Kjør-selv-ferie til Rondane Høyfjellshotel

Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Rondane Høyfjellshotel

Høyfjellshotell med spa ved foten av Rondane nasjonalpark

Flott beliggenhet ved Rondane nasjonalpark
Sykkelutleie, badebasseng, bordtennis og biljard
Kanoutleie ved Furusjøen
 • Restaurant
 • Bar
 • Wellness
 • Innendørs svømmebasseng
 • Boblebad

Om hotellet

Rondane høyfjellshotell er et tradisjonsrikt høyfjellshotell ved foten av Rondane nasjonalpark. Dette er Norges eldste og etter manges mening Norges vakreste nasjonalpark. I dag dekker området nesten 1000 kvadratkilometer i fylkene Oppland og Hedmark. Sjekk inn på Rondane høyfjellshotell og bruk naturen på en aktiv ferie med turer i fjellheimen og kanoturer på Furusjøen.

Hotellet tilbyr

Rondane høyfjellshotell har 50 rom, samt 10 hytter og 4 leiligheter, som har totalt en kapasitet på litt over 200 sengeplasser. Mellom klokken 08:00 og klokken 10:00 kan gjestene forsyne seg med frokost på hotellet, hvor det blant annet serveres egenprodusert leverpostei med lokale råvarer. Hotellet tilbyr gratis parkering og har gratis internett/WI-FI på hotellet. Rondane høyfjellshotell har direkte adgang til skiløyper og mulighet for ski-oppbevaring. Innendørs svømmebasseng er åpent hele året, og har i tillegg egen spa- og velvære-avdeling. 

I vintersesongen fra 1. desember til 30. april har Risskov Bilferies gjester gratis adgang til Rondane Skianleggs heis og løyper. Anlegget ligger 500 meter fra hotellet. Se mere om skianlegget på: http://rondane-skianlegg.no/

Sykkelutleie (så langt beholdingen rekker), bordtennisbord, biljardbord, badstue og treningsstudio er blant hotellets mange aktivitetstilbud. Hotellet har også to kanoer på Furusjøen til utlån. Utlån av truger og ski/støvler er mulig så langt beholdningen rekker. Hotellet tilbyr transport inn til Nasjonalparken hver morgen i fottursesongen.

I perioden fra 01.01.2019 til 30.04.2019 tilbyr hotellet gratis utlån av langrennsutstyr, samt et gratis nybegynnerkurs i langrenn.

Høyfjellshotellet har egen restaurant som serverer lunsj mellom klokken 12:30 og klokken 14:00, og middag mellom klokken 19:00 og 21:00. Her kan du nyte tradisjonell norsk mat, med inspirasjon hentet fra lokale råvarer. Fra restauranten kan du nyte utsikten inn mot Rondanes fjellmassiver og vakre Ulafossen. 

Hotellet legger stor vekt på bruk av lokale råvarer av høy kvalitet og er en aktiv medspiller i utviklingen av den norske matkultur. I tillegg har hotellet et imponerende utvalg av vin, som gjør det til et opplagt valg for den som er glad i god mat og vin.

Kjæledyr er tillatt på forespørsel i enkelte rom, og koster ekstra.

Rommene

Rondane Høyfjellshotell tilbyr lyse og romslige rom med bad. Hotellet har pusset opp ca.20 rom i 2016, og en del av felles arealene. Derfor kan hotellrom variere i kvalitet. Alle rom er røykfrie, har skrivebord, toalett, dusj, flatskjerm tv. Rommene som er pusset opp er moderne. Øvrige rom holder høy høyfjellshotellstandard og bærer preg av å være 80-talls inspirert.

Merk at

Middagen serveres fra kl. 19.00 - 21.00

I vintersesongen fra 1. desember til 30. april har Risskov Bilferies gjester gratis adgang til Rondane Skianleggs heis og løyper. Anlegget ligger 500 meter fra hotellet. Se mere om skianlegget på: http://rondane-skianlegg.no/

Vis flere

Verdt å se

 • Tur til Ulafossene (0.9 km)

  I den lille grenda Mysusæter kan dere legge turen via Ulafossene. Vannet fra fossene fører ned i elva Ula og herfra kan dere ta turen videre til en annen foss ved navnet Brudesløret. Turen til Ulafossene går i lettere terreng, mens veien til Brudesløret er noe mer krevende.

