Basel

Basel grenser til både Tyskland og Frankrike og dette har vært med på å gi byen det beste fra begge verdener. Basel kan også skryte av å ha over 40 spennende museer å velge mellom, så det er nok noen av dem som faller i smak. En sikker hit er Foundation Beyeler-museet. Tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano byr det på en enestående samling av noen av de største moderne klassikerne. Her finnes det verk fra Bacon, Baselitz, Warhol, Ernst Max, Kandinsky, Miró og Rodin for bare å nevne noen av de mange kunstnerne som pryder kunstmuseets vakre vegger. Kunstmuseum Basel er også en opplevelse dersom mer moderne kunst og samtidskunst er av interesse. Samlingen av skulpturer, grafiske verk og selvfølgelig malerier er rett og slett imponerende.

Selv om Basel ikke er særlig stor med sine ca. 170.000 indbyggere, er det den tredjestørste by i Schweiz. Rhinen deler den gamle bydel i to med Kleinbasel mod nord og Grossbasel på den sydlige side, hvor også det historiske centrum ligger. Kleinbasel er præget af store medicinalfabrikker og det var blandt andet her, at den schweiziske kemiker Albert Hofmann i 1938 opfandt det psykedeliske stof LSD, der senere blev brugt i psykoterapien.

Basel kan tilbyde shopping i stor stil og med stor klasse. Basel har et net af sporvogne med hele 10 linjer, der gør det både bekvemt og hurtigt at komme rundt i bymidten. De fleste butikker ligger i det gamle Grossbasler, som har et netværk af små og snævre butiksgader, der til tider kan gå hen og blive ret stejle – men det er bestemt besværet værd. Fra det travle Freie Strasse til Markedspladsen til Spalenberg med sine fine små og eksklusive forretninger som Johann Wanner Christmas House eller Manor, som er byens ældste indkøbscenter. Der kan findes gode tilbud i de små designbutikker og gallerier, som ligger lidt udenfor centrum, prøv eventuelt Skt. Johann eller Feldbergstrasse.

Og så det vigtigste til sidst – få endelig fat i et BaselCard. Det giver bl.a. 50 % afslag på museumspriser, gratis adgang til Basel Zoo, en guidet tur i den gamle bydel, en spændende skattejagt, transport og meget, meget mere. Det kan simpelthen ikke betale sig andet!

Les mer ...
3
Opphold funnet
0
aktive filter
 Kopier link til søkeresultat
Optimer ditt søk 
Sorter ditt søk 
Vis hoteller på kart
Prisene som vises er per person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom og barnerabatt vises i bestillingsprosessen
For vår ekstremt solide økonomi og kredittverdighet har vi igjen mottatt den prestisjetunge AAA-rangeringen av Bisnode, Dun & Bradstreet.

· Reisearrangør: Risskov Autoferien AG
· Prisen er pr. person i dbl. rom.
· Minimum inkl. sluttrengjøring
· Bestillingsgebyr over telefon: kr. 100, online: kr. 85 
· Spar ift. hotellets egen pris

Mottar du våre nyhetsbrev?

Få oppdateringer av våre gode tilbud, rabatter og kampanjer - levert direkte til din innboks

Kontakt oss
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17

© Copyright.   Materialet må ikke gjengis uten skriftlig tillatelse.