Pegasusbroen

Den spesielle broen, Pegasusbroen, også kalt Bénouville-broen, forbinder Caen og Quistreham, og natten mellom den 5. og 6. juni 1944 var den og et par andre broer i de allieretes sikte i forbindelse med D-Dagen, da de allierte invaderte det tyskokkuperte Frankrike. 'Operasjon Deadstic' skulle sikre at broene ble sikret for blant annet å forhindre de tyske kampvognene i å angribe den østlige flanken under de alliertes landgang på 'Sword Beach'.

Operasjonen ble ledet av major John Howard, og de britiske troppene ankom i 3 svevefly, hvor to av dem ønsket å lande så nær Bénouville-broen, at de kunne overrumple de tyske soldatene og dermed forhindre den tyske forsterkningen i å nå frem til Sword Beach. Siden dette har broen blitt kalt for Peagsus, til ære for den fantastiske innsatsen, og navnet stammer faktisk fra skulderemblemet som britiske styrker bar under operasjonen, nemlig av den bevingede hesten Pegasus.

Besøk det lille "Airborne Troops Museum" i Bénouville, som ligger på Avenue Major Howard kun ca. 100 meter fra Pegasus-broen. Den opprinnelige broen måtte dessverre skiftes ut i 1994, men den kan fremdeles besøkes i museumsparken. Det sies også, at 'Cafe Gondrée', ved Pegasus-broen, var det første franske huset som ble befridd på D-Dagen.

Les mer ...
Nærliggende hoteller
1
Opphold funnet
0
aktive filter
 Kopier link til søkeresultat
Optimer ditt søk 
Sorter ditt søk 
Vis hoteller på kart
Prisene som vises er per person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom og barnerabatt vises i bestillingsprosessen

Merk at:
· Minimum sluttrengjøringsgebyr inkludert
· Ekspedisjonsgebyret for telefonbestillinger Kr.100
· Ekspedisjonsgebyret for nettbestillinger Kr.85
· Pakkepris pr. person i dobbeltrom

Hvorfor bestille hos Risskov Autoferien AG?
· Spar mer! Billig i forhold til hotellets egene priser

"For vår ekstremt solide økonomi og kredittverdighet har vi igjen mottatt den prestisjetunge AAA-rangeringen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Mottar du våre nyhetsbrev?

Få oppdateringer av våre gode tilbud, rabatter og kampanjer - levert direkte til din innboks

Kontakt oss
Tel: 32 82 90 00

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17

© Copyright.   Materialet må ikke gjengis uten skriftlig tillatelse.