Sorø Kunstmuseum

Sorø Kunstmuseums samling inneholder ca. 2300 verk, hvorav mer enn 350 danske kunstverk. Samlingen består av malerier av de viktigste kunstnerne i dansk kunsthistorie: fra Abildgaard, Thorvaldsen, Lundbye og Eckersberg til L.A. Ring og Anna Ancher. I tillegg inneholder samlingen imponerende verk som viser tendensene i samtidskunsten fra tidlig modernisme (Lundström) til i dag:

Med verk av konkret kunst (Gadegaard, Geertsen) fra 1950- og 1960-tallet, radikal minimalisme, pop art og land art (Kirkeby, Mertz, Gernes). Fra 1980-tallet, vilt maleri (Kvium Lemmerz, Dahlin), samtidskunst fra 1990-tallet til i dag (Eliasson, Gjertevik m.fl.).

Takket være en rekke donasjoner har museet to sterke russiske linjer i samlingen: Hermod Lannungs samling av russisk kunst fra 1870-1930 og landets største og vakreste samling av russiske ikoner fra 1500-1900. Ikonsamlingen består av tre private ikonsamlinger. De til sammen 190 ikonene utgjør et unikt materiale og inneholder eksempler på de viktigste ikonskolene og motivene.

I tillegg til den faste samlingen viser museet hvert år tre spesialutstillinger med dansk og internasjonal kunst. Museet ble grunnlagt i 1943 på initiativ fra Soransk Selskab og holder til i det tidligere og nå fredede Sorø Akademi, bygget i 1832 i klassisk stil. I 2011 ble museet beriket med et nytt tilbygg tegnet av arkitektene Lundgaard & Tranberg. I forbindelse med åpningen av det nye tilbygget skiftet museet navn til Sorø Kunstmuseum.

Bygningen er et godt eksempel på hvordan moderne arkitektur med respekt for historien og de historiske omgivelsene bidrar til å sette pris på en eksisterende bygning. Dette resulterte også i tre priser: Sorø Bevaringsforening i 2011, RIBA European Award i 2013 og WAN Award i kategorien Innovative produkter i 2014.

Les mer ...
Nærliggende hoteller
1
Opphold funnet
0
aktive filter
 Kopier link til søkeresultat
Optimer ditt søk 
Sorter ditt søk 
Vis hoteller på kart
Prisene som vises er per person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom og barnerabatt vises i bestillingsprosessen

Merk at:
· Minimum sluttrengjøringsgebyr inkludert
· Ekspedisjonsgebyret for telefonbestillinger Kr.129
· Ekspedisjonsgebyret for nettbestillinger Kr.89
· Pakkepris pr. person i dobbeltrom

Hvorfor bestille hos Risskov Autoferien AG?
· Spar mer! Billig i forhold til hotellets egene priser

"For vår ekstremt solide økonomi og kredittverdighet har vi igjen mottatt den prestisjetunge AAA-rangeringen av Bisnode, Dun & Bradstreet."
Mottar du våre nyhetsbrev?

Få oppdateringer av våre gode tilbud, rabatter og kampanjer - levert direkte til din innboks

Kontakt oss
Tel: 32 82 90 00

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17

© Copyright.   Materialet må ikke gjengis uten skriftlig tillatelse.