Krakow

Polens nest største by, og engang en kongelig hovedstad, har et stort tilbud av kulturelle severdigheter og kan vise til en interessant historie som man kan oppleve dersom man går rundt. Det er noe mystisk over byen i og med at en hellig stein, den såkalte “chakra”, ligger begravet under Wawel-bakken. Chakraer består av syv energikilder, som er plassert rundt omkring i ulike verdensdeler, og en av dem sies å være begravet i Krakow. Besøk også det berømte Wawel-slottet, som ligger på toppen av Wawel-bakken, med en nydelig og meget malerisk utsikt over byen.

Fra hotellet er der ca. 4 km inn til Rynek Główny, som er Europas største middelalder markedsplass på hele 40.000 kvadratmeter. Hver time spiller en trompetist en hyllest fra en av Maria-kirkens tårn. Den jødiske bydelen, som er en del av Kazimierz-distriktet, er også verd et besøk. Her ligger blant annet en gamle synagoge som nå huser et Jødisk museum. Det var her Schindlers liste ble laget, regisserte av Steven Spielberg, med Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley. Filmen fikk hele syv Oscar. Jødene har siden det 13. århundret spillet en viktig rolle i den økonomiske utviklingen av byen, men dessverre ble alt endret etter den 2. Verdenskrig. Kazimierz-området som var en jødisk ghetto, ble flyttet til Podgorze på den andre siden av elven som renner igjennom Krakow.

Krakow huser omkring 770.000 innbyggere. Byen er kjent for sin gastronomi og kunst. Særlig i områdene rundt Kazimerz og Plac Targowy eller på det sentrale torget, er det enkelt å finne interessante gjenstander laget i rav samt treskjæringer og utstoppede drager. Butikkene stenger tidlig på lørdager, og i Polen er søndagen en helligdag i ordets rette forstand.

Krakow har også kjente årlige arrangementer, slik som Krakow Film Festival, Den Internationale Musik og Film Festivalen, den Jødiske Kulturfestivalen samt Krakow Jazz Festival.

Les mer ...
Nærliggende hoteller
2
Opphold funnet
0
aktive filter
 Kopier link til søkeresultat
Optimer ditt søk 
Sorter ditt søk 
Vis hoteller på kart
Prisene som vises er per person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom og barnerabatt vises i bestillingsprosessen

Merk at:
· Minimum sluttrengjøringsgebyr inkludert
· Ekspedisjonsgebyret for telefonbestillinger Kr.129
· Ekspedisjonsgebyret for nettbestillinger Kr.89
· Pakkepris pr. person i dobbeltrom

Hvorfor bestille hos Risskov Autoferien AG?
· Spar mer! Billig i forhold til hotellets egene priser

"For vår ekstremt solide økonomi og kredittverdighet har vi igjen mottatt den prestisjetunge AAA-rangeringen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Mottar du våre nyhetsbrev?

Få oppdateringer av våre gode tilbud, rabatter og kampanjer - levert direkte til din innboks

Kontakt oss
Tel: 32 82 90 00

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17

© Copyright.   Materialet må ikke gjengis uten skriftlig tillatelse.