Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Rauland Høgfjellshotell

Høyfjellshotell i Rauland med spa - ved skibakker, fjelltopper og badevann

Høyfjellshotell med lite spa
Sentralt i Rauland nær skibakker
Like ved stranda
 • Resepsjonen er åpen 24/7
 • Restaurant
 • Bar
 • Innendørs svømmebasseng
 • Dampbad

Om hotellet

Rauland Høgfjellshotell har ypperlig plassering mellom Bergen, Oslo og Stavanger like ved vakre Rauland nasjonalpark, og bare et steinkast fra Rauland Skisenter. Lev høyt med aktive dager på Rauland Høgfjellshotell, et tradisjonelt fjellhotell sentralt i Rauland. Herfra er det kort vei til sentrum og stranda - og skiløyper rett utenfor døra. Med et heiskort har dere tilgang til 49 nedfarter samt 150 km med langrennsspor mitt i Telemarks største vinterdestinasjon. Etter en lang, aktiv dag venter hotellets spa med svømmebasseng, dampbad og badstue.

Om hotellet

På Rauland Høgfjellshotell kan dere oppleve både ski- og spaferie med skibakker utenfor døren og en velutstyrt velvære-avdeling på hotellet. Her er dere nær tre vintersportsteder: Rauland Skisenter, Vierli og Raulandsfjell som passer for hele familien og alle nivåer. Ta hotellheisen opp til Rauland Skisenter med 40 nedfarter. Dere kan stå på alpint, kjøre snowboard eller utforske områdets langrennsspor på 150 km. Om sommeren kan dere vandre, låne sykler på hotellet, fiske og slikke sol på stranda.

Hotellets restaurant Falkeriset serverer frokostbuffé hver morgen mellom klokken 08.00-09.30. Om kvelden tryller kjøkkenets kompetente kokker frem tradisjonsrike nordiske retter av lokale råvarer som fersk fisk og reinsdyrkjøtt. Det anbefales at dere bestiller bord til middagen på forhånd. Nyt også afterski i skistuen med livemusikk på utvalgte helger i vintersesongen, eller ta en drink i lobbybaren. Den holder åpent hver dag. 

Hotellet har også et lekeområde for barn og det er mulig å låne sykler. Hotellet tilbyr gratis parkering utenfor hovedinngangen samt gratis internett.

Etter en opplevelsesrik dag kan dere nyte hotellets velvære-avdeling som tilbyr svømmebasseng, dampbad, treningsavdeling og badstue hvor dere har en fantastisk utsikt over fjellet. Bassengområdet holder åpent hver dag mellom klokken 07.00-19.00.

I underetasjen fins et aktivitetsrom med PlayStation 2, bordtennis, fotballspill, air-hockey, klatrevegg (2,4 m høy og 6m bred) og biljard.

Om rommene

Totalt finnes det 101 rom på hotellet som er 15 kvadratmeter store og har twinsenger på 90 cm. Alle rom har TV, hårføner, eget bad med dusj og toalett samt daglig rengjøring. Mot en avgift har dere mulighet til å ta med dere husdyr på ferien.

Verdt å se

 • Norsk Villreinsenter & Hardangervidda nasjonalpark (3.8 km)

  Norsk Villreinsenter og Hardangervidda nasjonalparksenter ligger vegg i vegg med hotellet - som er et fantastisk museum som må oppleves

  Norsk Villreinsenter & Hardangervidda nasjonalpark
  Utstillingen om natur og villrein er blitt svært godt mottatt og er blitt belønnet med 2 internasjonale priser.
 • Rjukanfossen (14.8 km)

  Geologiprofessor Jens Esmark hadde i 1810 "oppdaget" Rjukanfossen og innrapportert til Kongen i København om "verdens høyeste fossefall". Han tok noe i, Rjukanfossen er ikke mer enn 104 meter høy, men det førte til økt reiseliv i Rjukan. Rjukan blir faktisk omtalt som "den moderne turismens vugge i Norge". Først kom store kunstnere som I. C. Dahl og Johannes Flintoe og malte de to naturgigantene Gaustatoppen og Rjukanfossen. Deretter kom overklassen fra de store europeiske byene for å "besiktige denne naturskønnhet". Det finnes mange beskrivelser fra det første møtet med Rjukanfossen. Fossen er i dag dessverre betraktelig redusert, da mesteparten av vannet går i rør til Vemork Kraftstasjon. Samtidig er den ekstra fin og stor når den først slippes. Hvert år slippes den i forbindelse med Marispelet i slutten av juli.

  Rjukanfossen
  Hvert år slippes Rjukanfossen i forbindelse med Marispelet i slutten av juli.
 • Norsk Industriarbeidermuseum (19.1 km)

  På Norsk Industriarbeidermuseum får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie. Rjukanfossen gav grunnlaget for Vemork, verdens største kraftstasjon i 1911. Kraftstasjonen Vemork er omgjort til et museum, Norsk Industriarbeidermuseum, hvor man kan oppleve det fantastiske energieventyret som utspant seg på Rjukan. Fast utstilling om industristedet Rjukan, som gir deg en innføring i historien som ligger til grunn for at Rjukan nå er på UNESCOs verdensarvliste.

