Hardanger Saft og Siderfabrikk (Lekve gard)

De er søte de eplene som henger fra trærne i de bratte, sørvendte hellingene innerst i Hardangerfjorden. Det er midt i dette frodige landskapet - Norges frukthage - at Hardanger Saft- og Siderfabrikk plukker epler i den vidåpne jordbruksbygda, Ulvik. Når mai måned står for døren blomster epletrærne. Det er et vakkert syn.

I vidåpne Ulvik er vintrene milde og sommernettene lyse. Det er godt for eplene. Her har Lekve gard plantet 20 forskjellige eplesorter for Hardanger Saft- og Siderfabrikk. Epletrærne trives i det lette jordsmonnet fra isbreene etter siste istid. Det er lite industri i frodige Hardanger, og det er ingen fabrikkpiper i sikte på Lekve gard.

Bli med på omvisning på Hardanger Saft- og Siderfabrikk og smak på sider produsert på Lekve gard. Det er spennende å prøve noe nytt, og det er lov å kjøpe med seg sider direkte fra gårdsbutikken. Bli gjerne med på den årlige Frukt- og Siderruta i Ulvik. Den går av stabelen hvert år på Lekve gard i samarbeid med to andre sidergårder i bygda. Da er det servering, guiding og omvisning på Hardanger Saft- og Siderfabrikk. Det er også en restaurant på Lekve gard som åpner for bordservering for grupper på 20 personer eller mer.

Det sies at det var lokale munker som fikk epler til Hardanger en gang på 1200-tallet. Siden den gang ble det fart i lokal siderproduksjon etter at sukker ble en fri handelsvare i 1858. I dag selges sider fra Hardanger Saft- og Siderfabrikk i landets butikker, og eplene som plukkes er de aller beste.

Les mer ...
1
Opphold funnet
0
aktive filter
 Kopier link til søkeresultat
Optimer ditt søk 
Sorter ditt søk 
Vis hoteller på kart
Prisene som vises er per person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom og barnerabatt vises i bestillingsprosessen

For vår ekstremt solide økonomi og kredittverdighet har vi igjen mottatt den prestisjetunge AAA-rangeringen av Bisnode, Dun & Bradstreet.

· Reisearrangør: Risskov Autoferien AG
· Prisen er pr. person i dbl. rom.
· Minimum inkl. sluttrengjøring
· Bestillingsgebyr over telefon: kr. 100, online: kr. 85 
· Spar ift. hotellets egen pris

Mottar du våre nyhetsbrev?

Få oppdateringer av våre gode tilbud, rabatter og kampanjer - levert direkte til din innboks

Kontakt oss
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17

© Copyright.   Materialet må ikke gjengis uten skriftlig tillatelse.