheten

Thon Hotel Hallingdal

Tett på flott naturlandskap i Ål

Hallingdal

Aktiv ferie i Hallingdal

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokost
 • 1 x 3-retters meny/buffé
 • Gratis kaffe/te i lobbyen
 • Gratis parkering og WiFi

475,-
Kun
1.469,-

Vis kort

Hallingdal - midt mellom Gol og Geilo

Les mer
Barnerabatter
Se de gode prisene for barn.
For å oppnå disse fordelaktige prisene må det min. være 2 betalende voksne på rommet. Dobbeltrom
 • Barn 0~11.99 år i ekstra seng 195.6kr per natt
 • Barn 12~99.99 år i ekstra seng 450kr per natt

Norefjell Ski & Spa

Wellness midt i naturen

Hallingdal

Slapp av på Norefjell

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger
 • 2 x frokostbuffé
 • 1 x 3-retters meny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internett

704,-
Fra kun
1.919,-

Vis kort

Bestselger i Norge

Les mer
Barnerabatter
Se de gode prisene for barn.
For å oppnå disse fordelaktige prisene må det min. være 2 betalende voksne på rommet. Dobbeltrom
 • Barn 0~2.99 år i foreldrenes seng gratis
 • Barn 0~16.99 år i ekstra seng 360kr per natt
 • Barn 17~99.99 år i ekstra seng 360kr per natt

Arendal Herregaard Spa & Resort

Inkl. 5-retters meny

Agder

Wellness på Sørlandet

Risskov Pakken - 3 dager inkl.
 • 2 x overnattinger m. frokost
 • 2 x 5-retters meny/buffé
 • 1 x alkoholfri velkommensdrink
 • Tilgang til spa-avdelingen
 • Gratis parkering

849,-
Kun
2.019,-

Vis kort

Inkl. 2x5- retters meny

Les mer