Storsjön og Storsjödyret

Storsjön-sjøen er en sjø i det sentrale Jämtland med et areal på 464 kvadratkilometer og er Sveriges femte største sjø.

Det er gratis å fiske i hele Storsjön og dere kan fiske med stang så lenge dette ikke skjer fra en båt. Den store sjøen og landskapet rundt sjøen blir ofte beskrevet som en oase i ørkenen omgitt av høje fjell mot vest og store skogområder mot øst. Ifølge historien lever det mytiske Storsjö-dyret i sjøen.

Torsjödyret ble for første gang nevnt i skrifter fra 1635 i legenden om trollene Jata og Kata, og her er det mystiske dyret forbundet med Frösö runesteinen.

Det har vært mange påstander om observasjoner av fenomenet siden det 19. århundret. Det er for det meste om sommeren og i sjøens sørlige og østlige områder at man kan være så heldig å se det mystiske dyret. Men i 2008 ble det satt opp fire webkameraer og et varmesøkende kamera på øya Nysvehälla, og i august samme år ble noe, som de hevdet var det mystiske dyret, fanget på film.

Det store havdyret beskrives normalt som slangelignende, over 10 meter langt og opptil én meter bred med to eller tre pukler. Huden beskrives som skinnende og grålig-sort eller grå-grønn med sorte pletter. Den har korte ben, med lengre bakben, nakken er lang og den har et lite hundelignende hode.

Det har blitt gjort mange forsøk på å forklare fenomenet, og en av de mest alminnelige forklaringene er at det er en ekstremt stor malle, og disse kan bli opptil fem meter lange og veie imponerende 300 kg. En annen forklaring er at udyret er en kjempe på fire ben som har overlevd siden det var dinosaurer på jorden.

Ingen vet hva som er sant, noe som gjør Storsjön til en enda mer spennende attraksjon.

Les mer ...
1
Opphold funnet
0
aktive filter
 Kopier link til søkeresultat
Optimer ditt søk 
Sorter ditt søk 
Vis hoteller på kart
Prisene som vises er per person i dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom og barnerabatt vises i bestillingsprosessen

For vår ekstremt solide økonomi og kredittverdighet har vi igjen mottatt den prestisjetunge AAA-rangeringen av Bisnode, Dun & Bradstreet.

· Reisearrangør: Risskov Autoferien AG
· Prisen er pr. person i dbl. rom.
· Minimum inkl. sluttrengjøring
· Bestillingsgebyr over telefon: kr. 100, online: kr. 85 
· Spar ift. hotellets egen pris

Mottar du våre nyhetsbrev?

Få oppdateringer av våre gode tilbud, rabatter og kampanjer - levert direkte til din innboks

Kontakt oss
Tel: 32 82 90 00
Email: info@risskov.no

Våre åpningstider er:
Mandag - Fredag: 9 - 17

© Copyright.   Materialet må ikke gjengis uten skriftlig tillatelse.