  Tur til Ulafossene
  (Foto: szefi)
 • Mysusæter Skianlegg (0.8 km)

  Hvis dere har lyst til å oppleve noe så eksotisk som et lite, lokalt skianlegg, burde dere legge turen innom Mysusæter skitrekk. Her er det ingen lange køer, kun to nedfarter og en heis. Det er hjemmehyggelig på skianlegget, bare en mil fra Otta.

  Mysusæter Skianlegg
  Opplev den trivelige atmosfæren på det lille skianlegget i Mysusæter, bare en mil fra Otta
 • Kvitskriuprestinn (3.9 km)

  Kvitskriuprestein er rett og slett et lite naturens underverk i Uldalen mot Rondane og det eneste av sitt slag i hele Nord-Europa. Det er hvite formasjoner eller jordpyramider skapt av morenegrus som lå igjen da isbreen trakk seg tilbake.

  Kvitskriuprestinn
  (Foto: Paweł Kuźniar)
 • Topptur til Rondeslottet (11.2 km)

  Rondane nasjonalpark består av ti topper over 2000 meter i Rondanemassivet, og Rondeslottet på 2178 meter er den høyeste av dem alle.

  Topptur til Rondeslottet
  Topptur til Rondeslottet (Foto: Jørn Eriksson)
 • Otta, byen ved Rondane (13.6 km)

  Det er til Otta at dere burde dra hvis dere vil oppleve litt folkeliv i Rondane. Bygda kan skilte med rundt 1800 innbyggere og har vært en naturlig møteplass i området siden utgangen av 1800-tallet da jernbanen åpnet opp hele Nord-Gudbrandsdalen. Hvert år trekker Kristinspelet mange tusen besøkende til bygda og ellers i året finnes det trekkplastre som flere serveringssteder og butikker.

  Otta, byen ved Rondane
  Det er i Otta at folk samles for å få litt folkeliv i Nord-Gudbrandsdalen. (Foto: Øyvind Holmstad)
 • Rafting og elvepadling på Sjoa (23.4 km)

  Med utgangspunkt i elva Sjoa kan dere teste padleårene i en av Nord-Europas beste steder for rafting og elvesport. På elvene kan dere padle, og dere modigste kan utfordre vannmassene på raftingflåter.

  Rafting og elvepadling på Sjoa
  Elva Sjoa egner seg spesielt godt for rafting og elvesport
 • Setergrenda Høvringen (27.9 km)

  Hele 1000 meter over havet i vestre del av Rondane ligger fjellgrenda Høvringen. Det var en av de eldste setergrendene i Rondane på 1900-tallet da det var det hele 30 setrer i drift på Høvringen. I dag trekker grenda mange besøkende som vil gå turer og ta seg en velfortjent pause på en av de hyggelige serveringsstedene mellom slagene eller etter endt tur. Her kan dere gå i fotsporene til Peer Gynt og stikke innom hytta der det serveres rømmegrøt og annen turproviant i legendens navn.

  Setergrenda Høvringen
  Høvringen i høstsol (Foto: Morten Jacobsen)
 • Tur rundt Furusjøen (46.1 km)

  Dere kan leie sykler og oppleve Furusjøen på to hjul. Dette er en fornøyelig tur uten de store fysiske utfordringene.

  Tur rundt Furusjøen
  Tur til fots rundt Furusjøen ved Kvamsfjellene. (Foto: Øyvind Holmstad)
 • Kanefart og hundekjøring i Gålå (53.1 km)

  Kanefart er en veldig hyggelig og stemningsfull opplevelse. Dere sitter komfortabelt i sledene med fakler, godt og varmt under reinsdyrskinn. De flotte hestene elsker å ta deg med på en runde for å vise deg det flotte vinterlandskapet på Gålå. Hundekjøring er veldig spennende og en interessant aktivitet. Ikke mange har opplevd hundekjøring. Hundene trekker i 6 eller 8 spann en slede dere kan sitte i eller kjøre selv. Det utrolig samspillet mellom hundene er en opplevelse en sent glemmer. Her vil dere oppleve hvor utholdene hundene er og en rangordning blant flokken. Turen tar ca. 30 minutter, og ligger kort avstand fra hotellet.

  Kanefart og hundekjøring i Gålå
  Samspillet mellom hundene på hundekjøring i Gålå er en opplevelse en sent glemmer
Vis flere

Kart

Rondane Høyfjellshotel
Rondanevegen 1264 2674 Otta (Mysusæter)

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~5.99 år i foreldrenes seng 100% rabat
Barn 0~11.99 år i ekstraseng 50% rabat