Reisemål
Betaling

Betaling

Gavekort

Rondane Høyfjellshotel

Ved foten av Norges eldste nasjonalpark Rondane

 • Restaurant
 • Bar
 • Wellness
 • Innendørs svømmebasseng
 • Boblebad

Om hotellet

Rondane høyfjellshotell er et tradisjonsrikt høyfjellshotell bare 3,2 kilometer fra Rondane nasjonalpark, Norges eldste og etter manges mening Norges vakreste nasjonalpark. Rondane nasjonalpark ble opprettet i 1962 som landets første nasjonalpark. I dag dekker området nesten 1000 kvadratkilometer i fylkene Oppland og Hedmark.

Hotellet tilbyr

Rondane høyfjellshotell har 50 rom samt 10 hytter og 4 leiligheter, som har totalt en kapasitet på litt over 200 sengeplasser. Mellom klokken 08:00 og klokken 10:00 kan gjestene forsyne seg med frokost på hotellet, hvor det blant annet serveres egenprodusert leverpostei med lokale råvarer. Hotellet tilbyr gratis parkering og har gratis internett/WI-FI på hotellet. Rondane høyfjellshotell har direkte adgang til ski løyper og mulighet for ski oppbevaring. Innendørs svømmebasseng er åpent hele året, og har i tillegg egen spa og velvære avdeling. 

Sykkel utleie (så langt beholdingen rekker), bordtennisbord, biljardbord, badstue og treningsstudio er blant hotellets mange aktivitetstilbud. Hotellet har ogoså to kanoer på Furusjøen til utlån. Utlån av truger og ski/støvler er mulig så langt beholdningen rekker. Hotellet tilbyr transport inn til Nasjonalparken hver morgen i fottur sesongen.

Høyfjellshotellet har egen restaurant som serverer lunsj mellom klokken 12:30 og klokken 14:00, og middag mellom klokken 19:00 og 21:00. Her kan du nyte tradisjonell norsk mat, med inspirasjon hentet fra lokale råvarer. Fra restauranten kan du nyte utsikten inn mot Rondanes fjellmassiver og vakre Ulafossen. 

Kjæledyr er tillatt på forespørsel i enkelte rom, og koster ekstra.

Rommene

Rondane Høyfjellshotell tilbyr lyse og romslige rom med bad. Hotellet har pusset opp ca.20 rom i 2016, og en del av felles arealene. Derfor kan hotellrom variere i kvalitet. Alle rom er røykfrie, har skrivebord, toalett, dusj, flatskjerm tv. Rommene som er pusset opp er moderne rom. Øvrige rom holder høy høyfjellshotell standard og bærer preg av å være 80 talls inspirert.

Merk at

Middagen serveres fra kl. 19.00 - 21.00

Vis flere

Verdt å se

 • Tur til Ulafossene (0.9 km)

  I den lille grenda Mysusæter kan dere legge turen via Ulafossene. Vannet fra fossene fører ned i elva Ula og herfra kan dere ta turen videre til en annen foss ved navnet Brudesløret. Turen til Ulafossene går i lettere terreng, mens veien til Brudesløret er noe mer krevende.

  Tur til Ulafossene
  (Foto: szefi)
 • Mysusæter Skianlegg (0.8 km)

  Hvis dere har lyst til å oppleve noe så eksotisk som et lite, lokalt skianlegg, burde dere legge turen innom Mysusæter skitrekk. Her er det ingen lange køer, kun to nedfarter og en heis. Det er hjemmehyggelig på skianlegget, bare en mil fra Otta.

  Mysusæter Skianlegg
 • Kvitskriuprestinn (3.9 km)

  Kvitskriuprestein er rett og slett et lite naturens underverk i Uldalen mot Rondane og det eneste av sitt slag i hele Nord-Europa. Det er hvite formasjoner eller jordpyramider skapt av morenegrus som lå igjen da isbreen trakk seg tilbake.

  Kvitskriuprestinn
  (Foto: Paweł Kuźniar)
 • Topptur til Rondeslottet (11.2 km)

  Rondane nasjonalpark består av ti topper over 2000 meter i Rondanemassivet, og Rondeslottet på 2178 meter er den høyeste av dem alle.

  Topptur til Rondeslottet
  Topptur til Rondeslottet (Foto: Jørn Eriksson)
 • Otta, byen ved Rondane (13.6 km)

  Det er til Otta at dere burde dra hvis dere vil oppleve litt folkeliv i Rondane. Bygda kan skilte med rundt 1800 innbyggere og har vært en naturlig møteplass i området siden utgangen av 1800-tallet da jernbanen åpnet opp hele Nord-Gudbrandsdalen. Hvert år trekker Kristinspelet mange tusen besøkende til bygda og ellers i året finnes det trekkplastre som flere serveringssteder og butikker.

  Otta, byen ved Rondane
  Det er i Otta at folk samles for å få litt folkeliv i Nord-Gudbrandsdalen. (Foto: Øyvind Holmstad)
 • Rafting og elvepadling på Sjoa (23.4 km)

  Med utgangspunkt i Sjoa kan dere forsøke dere med årene i en av Nord-Europas mest egnede elver for rafting og elvesport. På elvene kan dere padle, og dere modigste kan utfordre vannmassene på raftingflåter.

  Rafting og elvepadling på Sjoa
 • Setergrenda Høvringen (27.9 km)

  Hele 1000 meter over havet i vestre del av Rondane ligger fjellgrenda Høvringen. Det var en av de eldste setergrendene i Rondane på 1900-tallet da det var det hele 30 setrer i drift på Høvringen. I dag trekker grenda mange besøkende som vil gå turer og ta seg en velfortjent pause på en av de hyggelige serveringsstedene mellom slagene eller etter endt tur. Her kan dere gå i fotsporene til Peer Gynt og stikke innom hytta der det serveres rømmegrøt og annen turproviant i legendens navn.

  Setergrenda Høvringen
  Høvringen i høstsol (Foto: Morten Jacobsen)
 • Tur rundt Furusjøen (46.1 km)

  Dere kan leie sykler og oppleve Furusjøen på to hjul. Dette er en fornøyelig tur uten de store fysiske utfordringene.

  Tur rundt Furusjøen
  Tur til fots rundt Furusjøen ved Kvamsfjellene. (Foto: Øyvind Holmstad)
 • Kanefart og Hundekjøring i Gålå (53.1 km)

  Kanefart er en veldig hyggelig og stemningsfull opplevelse. Du sitter komfortabelt i sledene med fakler, godt og varmt under reinsdyrskinn. De flotte hestene elsker å ta deg med på en runde for å vise deg det flotte vinterlandskapet på Gålå. Hundekjøring er veldig spennende og en interessant aktivitet. Ikke mange har opplevd hundekjøring. Hundene trekker i 6 eller 8 spann en slede du kan sitte i eller kjøre selv. Det utrolig perfekte samspillet mellom hundene er en opplevelse man sent glemmer. Her vil du oppleve hvor utholdene hundene er og en rangordning blant flokken. Turen tar ca. 30 minutter, og ligger kort avstand fra hotellet.

  Kanefart og Hundekjøring i Gålå
Vis flere

Kart

Rondane Høyfjellshotel
Rondanevegen 1264 2674 Otta (Mysusæter)

Barnerabatt

For å få barnerabatt må det være min. 2 betalende voksne i rommet. Rabatten er veiledende. Den eksakte barnerabatten står på bestillingsskjemaet.

Dobbeltrom
Barn 0~6 år i foreldrenes seng 100% rabat
Barn 0~12 år i ekstraseng 50% rabat