  Norsk Industriarbeidermuseum
  Rjukanfossen gav grunnlaget for Vemork, verdens største kraftstasjon i 1911
 • Kampen om tungtvannet (18.1 km)

  Hvis dere er interessert i historie, kan dere legge veien innom Vemork ved byen Rjukan, hvor kampen om tungtvann utspilte seg under 2. verdenskrig. Tyskerne fikk her fremstilt tungtvann til atomprogrammet sitt, og hvis de hadde lykkes med å gjennomføre forskningen sin med tungtvann, kunne de sannsynligvis ha bygget en atombombe, noe som ville hatt alvorlige konsekvenser for krigens utvikling. Norge ble okkupert av tyskerne i 1940 og i løpet av krigen ble det gjennomført 4 forsøk på sabotasje på stedet. I begynnelsen av 1943 lyktes endelig den norske motstandsbevegelsen med å sette en stopper for produksjonen av tungtvann og dermed nazistenes atomprogram.

  Kampen om tungtvannet
  I Vemork nær byen Rjukan ble det under 2. verdenskrig produsert tungtvann, som nazistene ville bruke til å lage atombomber
 • Krossobanen (22.1 km)

  Krossobanen er Nord-Europas første kabelbane. Nedre stasjon har stor parkeringsplass. Herfra frakter kabinvognene passasjerene opp i 886 m.o.h. Der er det en fantastisk utsikt over Rjukan, Gaustatoppen, Vemork og området for tungtvannssabotasjen. På toppen kan dere nyte en kopp kaffe på Gvepseborg kafé.

  Krossobanen
  Storslått utsikt.
 • Rjukanbadet (24.7 km)

  Rjukanbadet er et stort badeland og har noe å tilby enten du vil svømme, slappe av i velvære-avdelingen eller få unnagjort dagens trim på det flotte treningsstudioet. Ta gjerne med barna på Rjukanbadet, og dagen er komplett. På Rjukanbadet kan de få brukt sin energi på lek og moro i bassengene.

  Rjukanbadet
  På Rjukanbadet kan barna få brukt sin energi på lek og moro i bassengene.
 • Fiske og isfiske (3.7 km)

  Skinnarbu er et attraktivt fiskeområde både sommer og vinter. Ta turen innover mot Grasfjell eller ned i Møsvann. Kart, fiskekort og fiskeutstyr får du kjøpt i resepsjonen. Noen regler for fiske: All fiske er forbudt fra og med 15. september - 15. oktober. Dette gjelder likevel ikke etter røye på de vanlige gyteplassene til røyen, når den ikke ligger nærmere elv eller bekkeos enn 50 meter.

  Fiske og isfiske
  Prøv fiskelykken.
 • Rauland Skisenter (17.4 km)

  Skisenteret har en høydeforskjell 830-1130m. Det er 26 nedfarter på til sammen 19 km. Åpningstidene er hver dag fra kl 10:00-16:30

  Rauland Skisenter
  -Skisenter i Telemark
 • Vierli Skisenter (13.2 km)

  Skisenteret har fem skitrekk og 6575 meter med nedfarter som ligger over 1000 m.o.h. fordelt på 9 nedfarter. Her er det mye hopp, big jumps og rails. Vierli kjelketrekksenter er en av Norges største med over 100 kjelker og tre nedfarter. Åpningstider på hverdager: 10:00-16:30. Kveldskjøring i Vierli Terrengpark er hver onsdag, fredag og lørdag fra kl: 18:00-21:00.

  Vierli Skisenter
  Mye fart og spenning.
 • Møsvatn Skipark (3.7 km)

  Skinnarbu Nasjonalparkhotell har sitt eget skisenter som heter Møsvatn Skipark og er et koselig alpinsenter hvor hele familien kan hygge seg sammen. Møsvatn Skipark tilbyr fire forskjellige nedfarter i lengder opp til 800m. Anlegget har en T-krokheis på 650m, gratis barneheis og skileikområde.

  Møsvatn Skipark
  Moro for hele familien.
 • Hundespann i Tjønndalen (50.1 km)

  Opplev naturen på en ny og spennende måte. Lær dere å kjøre med eget hundespann. Haukeli Husky tilbyr hundespann fra Tjønndalen i Arabygdi hver dag i vintersesongen. Det tilbys turer på ca. 1 time samt halv- og heldagsturer. Turer for større grupper kan også organiseres. Turene må ha minst to deltakeree.

  Hundespann i Tjønndalen
  Lær dere å kjøre med eget hundespann i området rundt Tjønndalen i Arabygdi
 • Norsk Skieventyr, Morgedal (63.2 km)

  Morgedal omtales ofte som skisportens vugge og på skimuseet formidles norsk ski- og polarhistorie fra begynnelsen for 4000 år siden og frem til dagens snowboardere. Høydepunkter er blant annet: Morgedal i 1850-årene, historien om Sondre Norheim, kappløpet mot Sydpolen og den olympiske ilden. Med unntak av januar måned, er museumskafeen åpen hele året. Her serveres hjemmelaget mat laget av kortreiste kvalitetsvarer.

  Norsk Skieventyr, Morgedal
  Norsk Skieventyr, Morgedal
Vis flere

Kart

Rauland Høgfjellshotell
Høgfjellsbakken 2 3864 Rauland

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~2.99 år i foreldrenes seng 100% rabat
Barn 3~15.99 år i ekstraseng 50% rabat